Little Britain sändes mellan 2003 och 2007 uppdelat på fyra säsonger. Till detta tillkom även ett flertal specialprogram. Något drygt decennium senare anses hela serien så pass kontroversiell att den raderas ur BBC:s eget arkiv liksom hos Netflix och andra streamingtjänster.

Skaparna David Walliams och Matt Lucas skojade friskt med framför allt brittiska stereotyper men även andra etniciteter och homosexuella och transpersoner.

När statyer nu rivs ned och vandaliseras på löpande band i Storbritannien, viker sig även BBC för kraven från vänsterextrema och tar bort serien.

– Vi utvärderar regelbundet vårt material. Tiderna har förändrats sedan Little Britain först sändes, så den är inte längre tillgänglig, säger en BBC-talesperson till det brittiska public service-bolagets nyhetssajt.

LÄS ÄVEN: Efter våldsamheterna – nu ska London rensas på ’olämpliga’ statyer

Även serien Come Fly With Me, som Walliams och Lucas ligger bakom, har tagits bort.

– Om jag kunde åka tillbaka i tiden och göra om serien skulle jag inte skämta på samma sätt om transvestiter och svarta. Jag skulle i princip inte göra serien i dag. Det skulle bara göra folk upprörda. Då skapade vi en råare sorts humor än den jag ägnar mig åt nu, sade Lucas i en intervju 2017.