Två män hemmahörande i centrala Göteborg har häktats för grov misshandel mot en pensionär på Landvetter flygplats. Nu kan Samhällsnytt avslöja vem toppolitikern är.

I början av januari uppmärksammade Samhällsnytt att dottern till EU-parlamentariker Soraya Post (FI), Thereza Eriksson, enligt Nyheter idag, lurat sig in i åldringars hem genom att påstå sig vilja kontrollera brandsäkerheten eller tv och telefoni för att sedan stjäla bankkort, smycken och andra värdesaker. Nu är Post återigen i blåsväder genom andra familjemedlemmar.

På onsdagen rapporterade GP att anhöriga till en toppolitiker misshandlat en resenär i 70-årsåldern på Landvetter flygplats utanför Göteborg. Samhällsnytt kan nu avslöja att toppolitikern är Feministiskt Initiativs EU-parlamentariker Soraya Post och att de två männen som åtalas är hennes man och son.

Det var den 1 februari som Posts familj befann sig på flygplatsen för att hämta henne när ett bråk uppstod om en parkeringsplats. Enligt vittnen på plats har männen attackerat pensionären med både slag och sparkar även när han låg ned på marken. Därefter uppges männen ha lämnat platsen tillsammans med EU-parlamentarikern.

Polisen har under en längre tid arbetat med att spåra männen och kunde till slut identifiera sällskapet. Men båda männen nekar till anklagelserna och svarar med att de inte har befunnit sig på flygplatsen. Även Post påstår att hon inte alls känner till händelsen.

LÄS ÄVEN: EU-parlamentarikers dotter greps på stöldturné mot äldre i Västsverige – döms till två års fängelse

Samhällsnytt söker Soraya Post för en kommentar.