john mcafee

Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Avslöjade korruption – hittad död i fängelse

Publicerad 6/24/2021
Annons

Samma dag som en domstol godkänt en begäran om att lämna ut John McAfee till USA påträffades han död i sin spanska häktescell. McAfees död har lett till att paralleller dras till fallet Jeffrey Epstein och det spekuleras om han verkligen tog livet av sig eller blev mördad.

Det var i oktober John McAfee greps då han skulle gå ombord på ett plan till Istanbul. I USA är han efterlyst för skatteflykt och inte ha lämnat in några deklarationer under åren 2014 – 2018. För detta riskerade han ett straff på upp till 30 års fängelse.

Utöver sitt antivirusprogram som bär hans efternamn, ett företag han lämnade 1994, ska han även ha tjänat stora pengar på bland annat kryptovalutor. Han var starkt kritisk till den övervakning den djupa staten ägnar sig åt och avslöjade vid flera tillfällen hur myndigheter avlyssnar medborgare via appar och datorprogram.

2019 antydde McAfee att den amerikanska regeringen var ute efter honom och hotade att döda honom. I ett Twitterinlägg visade han samma år upp en tatuering som skulle symbolisera att ifall han hittas och påstås ha begått självmord är det inte sant och att han i själva verket blev mördad.

Så sent som i oktober twittrade McAfee att ifall han hittas hängd som Jeffrey Epstein är det inte något han själv ligger bakom.

McAfee hade innan sin död bland annat skrivit ut namnet på den man han påstår mördade Jeffrey Epstein i fängelset.

Hans sista video handlade om varför makt korrumperar.

LÄS ÄVEN: Sexbrottsanklagad miljardär påträffades död i fängelse – hade skador som tyder på mord

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons