Kockhuset.se låter meddela att de nu har sammanställt årets bäst i test-lista av stekpannor.

Kockhuset har länge varit ledande vad gäller konsten att laga mat. De har publicerat många alster där de hjälper både amatörkockar och professionella köksmästare, att förbättra sina färdigheter i köket.

Deras serie av ”bäst i test”-artiklar har på senare tid vuxit sig omätbart populära. Tusentals svenskar läser deras recensioner och tester varje månad, för att få reda på vilken utrustning som är mest prisvärd för tillfället.

Den bästa stekpannan har korats

En av de mest lästa artiklarna hos Kockhuset är deras årliga test för att hitta den bästa stekpannan på marknaden. Det är en lista som verkligen sätter tonen för året och vilken köksutrustning vi kan förvänta oss de kommande månaderna.

Inte helt oväntat så vann Scanpants CTX-panna årets utmärkelse som den bästa stekpannan. Inga ögonbryn höjs, då den varit ett flaggskepp för Scanpan den senaste tiden.

Kockhuset sammanfattar utmärkelsen med att pannan är av lätt rostfritt stål med en riktig premium-känsla. Man har även noterat att värmefördelningen är ”klockren” och mycket bättre än de flesta andra pannors.

En av sakerna som gjorde att stekpannan vann årets test, är dess fenomenala anti-stick-beläggning som både motverkar att mat fastnar i pannan och gör den enkel att diska.

Andra stekpannor i testet

Vidare så är årets test ganska snarlikt förra årets resultat. Bland annat knep Skeppshult platsen som årets bästa stekpanna av gjutjärn – vilket inte heller det är så konstigt. Skeppshult har på senare år kommit att dominera gjutjärns-marknaden fullkomligt, och den enda egentliga konkurrensen är svenska Ronneby bruk.

Tefal och Jamie Olivers stekpanna utnämndes som det bästa budgetvalet.

Den största överraskningen i årets test är Barcelona från Greenpan, som vann årets uppstickare. En annorlunda, än dock effektiv och smart designad stekpanna som har alla de komponenter som behövs för att bli en prisvinnare.

Kockhuset förklarar att den är enkel att rengöra, har en bra värmefördelning och höga kanter runt pannan. Anti-stick-beläggningen tycks även den vara väldigt effektiv.

Det har nog inte undgått någon att Greenpans Barcelona har blivit lite av en fluga det senaste året. Så det bådar gott att det inte är en trend, utan att det faktiskt finns kvalité bakom hypen.

Om deras test av stekpannor

I testet så låter Kockhuset berätta att de har valt att fokuserat på några specifika saker i sitt test.

Man har främst tittat på stekpannornas kvalitet, non-stick-beläggning, värmefördelning, design och pris.

En sak som gjort Kockhusets olika tester så pass populära, är på grund av deras gedigna processer när de utvärderar olika köksprodukter. Utöver sina egna erfarenheter och åsikter av respektive produkt, har man enligt egen utsago också lagt ner mycket tid åt att göra research, för att se vad andra tycker om varje stekpanna.

Man har sedan bakat in andra användares resultat och erfarenheter, i slutresultat. På så sätt får läsarna en så genuin, bred och djup inblick i hur varje stekpanna fungerar. Eftersom vi alla har olika smaker och preferenser, är det viktigt att ta med flera recensenters erfarenheter i betygsättningen.

Det innebär att läsaren inte bara minimerar risken för att denne köper en stekpanna de senare blir missnöjd med, utan också att de ökar chansen för att de hittar den bästa stekpannan för dem.

Vilket också är anledningen till varför Kockhusets år ut och år in, har flera tusen besökare i månaden.