Grannsämjan var allt annat än bra i hyreshuset i Limhamn då mannen kastade ned glödande fimpar på grannens uteplats. Efter att man tagit DNA-prov på fimparna åtalas mannen nu för allmänfarlig vårdslöshet.

Mannen hade som vana att stå och röka i sitt fönster på andra våningen och då han var klar slänga ut de glödande fimparna, rapporterar Hem & Hyra. Vid flera tillfällen orsakade dessa skador på möbler, prylar och trägolv. Kvinnan som uteplatsen tillhör oroade sig för brandrisken och gjorde vid flera tillfällen polisanmälningar.

Polisen utredde fallet noggrant med detaljerad dokumentation av platsen och skadorna, vittnesförhör och insamling av fimpar som Nationellt forensiskt centrum sedan analyserade där man påträffade mannens DNA.

Man har även tagit in en brandingenjör som skrivit ett sakkunnigutlåtande där man konstaterade att de glödande fimparna hade kunnat starta en brand i utemöblerna och sprida sig.

”Konstiga saker”

Mannen åtalas nu för två fall av allmänfarlig vårdslöshet och skadegörelse efter att en kväll ha bankat på kvinnans dörr med en hammare.

I förhör nekar han till att ha gjort något farligt och säger sig bara ha fimpat utanför porten. Grannkvinnan erkänner han dock att det funnits en konflikt med. Han menar att de haft ”konstiga saker för sig” och suttit på uteplatsen till kl 5 på morgonen vilket tvingat mannen att flytta sin säng till vardagsrummet för att kunna sova.