Tysklands före detta underrättelsechef Hans-Georg Maassen, som tvingades bort efter att han kritiserat medieuppgifter om högerextremt våld i landet, twittrade nyligen om att tysk media påminner om den statsstyrda pressen i det forna och kommunistiska DDR-Tyskland.

Det var i november förra året som Maassen tvingades bort efter att han kritiserat medieuppgifter om högerextremt våld i landet. I en intervju ifrågasatte han äktheten av ett videoklipp som skulle visa hur högerextrema går till attack mot en invandrare i staden Chemnitz.

Maassen menade att videoklippet härstammade från en vänsterextrem gruppering och att ingen sådan eller liknande situation hade rapporterats genom säkerhetskanaler. Troligen var det fake news. Att ifrågasätta äktheten av videoklippet resulterade i hård kritik och avgångskrav från bland annat socialdemokraterna (SPD), som bildar regeringskoalition med förbundskansler Angela Merkel.

LÄS MER: Tysklands underrättelsechef sparkas – kallade Socialdemokraterna vänsterradikala

Nu skapar Maassen nya rubriker när han twittrade följande:

Maassen skriver i inlägget att han ser den ansedda schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung (NZZ) som ”väst-tv”, vilket är ett uttryck från tiden före Tysklands återförening och syftar på de västtyska tv-sändningar som kunde tas emot även i den socialistiska diktaturen DDR.

Underförstått, menar vissa, insinuerar han då att tyska medier presenterar en förljugen bild av verkligheten.

Artikeln han länkade till beskriver hur allt fler tyska städer förlorar sin tyska majoritetsbefolkning.