En förskollärare i Halland misstänks ha förgripit sig sexuellt på minst två barn. Åklagare har nu ändrat rubriceringen från sexuellt övergrepp mot barn till grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.

Det var den 30 juni som 28-årige Marcus Vinghed hemmhörande i Vinberg stängdes av från sin tjänst vid Furubackens förskola i Ullared. Detta efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn i förskolan.

LÄS ÄVEN: Polisanmäld pedofil fick jobb på förskola – filmade när han begick övergrepp mot barnen

Enligt protokoll från Varbergs tingsrätt ska brotten ha ägt rum under ett halvårs tid med det senaste tillfället den 23 juni. Kammaråklagare Ewa Lotta Swahn begärde den 13 juni Marcus omhäktad misstänkt för sexualbrott.

Inger Ohlsson är chef för barn- och sexualbrottsroteln i Halland och hon berättar för SVT att polisen misstänker att Marcus har utnyttjat minst två barn.

Grov våldtäkt mot barn

Samhällsnytt har tagit del av handlingar från omhäktningen. Det framgår att åklagare Swahn har ändrat rubriceringen från på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn till på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.

Erkänner till viss del

Det framgår av protokollet från häktningsförhandlingen att Marcus bestrider åklagarens nya yrkanden. Han medger däremot ansvar för sexuellt övergrepp mot barn.

Åklagaren har nu fram till den 11 augusti på sig att lämna in stämningsansökan mot Marcus som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare.


Marcus Vinghed. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Tingsrätt friade återfallspedofil för våldtäkter mot åttaåring – hovrätten river upp

authorimage