Passau

Migranten Abdulrahman. Faksimil Facebook

Utrikes

Asylsökaren Abdulrahman bjöds in till familj – knivhögg deras 11-årige son och skrek ”dö, dö, dö”

Publicerad 5/19/2019
Annons

En familj i sydöstra Tyskland bjöd in en muslimsk asylsökare att bo i deras hem och tog hand om honom. Men givmildheten höll på att kosta deras 11-årige son livet. Nu har migranten åtalats för att ha försökt mörda sonen med en brödkniv.

LÄS ÄVEN: 85-årig man gav asylsökare med avslag jobb och husrum – fick halsen avskuren

Händelsen, som utspelade sig i den bayerska staden Passau, har uppmärksammats i ett flertal tyska tidningar, bland annat Die Welt och Süddeutsche Zeitung. Det rapporterar HLN.

Den 26-årige migranten Abdulrahman som anlände till Tyskland med flyg från Eritrea välkomnades till familjen genom modern, 34-åriga Tina, som uppges engagera sig för migranter.

LÄS ÄVEN: Tyskland: Migrant knivhögg gravid kvinna – dödade det ofödda barnet

Enligt åklagaren ska Abdulrahman den 25 juli förra året egentligen ha varit ute efter att mörda Tina. Detta med anledning av ett videoklipp som visade någon naken. Enligt Abdulrahman, som är troende muslim, är det förbjudet att inneha ett sådant videoklipp och skulle straffas med döden.

Men eftersom Tina inte befann sig i hemmet den dagen gick han istället till attack mot hennes son 11-årige Paul. Migranten ska knuffat runt pojken i hemmet för att sedan börja misshandla honom och fråga efter hans mor.

Familjens hund kan ha räddat pojken
Därefter tog Abdulrahman fram en brödkniv som han hållit dold. Han skrek ”Dö, dö, dö” medan han högg mot Paul. Familjens hund kan ha räddat pojkens liv när den reagerade och bet asylsökaren vilket ska ha avbrutit attacken.

Paul fick då en chans att fly och lämnade huset, men Abdulrahman fortsatte att jaga honom även utomhus. Till slut kunde den knivskadade pojken söka hjälp från en bil som passerade på vägen. På sjukhuset fick pojken genomgå en akutoperation där ett av jacken över nacken mätte 15 centimeter.

Modern: ”Vi förstår inte varför han gjorde så här”
Pojkens far berättar att sonen efter attacken har fått allvarliga psykiska problem och även har svårt att koncentrera sig. Modern är förvånad över migrantens attack, ”vi hjälpte Abdulrahman. Vi förstår inte varför han gjorde så här mot oss”.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1225”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons