42-åriga Bathina Philipson, som gjort sig känd på ett äktenskap med kungens vän 78-årige Aje Philipson och sedan dess medverkat i tv-produktioner hos statstelevisionen och TV4 åtalas efter att ha vansinneskört en lyx-SUV intill ett övergångsställe och på en trottoar i Stockholms innerstad. Ett vittne fick kasta sig undan för att inte bli överkörd. Philipson har hos SVT tidigare uttryckt förakt mot svenskars sätt att följa regler i trafiken.

I mitten av januari väckte kammaråklagare Håkan Andersson åtal mot societetskvinnan i Stockholm tingsrätt. Hon misstänks för vårdslöhet i trafik den 20 maj 2019 på Fredrikshovsgatan beläget på fashionabla Östermalm, vilket nättidningen StoppaPressarna var först att rapportera om.

LÄS ÄVEN: SVT-profil misstänkt för sexbrott i USA – antastade tonåringar

Samhällsnytt har tagit del av polisutredningen där det framgår från vittnesuppgifter på Linnégatan/Fredrikshovsgatan att Philipson färdades i en vit Mercedes GLE 350d och inte ville vänta på bilar som var framför henne.

Bathina Philipson poserar med Gucci-väska och lyxbilen. Foto: Instagram

Hela sex personer blev vittnen till bilfärden. Enligt deras uppgifter har Philipson kört uppemot 60 kilometer i timmen och trängt sig framför andra bilar genom att köra i motsatt fil. Därefter har hon fortsatt upp vid ett övergångsställe och vidare på en trottoar för att komma runt. Nedan finns ritningar från vittnen.

Vannsinnesfärden. Foto: Polisen

Vittne: ”Tvungen att slänga mig – livrädd”

En cyklist som syns komma från Fredrikshovsgatan fick plötsligt möte av Philipson i stadsjeepen där hon kom körandes från trottoaren.

En far som kom gående med sin sjuårige son skulle precis passera övergångsstället när Philipson kom körandes. Han beskriver att ”det gick så himla fort”.

Erkände först men förnekar nu: ”Jag är oskydlig”

Efter händelsen skickade Philipson textmeddelanden till cyklisten som höll på att bli överkörd. Cyklisten tydliggjorde att han fick kasta sig medan skolbarn och dagisbarn väntade vid övergångsstället. Hon bad ”tusen gånger om ursäkt” och medgav ”100%” att det inte får gå till på det här sättet.

När vittnet skickar ett textmeddelande för att informera Philipson att han har polisanmält vansinnesfärden på trottoaren svarar SVT-profilen, ”tråkigt att höra”. Vidare ägnar sig Philipson att anklaga vittnet för att ha cyklat mot enkelriktat vilket visar sig vara fel.

Societetskvinnan: ”Babblar – leker polis”

Men trots att Philipson medger att hon har gjort fel och förklarar för vittnet att hon inte trodde att det skulle komma mötande trafik när hon kom runt på gatan – ändrar hon sin inställning i polisförhör och påstår sig vara ”helt oskyldig”.

– Jag är helt oskyldig, säger Philipson i polisförhör.

Vidare anklagar Philipson vittnet på platsen för att ”leka polis” och att hon bara medgett att hon gjort fel för att hon ”inte orkade” gå in i en diskussion.

Philipson om trafikregler: ”Jag förstår inte svenskar”

Philipson som har bakgrund från Syrien har vid sidan om att gifta in sig i societeten även fått draghjälp av både statsmedia och TV4 i att bli känd. Philipson har bland annat uppgett i intervjuer att hon vill visa en annan sida av invandrare i Sverige.

Hon har gjort särskilt många framträdanden i statstelevisionen i den populära intervjuprogrammet Skavlan, i morgonsoffor och bland annat fått en tv-serie hos den skattefinansierade Public service-aktören under namnet ”Bathinas skilda värld” där tittarna får en inblick i resan från förorten till guld och glamour på Östermalm.

I tv-serien berättar Philipson att hennes dagar mestadels går till att göra vad hon vill, göra ärenden och medverka på olika evenemang.

– Lyxen att inte behöva jobba. Att välja sina egna tider och vad man vill göra under dagarna är nog det största privilegiet i mitt liv, berättar hon för tittarna. Men hon passar även på att uttrycka förakt mot svenskar som följer trafikregler:

– Oj jag råkade köra förbi hela bilkön. Det var ju inte meningen *hånskrattar*.
– Alltså jag förstår mig inte på svenskar. Hur kan man inte åka i den fria filen när det finns en sådan.
– Det är väldigt svenskt att ställa sig snällt i kön alltså. Försvenskad men inte så försvenskad.

När Samnytt går igenom Philipsons konton i sociala medier ser vi att hon laddar upp mängder med bilder på Mercedesbilen.

Philipson klättrar på bilen. Foto: Faksimil Instagram
Philipson poserar med sponsorbilden. Foto: Faksimil Instagram

Samnytt har sökt Bathina Philipson för en kommentar – utan framgång. Rättegången inleds i Stockholms tingsrätt 23 mars.

LÄS ÄVEN: Brottsdömda SVT-profilen gör TV för unga – glorifierar gängkriminalitet och våld mot polisen

Gillade du artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.