kumla-foto-kriminalvården

Fångvårdsanstalten i Kumla. Foto: Kriminalvården.

Inrikes

Barnvåldtäktsman gick till attack i fängelset – med stekpanna

Publicerad 1/29/2020
Annons

En maskerad och beväpnad man överföll och våldtog en liten flicka. Nu sitter han inlåst i Kumlafängelset för att sona brottet – men våldet har han inte övergett. Bland annat har han slagit andra fångar med stekpanna och kallat fångvakter för ”horungar”.

På morgonen den 25 april förra året var en flicka i Huddinge söder om Stockholm på väg till skolan. Då dök en maskerad våldtäktsman upp. Han sade till flickan att hon skulle dö om hon inte ”var tyst och hade sex”. Därefter tvingade sig på henne flera gånger. Det rapporterar Expressen.

16 dagar före våldtäkten ägde rum hade den 22-årige mannen blivit släppt från sitt senaste fängelsestraff. Det avtjänade han efter att ha misshandlat en gravid kvinna med järnrör och onanerat vid en grundskola.

Dömdes till fängelse – men våldet fortsätter

”Enligt tingsrätten har gärningen flera försvårande moment och inslag på olika sätt som gör att straffvärdet är högre än straffminimum på fem år”, skrev Södertörns tingsrätt om fallet med den våldtagna flickan.

Barnvåldtäktsmannen dömdes till sex och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Mannen erkände våldtäkten, försökte få straffet kortat i hovrätten men drog sedan tillbaka överklagandet innan rättegången.

Idag sitter han inlåst i Kumlafängelset. Ett utdrag ur anstaltens journaler visar att han inte lagt våldet bakom sig.

I oktober 2019 varnades han efter att ha sagt ”jag blir förbannad, snart boxar jag dig” till en av Kumlas inspektörer. När han skulle isoleras på grund av det gjorde han ”kraftigt motstånd” och kallade fängelsepersonalen för ”horungar”.

Attackerade fånge med stekpanna

Vid ett tillfälle kastade 22-åringen mat på personalen genom celldörrens lucka.

Den allvarligaste attacken han begått inne i fängelset utreds just nu av polis. Den 11 november slog han en medfånge två gånger med en stekpanna. I rapporten står det att ”det första slaget var så hårt att stekpannan böjdes”.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons