0
Inrikes

Attack mot SD-politikers hem – krossad ruta och klotter

Publicerad 9/4/2020
Annons

Under natten mot torsdagen utsattes Hamed Abbasi för en attack i sitt hem då någon eller några kastade en sten genom en fönsterruta och klottrade ”Fuck SD” på huset. Abbasi låter sig dock inte skrämmas utan säger att han bara stärks i sin politiska kamp.

Det var vid 1-tiden Hamed Abbasi och hans fru väcktes av en kraftig smäll i deras radhus i Norrtälje. Han gick ned för att kontrollera vad som hänt och såg då att någon slängt in en stor sten på altanen. Först då polisen anlände insåg han att attacken var politiskt motiverad genom att någon klottrat ”Fuck SD” på husets betongfundament.

Insikten om att attacken var politisk gjorde paret chockade och omskakade. Attacken är polisanmäld och kommunens säkerhetsavdelning är inkopplade på fallet. Abbasi har nu också fått ett personlarm.

– Såklart att man blir osäker och rädd. Man vet inte vem eller vilka det kan vara. Vad är de kapabla till nästa gång om de kan kasta en sten centralt i Norrtälje vid en trafikerad väg? Det finns en rädsla för familjens säkerhet. Vi bor ju i ett demokratiskt samhälle där allas åsikter ska respekteras. Man kan mötas och prata om sakfrågor, inte komma och kasta sten på någon mitt i natten, säger Hamed Abbasi till Norrtelje Tidning.

Stärkt engagemang

Att låta gärningsmännen vinna och dra sig tillbaka från politiken har han dock inga planer på.

– Jag kommer ur det här starkare, jag har mer engagemang än jag har haft förut. Mig skrämmer inte fega handlingar. Jag kommer fortsätta stå för mina åsikter, säger Hamed Abbasi.

Efter att han i våras lämnade Moderaterna för Sverigedemokraterna har han utsatts för trakasserier på nätet med bland annat hånfulla kommentarer.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons