paket-bild-shutterstock

Gendrebild

Inrikes

Barnfamilj rånades i hemmet av falsk budfirma

Publicerad 7/20/2022
Annons

På onsdagsförmiddagen trängde sig flera personer utklädda till varubud in i en barnfamiljs bostad i Barkarby utanför Stockholm. Under pistolhot rånade man sedan familjen på det som fanns i värdesaker.

Det var vid 10-tiden på onsdagen som det ringde på dörren hemma hos barnfamiljen. Utanför stod ett antal personer som uppgav sig komma från en budfirma och ha ärende att leverera varor.

Väl inne i bostaden drog personerna dock fram ett eller flera skjutvapen och hotade familjen med. Under dödshot tvingades familjemedlemmarna frånhända sig allt man ägde i värdeföremål.

Polisen förtegen med uppgifter

Förövarna lämnade sedan snabbt bostaden och sågs försvinna från platsen i bil. Polisen har inte lyckats gripa gärningspersonerna och man är förtegen med signalementsuppgifter på både personer och det fordon de flydde i. Man säger sig dock ha ”vissa uppslag”.

Enligt polisen skadades ingen i familjen fysiskt men mår psykiskt dåligt av det inträffade. Polisen varnar nu allmänheten för att öppna dörren för budfirmor om man inte vet att man väntar besök från en sådan.

– Vi vill gärna att människor är vaksamma kring detta, det är ett tillvägagångssätt som kan användas igen. Var vaksam om det är så att ni inte väntar någon typ av leverans eller be om att få kolla id-kort, säger polisens talesperson Helena Boström Thomas i en kommentar till Mitti Järfälla.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons