Trots att den federala åklagaren utrett deras fall, och det står utom rimligt tvivel att de tillhört terrorgruppen, kommer inga arresteringar eller andra påföljder att genomföras.

Nyligen meddelade Turkiet att man tänker börja sända tillbaka IS-terrorister med medborgarskap i Europa och USA till respektive land. Processen påbörjades den 11 november.

LÄS ÄVEN: Turkiet börjar skicka tillbaka IS-terrorister till Europa nästa vecka

Liksom i Sverige behöver IS-terrorister med tyskt medborgarskap inte oroa sig för eventuella konsekvenser då de kommer tillbaka till Tyskland.

IS-medlemmarna Heida R. and Nasim A. ska inom kort skickas tillbaka till Tyskland och kommer då att kunna röra sig fritt. Detta trots att de varit en del av terrorgruppen i flera år.

Heida reste till Syrien 2014 med sin man, även han IS-terrorist. Hon tillfångatogs efter att hennes man dött under strider. Hon lyckades sedan fly fängelset bara för att bli tillfångatagen igen, denna gång av turkiska styrkor som sedan tidigare redan hade Nasim.

Båda kvinnornas fall har under en tid utretts av den federala allmänna åklagaren, men där heter det att det inte finns tillräckligt med bevis för att arrestera dem.

LÄS ÄVEN: Ansvariga uppger att Sverige är redo att ta emot IS-terrorister från Turkiet – oklart hur

I Ankara finns fler tyska medborgare som väntar på att skickas tillbaka till Europa. Inte heller någon av dessa riskerar några som helst rättsliga påföljder.

”Vi kommer att slakta er”

Då reportrar från brittiska Sky News i förra veckan besökte ett läger i nordöstra Syrien där IS-terrorister, mestadels kvinnor och barn, hålls fångna berättade en ung pojke att teamet måste ”botgöra för sina synder”.

– Vi kommer att döda er genom att slakta er. Vi kommer att slakta er, sa pojken i 10-årsåldern.