SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed ska ”agera med kraft” för att bli av med personer som uttrycker sig i strid med SSUs ”grundläggande värderingar” och leda en utredning. Samhällsnytts granskning visar dock att han själv är en del av problemet. Med hjälp av källor med insyn i SSUs interna maskineri kan vi idag berätta om islamisternas plan för att ta över hela SSU – och påverka moderpartiet.

För två veckor sedan kunde Samhällsnytt avslöja att Socialdemokraternas nya stjärna Omar Al-Ganas gett uttryck för antisemitiska och kvinnofientliga åsikter på sina sociala medier. Avslöjandet ledde till att Al-Ganas fick lämna partiet och till efterföljande granskningar som gjordes bland annat av Expressen.

LÄS MER: Brorson till militanta islamismens ledare vann internvalet i S: ”Jag hatar judar”

Det har visat sig att SSU Skåne har tagits över av en radikal falang som gjort hat och förakt mot minoriteter till en framväxande kultur i förbundet. Expressens granskning visar att SSU-ledningen ville stoppa en radikal vänsterfalang i förbundet genom att låta en så kallad ”högerfalang” hållas. Enligt initierade källor inifrån SSU som Samhällsnytt varit i kontakt med är situationen dock betydligt mer komplicerad är så.

– När jag började engagera mig i SSU fanns det å ena sidan kommunister där – sådana som vill ha en världsrevolution och sådant – och dem som till ytan såg ut som normala socialdemokrater med hyfs. Det tog mig en tid att förstå att de här människorna egentligen representerade radikala islamister.

Så här berättar en av våra källor om sin första kontakt med förbundet. Källan fick så småningom förtroende från dåvarande ordförande för SSU Skåne Rizwan Elahi, mannen med kopplingar till Ahmadiyya-mosken i Malmö som gjort sig rikskänd genom sina homofobiska ställningstaganden. Detta gav källan insyn i hur falangen tagit makten i förbundet.

– Jag förväntades av Rizwan att ställa upp som ombud till årskongressen 2017 i vår förening. För att säkerställa att jag skulle bli invald åkte en person tillhörande hans team ut till invandrarförorterna i vår stad och hämtade folk som skulle rösta på mig.

Så du ingick i Rizwans team?

– Ja, så kan man säga – precis som många andra som valts in på ett liknande sätt. Men jag röstade aldrig på hans förslag: två dagar innan årskongressen insåg jag att han egentligen är en islamist och lade ner min röst.

Blev det någon reaktion från Rizwan då?

– Ja, han sa under årskongressen till mig att man får rätta in sig i ledet om man vill uppnå någonting.

Samma modus operandi används för att ta över SSU-klubbar i andra städer och – slutligen – ta över hela förbundet i Skåne.

– T.ex den där Omar Al-Ganas som ni skrivit om… I princip hela SSU-klubben i Hässleholm består av hans släktingar och familj – det är på det sättet han ”återupplivade” SSU där.

– De här personerna använder sina kontakter i förorter för att på kort sikt öka antalet röstberättigade medlemmar som ska rösta på dem. De mobiliserar sina stora släkter, klaner osv.. Karenstiden för att rösta in en ny medlem är ju bara två veckor. Och allt bestäms av antalet medlemmar och röster. Om man har flest medlemmar kan man lätt och smidigt driva igenom sina beslut och sätta sina kandidater på viktiga poster.

Rizwan Elahi är inte längre ordförandet för SSU Skåne. Enligt våra källor spelar det dock inte någon roll längre – Skåne-avdelningen är i islamisternas järngrepp oavsett.

Under de senaste dagarna har det framkommit att SSUs ordförande Filip Botström var med på samma årskongress i Skåne i mars 2018 där homosexuella jämfördes med grisar och påstods ha ett ”smutsigt blod” – detta utan att ingripa.

– Det är helt uteslutet att den centrala ledningen och Botström inte visste om hur det egentligen ligger till i Skåne och vilka som styr där.

Varför skulle han hålla dem om ryggen då?

– Svaret är enkelt. De här människorna kan skriva in en massa släktingar och landsmän som medlemmar i SSU. Medan det politiska engagemanget bland folket minskar överlag ökar siffrorna hos SSU – och det ser ju bra ut på papperet.

Våra källor pekar ut flera personer i SSU Skånes ledning som drivande i den radikala falangen. Inte alla är islamister, men det som förenar dem är en strävan efter att få makten och en vilja att manipulera för att nå den. En av dem är SSU Skånes nuvarande ordförande och Socialdemokraternas representant i Helsingborgs kommunfullmäktige Mansour Ahmed. I morse publicerade Dagens Nyheter hans skriftliga kommentar där Ahmed tar avstånd från alla handlingar och uttryck ”som inte grundar sig i socialdemokratiska värderingar” och lovar att ”agera med kraft” mot dem.

Under skandalen med Omar Al-Ganas antisemitiska uttalanden tog dock SSU Skåne ställning för honom:

Samhällsnytts granskning av Mansour Ahmeds aktivitet på sociala medier visar att detta knappast varit någon slump. På sin Facebook delade han bland annat en artikel som hävdar att Israel inte har rätt till självförsvar mot palestinska terrordåd:

I en av kommentarerna till ett av hans inlägg om Israel med ett uttalande av Stefan Löfven skriver en av hans vänner följande:

”För kom igen zionist judarna äger Sverige som Wallenberg, Bonniers, samt så finns det stora zionist familjer i USA. Zionisterna äger median därför ser det ut som att vad Israel gör är rätt.”

Det grovt antisemitiska uttalandet möter dock ingen kritik från Mansour Ahmed. Istället fortsätter han samtala med personen i nästa kommentar som om ingenting hade hänt:

”Det ska komma något idag sägs det. Så vi ska vänta och se.”

På sina sociala medier ger han även uttryck för islamistiska åsikter:

Medan vi befinner oss mitt i granskningen av hans sociala medier stänger Mansour Ahmed plötsligt ned sina konton – båda hans konton på Facebook och Instagram är numera borttagna. Han gör sig även otillgänglig per telefon.

När Samhällsnytt ringer hans far Mounir Mansour – som fram tills nyligen även han representerade Vänsterpartiet  i Helsingborgs kommunfullmäktige – hävdar han att sonen är bortrest utomlands, har bytt sitt telefonnummer samtidigt som han inte har hans nya nummer. Familjens politiska framgångar uppmärksammades tidigare av lokala tidningen HD i ett hyllningsreportage:

En genomgång av faderns öppna inlägg på Facebook visar att han spred våldsbejakande och hatiska budskap medan han satt i kommunfullmäktige för V:

På bilden nedan står det på arabiska att vapnet är den enda legitima representanten för det palestinska folket:

På den här tecknade bilden med en tydligt antisemitisk underton framställs Palestinas nuvarande president Mahmoud Abbas i traditionell judisk tefillin och kippa som judisk spion. Det står skrivet på den palestinska dialekten ”Nej till Shlomo polis. Nej till Shlomo regering.” I pratbubblan: ”Är jag lika dålig som Lahad (en kristen libanesisk politiker som tagit ställning mot Hezbollah och beskylls av radikaler för samröre med Israel)?”

Svaret: ”Vill du veta sanningen? Du är ännu värre”.

Till Samhällsnytt förklarar Mounir Mansour att han inte skäms för sina delningar och att palestinier har rätt att använda alla medel mot Israel – förutom attacker mot civila. Han menar samtidigt att han inte längre är engagerad i politiken.

Våra källor vill vara anonyma av rädsla för sin personliga säkerhet:

– Vi fick höra att Mansour ringde upp medlemmar i Helsingborg efter artiklarna i Expressen och sa att de som läckt kommer att ångra sig. Alla är livrädda för honom. Han gick till makten i tio år och nu kan allt raseras på några dagar.

Vad är hans och hans anhängares agenda?

– De vill ha makt. De gör inte heller någon hemlighet av hur de kommer att få den. Nu efter att de har tagit över SSU Skåne kommer de att göra samma sak på riksnivån – alltså blossa upp medlemsantalet med hjälp av sina kompisar och göra Skåne till största distriktet i SSU. Och när de är klara med det  – kommer de att påverka moderpartiet.

Hur allvarligt är det?

– Det är mycket allvarligt att personer med sådana värderingar får makten i Sverige. De måste stoppas nu… Om några år kommer det att bli för sent.

UPPDATERING: SSU har nu stängt ned en del av sin hemsida. Det går inte längre att söka på distrikt/klubb – vilket försvårar granskningen av islamister i förbundet. Samhällsnytt söker SSUs pressekreterare för en kommentar: