polis-tysk-polizei-handfängsel
Inrikes

Arab som heilade framför israeler blev ’tysk’ hos SVT

Publicerad 8/18/2022
Annons

”En tysk säkerhetsvakt har gripits för att ha gjort en Hitlerhälsning framför israeliska idrottare”, rapporterar TT och statstelevisionen i en artikel publicerad på onsdagen. För ovanlighetens skull är man extra noga med att framhålla mannens påstådda etnicitet – som man dock fått fel.

Just nu pågår Europeiska idrottsmästerskapen 2022 i tyska München. På tisdagskvällen greps en 19-årig man efter att ha gjort en Hitlerhälsning framför 16 israeliska idrottarare. Gruppen besökte ett minnesmärke över massakern av elva israeliska idrottare vid OS i München 1972.

LÄS ÄVEN: SVT intervjuar kvinna på gatan – undanhåller att hon är centerpartist

19-åringen har förbjudits att närvara under alla resterande evenemang under EM och riskerar böter eller upp till tre månaders fängelse.

SVT och TT är i artikeln noga med att påpeka att mannen är tysk – i den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung framkommer fler detaljer om ”den tyska 19-åringen”:

En arabisk säkerhetsvakt gav Hitlerhälsning till 16 idrottare och tjänstemän som reste runt på de olympiska områdena för att besöka minnesmärken över massakern som ägde rum för 50 år sedan.

Vidare rapporteras att mannen är född i Berlin med ett arabiskt namn och tyskt medborgarskap.

LÄS ÄVEN: SVT: Tristess orsak till skjutningarna

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1042Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons