Beslutet togs i männens frånvaro av domstol som samtidigt dömde jihadisterna till åtminstone fem års fängelse. Domen är den belgiska statens senaste åtgärd för att förhindra att IS-terrorister återvänder till landet.

De åtta männen, samtliga från Bryssel som rest till Syrien och Irak för att ansluta till den muslimska terrorgruppen Islamiska staten, har nu åtta dagar på sig att överklaga beslutet innan det går igenom, rapporterar The Brussels Times. Var männen befinner sig nu är okänt då de inte längre har några kända adresser vare sig i Belgien eller utlandet.

Vissa av dem har redan dömts i ett terrorfall 2015 där Khalid Zerkani åtalades och dömdes för att ha radikaliserat och rekryterat åtminstone 59 ungdomar, mestadels från den ökända stadsdelen Molenbeek, mellan 2012 och 2013.

Kopplingar till andra terrorister

Två av de mest framträdande bland de åtta är 36-årige Yassine Lachiri och 31-årige Gelel Attar.

Innan Lachiri radikaliserades hade han redan dömts för ett narkotikarelaterat dråp. Attar hade kända kopplingar till Abdelhamid Abaaoud, en av de som organiserade terrorattentaten i Paris 2015.

Terrorister med dubbla medborgarskap

Domen att frånta männen sina medborgarskap är bara ett fall av många under senare tid. Enligt belgisk lag riskerar dubbla medborgare som dömts för terrorism och till åtminstone fem års fängelse att förlora sina belgiska pass.