Att köra vilse och hamna på hemska platser där man utsätts för otäcka våldsamma grupperingars våld är en klassisk underavdelning i skräckfilmsgenren. För en barnfamilj som i veckan förvillade sig in i en ”utsatt” Stockholmsförort blev ’Den sista färden’ och ’Wrong turn’ obehaglig verklighet när man attackerades och besköts av områdets kriminella invandrargäng.

Det var i torsdags kväll som en barnfamilj körde fel i norra Storstockholm och hamnade i en av Märstas invandrardominerade no go-zoner där det gängkriminella så kallade Märstanätverket har tagit över kommandot.

Intrånget i vad gänget betraktar som sitt territorium och inte en del av Sverige möttes med stor aggression. Vapen halades fram och barnfamiljens bil utsattes för beskjutning.

Den chockade familjen fick trampa gasen i botten och fly området med kulor smattrande mot bilplåten och visslande runt rutorna. Man hade dock änglavakt och ingen av familjemedlemmarna träffades av kulregnet. Däremot fick fordonet omfattande plåtskador.

När familjen satt sig i säkerhet larmade de polisen men när en patrull anlände till platsen hade de väpnade gängskyttarna dragit sig tillbaka. Ingen person kunde gripas för dådet. Polispatrullen tog senare upp anmälan i familjens hem och antcknade fordonets skottskador.

Bilens förare, pappan i familjen, förklarade att man åkt av motorvägen av misstag och inte ont anande förirrat sig in i de stadsdelar som man inte visste kontrolleras av de grovt brottsbelastade invandrargängen. Enligt vittnesmålet ska tre personer plötsligt ha dykt upp avlossat skott.

Händelsen utreds som misstänkt mordförsök. Samnytt har i flera artiklar tidigare rapporterat om hur de kriminella invandrargängen sätter upp vägspärrar och med beväpning bestämmer vilka som får åka in i och ut ur de bostadsområden som det betraktar som sina revir.