arga-blatten-83763
Inrikes

”Arga blatten” slutar – har tröttnat på YouTubes censur

Publicerad 1/27/2023
Annons

Den politiska youtubern ”Arga blatten”, eller ”Angry Foreigner” som han kallar sig i sina engelskspråkiga inslag meddelar nu att han lägger ned sin kanal. Orsaken är att han ledsnat på IT-jättens censur.

”Arga blatten” har utifrån sitt invandrarperspektiv i närmare tio års tid regelbundet kritiskt reflekterat över tillståndet i Sverige och är en av de populäraste profilerna i sitt fack med över 200 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal. Han är ofta frispråkig i sitt politiska kommenterande.

Men nu har Arga blatten tappat sugen och meddelar att han under året kommer att lägga ned verksamheten. Exakt när det sista videoinlägget publiceras är oklart. Desto tydligare är han med varför han slutar.

Det är den trakasseriliknande censur han kontinuerligt utsätts för av den Google-ägda plattformen som tar ut sin rätt. Inslag raderas eller ”skuggblockeras”, det vill säga begränsas i räckvidd och hur många de når ut till.

Något av droppen som fick bägaren att rinna över var när YouTube nyligen beslöt radera cirka 20 000 av hans prenumeranter. Någon förklaring till tilltaget har ”Arga blatten” inte fått.

Han har även lagt ut sina videor på andra plattformar som Bitchute, Rumble och Odysee som inte är fullt lika censurivriga. Men det är extremt svårt att bygga upp en stor tittarkrets där – alla förväntar sig att man ska finnas på de stora plattformarna som YouTube och Facebook.

Så när ”Arga blatten” nu plockar ned skylten blir det på samtliga plattformar. I stället ska han fokusera på att skriva klart och ge ut en självbiografisk bok, ”En arg blatte talar” som han filat på ett tag.

Boken ska även innehålla reflektioner över den svenska migrationspolitiken, varför kulturskillnader leder till integrationsproblem och överrepresentation i kriminalitet och vad det är som gör att det multikulturalistiska sociala ingenjörsprojekt som svenska politiker så ivrigt ägnat sig åt under ett antal decennier är dömt att misslyckas.

Den som vill hålla sig informerad om ”Arga blattens” aktiviteter kan prenumerera på hans nyhetsbrev HÄR.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons