Leksakstillverkarna har gått på toaletten för att hitta inspiration till sina senaste skapelser. Företaget Mattel som är mest känt för sina söta Barbie-dockor, är på gång med att lansera ett spel med namnet ”Flushin’ Frenzy” (Spola som en galning) som skickar iväg bruna bajskorvar i plast på en flygtur genom luften.

Ett annat leksaksföretag, Rival Hasbro, vars vattensprutande spel Toilet Trouble (Problem på toan) gjorde succé förra året, följer i år upp framgången med spelet ”Don’t Step In It” (Trampa inte i det), där spelarna förses med ögonbindel och måste undvika att trampa i bajs tillverkat i ett naturtroget lermaterial.

Leksaksmarknadens trendanalytiker och experter förklarar att orsaken till att så många toa-relaterade leksaker kommer ut i butikerna just nu är den populära bajs-emojin, som sprängt tabun och gjort det mer accepterat för föräldrar att köpa bajs-leksaker till barnen. På den stora leksaksmässan i New York i helgen visade leksakstillverkare upp bajsformade action-figurer, klämleksaker och andra skapelser från toaletternas värld.

”Ja, bajs är temat”, berättar Juli Lennett, leksaksanalytiker på marknadsundersökningsföretaget The NPD Group. ”Barnen tycker det är roligt.”

”Sticky the Poo” (Kletiga korven), har ögon och fastnar på väggen eller i taket när man kastar den. Företaget bakom den, Hog Wild, säljer även en PRIDE-inspirerad regnbågsversion.

Naturligtvis finns även samlarleksaker med bajstema. ”Flush Force” (Spoltvång), från tillverkaren Spin Master, säljer 150 olika basjmuterade djur som barn kan samla på. Poopeez är små mjuka samlarfigurer med bajsinspirerade namn som Pooji, Skid Mark och Dumpling.

Målgruppen för Poopeez är pojkar från 7 år och uppåt, berättar Ashley Mady, som skapat bajsfigurerna och arbetar för leksaksföretaget Basic Fun. Men hon tror att figurerna kan tilltala även andra barn.

”Vi är övertygade om att bajs är något för alla”, förklarar hon.

För födelsedagskalaset finns även tårtor och bakelser med bajsmotiv och förstås kostymer så att både barn och vuxna kan klä ut sig till bajskorvar.