Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade nyligen att personer som kommer till landet via en båt av mindre modell per automatik kommer att nekas asyl. Åtgärden är ett svar på att migranter ofta kommer till Storbritannien med småbåtar och använder detta som ett sätt att smita in illegalt i landet.

Så kallade småbåtsflyktingar är ett stort problem för Storbritannien. Dessa kommer vanligtvis via Frankrike och korsar engelska kanalen. När de väl anlänt till landet är det enkelt för dem att smita över gränsen och därefter uppehålla sig illegalt i Storbritannien.

LÄS ÄVEN: Rishi Sunak blir Storbritanniens nya premiärminister

Sunak, som nyligen tillträdde som premiärminister, har gjort denna brottslighet till en av sina huvudfrågor. I ett tal som han nyligen höll lovade han att göra någonting åt problemet. På fredag nästa reser han till Paris för ett möte med Frankrikes president Emmanuel Macron. Det är första gången som de respektive ländernas ledare träffas under sådana omständigheter.

Tanken med lagförslaget är att folk som illegalt försöker immigrera till landet via denna väg ska föras till ett säkert tredje land och därefter förbjudas att någonsin återvända till Storbritannien igen, rapporterar BBC.