Under den årliga P3 Guld-galan på lördagskvällen valde en av de pristagande artisterna att gå till verbal hatattack mot Sverigedemokraterna. Den unga kvinnan uppmanade även till att gömma migranter som på grund av avslag på asylansökan eller andra orsaker inte har rätt att vistas i Sverige. Galan direktsändes i skattefinansierade SVT.

– Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!

Så lät det när Matilda Årestad från rockbandet Arre! Arre! stod på scenen.

– Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar […]. Ni är de riktiga hjältarna. Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!, skrek bandmedlemmen och kastade sedan mikrofonen i golvet.

Programledaren Kodjo Akolor gratulerade först till priset och tog först i efterhand avstånd från artistens budskap i direktsändningen.

– Vi tar självklart avstånd från det sista uttalandet, men utöver det önskar vi ett stort grattis, sade han i sändningen.

Nakenchockade tittarna

Utspelet om Sverigedemokraterna var inte bandmedlemmens enda. När det var hennes tur att gå upp på scenen passade hon på att visa sin näst intill nakna bakdel för kameran – något som också det kritiseras i sociala medier.

SD riktar stark kritik mot utspelet

I ett inlägg på Twitter uttryckte Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen sin missnöjdhet.

”Lagbrott, hat mot oliktänkande påhejat med musik och applåder. Inte speciellt vackert”, skrev han under natten till söndagen.