Åtal väckt mot utländsk misstänkt pedofilläkare i Skara

Delningar

På onsdagen väcktes åtal mot den läkare från Spanien bosatt i Skara som misstänks för sexualbrott mot 52 barn. Brottsrubriceringarna är grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

De utsatta barnen är utspridda över hela landet på orter där mannen arbetat som stafettläkare mellan 2015 och 2017. Brotten följer enligt åklagare ungefär samma mönster och modus operandi – en förälder har sökt vård för sitt barn för någon lindrig åkomma som ont i halsen eller feber och läkaren har då hävdat att han ingående måste undersöka också barnets underliv.

I vissa fall har barnet och föräldern ifrågasatt underökningen. Men i många fall har man litat på läkaren i egenskap av dennes professionella auktoritet.

LÄS MER: Spanske läkaren omhäktad – misstänks för över 100 sexualbrott mot barn

Läkaren själv nekar till anklagelserna trots att han själv har filmat det han gjort med barnen, filmer som nu utgör bevisning i målet. Rättegången hålls i Stockholms tingsrätt med början den 20 september och beräknas pågå utspridd över ett flertal datum ända fram till jul.

Åklagaren har yrkat att läkaren utvisas ur Sverige på livstid om han fälls för brotten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

119 KOMMENTARER

 1. Saknar ord. Stackars barn. Man har alltid tillit till läkare, men även där finns det sexuella rovdjur, som vi har läst om genom tiderna.

  I tidigare fall har de publicerats med namn och bild, jag hoppas att så även sker med denna pedofil.

 2. Ja, men kan inte folk värna om sina ungar, inte tro på alla är goda inte ens läkare, vad faan har underliv med halsont etc att göra. Man måste ha alla kanaler öppna, när det gäller ungarnas underliv, borde väcka satans vibbar

 3. Med endast, i ett tidevarv där snart alla ”är på alla”, en dotter som sedan länge är utflyttad så konstaterar jag tydligt, att hade hon utsatts för det så hade jag inte behövt att bry mig om mat och tak över huvudet på länge, för mänskligheten hade recucerats med en ped*fil – GARANTERAT!

 4. Jag förstår inte, har han filmat övergrepp, våldtäkter mm var fanns föräldrarna?
  varför har ungar lämnats ensamma med denna läkare?
  föräldrar måste börja fatta, pedofiler finns överallt

 5. NÄR ska svenskar börja använda huvudet och tänka kritiskt?
  HUR kan man bara bestämma sig för att lita på en person bara för att den är läkare?
  Ifrågasätt!
  HUR kan föräldrarna tro att halsont har med underliv att göra?
  Vakna!
  Inte undra på att vi fått det land vi har..Herregud..man blir f*bannad..stackars barn

 6. kastrering för sådana personer,när man betänker hur många ungar han har förstört och alla andra pedofiler också som skadat ungarna

 7. I sån situation kan barn inte veta vad som är fel eller rätt annat än att börja gråta och skrika. Frågan är vilken etnicitet har denna läkare om han ska utvisas och gäller hans läkarlegitimationen om han är också dömd i Spanien?

  • Trauma och uppväxt…..? Jag gråter när jag tänker på alla offren som aldrig får upprättelse i detta land, och då framförallt offer för alternativa svenskar.

 8. Namnet är spanskt. Tydligen en individ som (åtminstone under det namnet) inte är aktiv på ”sociala medier”, så kan bli svårt att veta med all säkerhet tills någon inblandad uttalar sig.

  https://www.elconfidencial.com/amp/mundo/2018-05-13/pediatra-espanol-acusado-abuso-menores-suecia_1562680/

  I vilket fall, pedofiler finns i alla folkgrupper, enda skillnaden är att vissa folkgrupper förespråkar övergrepp på barn (för att en pedofil för 1400 år sedan är deras hjälte).

   • I just det här fallet ser jag ingen anledning att göra det. Med undantag för kulturdriven pedofili (”barnbrudar”, dansande pojkar i Afghanistan etc) så har jag inte sett någon data som påstår att araber och dylikt har fler pedofiler än övriga folkgrupper.

 9. Hur kan föräldrar tillåta att en läkare få undersöka underliv när man har ont i halsen? Ett visst ansvar har man själva. Stackars barn att ha fått vara med om detta.

 10. En invällare som väntat.
  Men inte ett ord om detta i Stasi-media.
  Mörkning av de mörka krafterna som vanligt.
  SD för alltid !

 11. Ok, OT, men ändå. Nu håller de på med en slutlig rösträkning, och SD ligger på 17,68, medan moderaterna ligger på 17,78.

  Så, med lite tur KAN vi se SD som Sveriges näst största parti. Och Kristersson kan bli lite mer svettig OM han vill sitta i regeringen…

 12. Dessa pedofiler söker sådana jobb där de kommer småbarn nära. Kontrollen borde vara hårdare än den är idag för sådana jobb. Dessa figurer brukar ha varit föremål för utredningar innan så det är bara att kolla straffregistret. Men många kommer under radarn så uppmärksamhet är det enda vapnet för att avslöja dem. Straffen bör vara stenhårda. Tredubbelt straff anser jag då jag tycker att pedofiler är vidriga människor.

   • Jag är för gammal för att tro på tomtar och troll.
    Lika värde och värdegrund tillhör den katogorin för mig. Bara Vänstertroll och en korrumperad PK media tror på sådant skrock. Åtminstone säger de att de gör det men jag tvivlar att de verkligen gör det när det kommer till kritan. Det är bara värdelösa ord utan mening.

 13. Hade jag som förälder kommit in med mitt barn för en otäck hosta t ex och läkaren börjar pilla ungen i underlivet så skulle han fått en smäll.

  Är inte föräldrar med barnen hos läkare numera.?

 14. Man måste reagera som förälder när sånt här.
  Man måste fatta att något inte stämmer.
  Man går till chefen på stället och berättar om det.
  Och för alla som arbetar där.
  Om man nu är osäker på själva undersökningen.
  Just för att rädda andra barn från detta.
  Så reagera alltid när något verkar konstigt.

 15. Därför väljer jag alltid svensk vårdpersonal trots gnäll och ursäkter från vårdenheten.
  En av anledningarna är just frågan om hur stor medicinsk kompetens dessa importerade personer har med köpt examen från internetuniversitetet i Ulan Bator och dylika utbildningsanstalter!

  • Med tanke på att invällarna kommer från några av världens mest korrupta länder så delar jag helt din uppfattning.
   Dock skulle jag föredra en läkare från Ulan Bator än Raqqa.

   • Knappast från ”Långbortistan”!
    Möjligtvis från Våra nordiska grannländer och inom EU.
    Varför jag väljer svenska läkare, och vårdpersonal, är för att de är uppväxta med svenska levnadsförhållande såsom klimat, mat, arbetsförhållande, fritidsvanor m.m. vilket påverkar Vår eventuella sjukdomsbild.
    Mycket svårt att göra motsvarande bedömning om man är van vid kamelryttare från ett ökenklimat.
    Jag har arbetat och varit bosatt i mellersta östern, Sydamerika, Afrika, USA, Europa och det är mycket stor skillnad mellan dessa länders kompetens på vårdpersonal och detta har format mitt val av, och varför, svensk vårdpersonal!

 16. ”I vissa fall har barnet och föräldern ifrågasatt underökningen. Men i många fall har man litat på läkaren i egenskap av dennes professionella auktoritet”

  Fy fan vad förbannad jag blir – på föräldrarna. Hur fan kan man vara så jävla dum i huvudet att låta någon göra så mot/med ens barn..
  Om man nu är så efterbliven (som vuxen) och ens undrar om det är nödvändigt att läkaren ska göra så, ja då kan man ta med sig barnet ut och fråga någon annan läkare/i receptionen
  Den här artikeln höjde mitt blodtryck rejält.. Fyfan

  • ”Vi” är så rädda för auktoriteter. Det är det alltför många som lever gott på.
   Luther och långvarig socialdemokrati är en mycket skadlig kombo för såväl individ som samhälle.

   • Alla som inte är svenska medborgare är utlänning i lagens mening. Sedan varierar hur man invandrar beroende på om man är medborgare i annat nordiskt land, då tillämpas så kallad internordisk flytt. Är man EU/EES medborgare måste man styka uppehållsrätt. För tredjelandsmedborgare krävs uppehållstillstånd.

 17. Vafan gör föräldrarna? Sitter dom och fingrar med mobilen? Hade en läkarjävel börjat pilla på mitt barns underliv om vi var där för något annat så hade jag hängt det äcklet i stetoskopet! Tvifan!

  • Hoppas att han vid en fällande dom vet vad sexualbrottslingar ses som på landets anstalter.

   Och just de svin som gett sig på barn, ja jizzes vilken tid han kommer att få inne på anstalten.

   Troligtvis isolering i flera år då risk för våld är enormt hög!

 18. I dessa tider vet man aldrig om det verkligen är en spanjor eller en spansk medborgare eller en person med b.l. spanskt medborgarskap. Men är han från Spanien då går det bra kräva utvisning…..

 19. MSM rapporterar om läkaren, men inte om hans etnicitet. Som vanligt. Man ska förledas att tro att det är en svensk som beter sig så där så att man tänker att svenskar är lika goda kålsupare som de gängkriminella invandrarna. Det sovande folket sover vidare.

   • Han är vaken, men lider hårt av konflikträdsla. Han kommer att få sota för det så han en dag står utan hem och härd. Så länge det går kommer han att krypa undan ända till den tiden då alla reträttvägar är stängda. Efter det är det slut. Inbördeskrig kommer inta att förekomma i annan utsträckning än vad som sker idag. Sverige kommer att smulas sönder likt en långsam kvarns arbete. Den kokta kräftans princip kommer alltid att gälla för oss svenskar till den dagen vårt folk har dött ut.

   • Vaknar man av att någon halvkändis barn eller barnbarn blir offret? Är det inte vanligt med navelskåderi i de kretsarna bl.a på Söder med solförmörkelse som betyder vart man överger barnet? Kan inte uteslutas att en passa-på-mentalitet sprider sig, särskilt om barnet är väldigt litet… Jag VET…. det är så hemskt att man inte vill tänka på’t, MEN VERKLIGHETEN KNACKAR PÅ!

 20. Korkade föräldrar som gick med på detta. Vet de inte bättre? Hur dumma får de vara! Denna läkare ska lämnas ut till dessa föräldrar och de ska få göra vad de vill med honom, men troligtvis tycker de synd om honom och släpper honom.

 21. Detta är bara ett exempel på hur konflikträdslan griper tag i folk när de har med en myndighet att göra. Sedan förvånar det inte att det är en invaderare som utger sig för att vara läkarutbildad. Varje gång jag själv har varit på läkarbesök har jag haft hårda fighter med sköterskorna om att vilja ha svenska riktiga läkare.

  • Själv har jag dom få gånger jag behövt anlita sjukvården oftast varit besviken över att ha blivit dåligt bemött av Svenska högavlönade stafettläkare, sist det hände blev jag så förbannad att jag bytte vårdcentral, första gången jag kom dit blev jag invisad till en läkare från Afrika, men eftersom jag inte är sosse så har jag Inga förutfattade meningar så jag gick in och fick det bästa bemötande jag någonsin fått av en läkare, jag fick omgående den remiss jag kämpat för i åratal för att utreda mina sömnstörningar, vilket resulterade i att jag nu fått en maskin som ser till att jag andas som jag ska när jag sover!
   Fick även ta PSA- prov som jag tidigare förvägrats, med resultat att jag just nu är på väg till regionsjukhuset för behandling av den prostatacancer som upptäcktes!
   Så det finns faktiskt utlandsfödda läkare som är bra, även om dom troligtvis hör till undantagen.🤗

 22. ”Läkare utan gränser”. De brukar utnyttja barn i Afrika sexuellt och nu kommer Afrika till Sverige precis som Reinfeldt lovade

 23. ”Litat på läkaren…auktoritet”……….Finns ngn framtid för barn som har så korkade föräldrar? Liksom doktorn har alltid rätt så klart att lilla Lisas underliv måste undersökas nu när hon har fått halsfluss.

  • Måste kolla så hon inte dratt ner några bakterier till underlivet…
   Nu kunde man ju kollat med en spatel men läkaren dregla så så han måste filma!!!

  • Annat ljud i skällan hade det varit om läkaren varit muslim, då hade barnen och deras föräldrar fått betala skadestånd för kränkning av pedofilläkaren!

 24. Utvisning?! Sen läste jag att han är från Spanien och då förstår jag, det är ju ok, hade han varit från mena hade han väl fått medalj av de rödgröna.

LÄMNA ETT SVAR