Dubbelmördarna på uteserveringen i Sätra. Foto: Polisen

Förnedrade och mördade offren – satte sig sedan på uteservering och drack läsk

I april ska tre män ha begått ett dubbelmord i Sätra. De lurade in två unga män i en källare där de förnedrade dem för att sedan skjuta dem till döds, enligt åtalet. Nu visar övervakningsbilder att gärningsmännen bara minuter efter mordet satte sig på en uteservering – och drack läsk.

Den 11 april fick polisen ett larm om att två döda personer hittats i en källare i en lägenhetsbyggnad, rapporterar Expressen. Det kunde snabbt konstateras att det rörde sig om ett dubbelmord. Offren var två unga män, 18 och 20 år gamla, som varit försvunna i ett dygn.

– Före morden har personerna förnedrats genom att gärningsmännen tvingat av dem kläderna. De har därefter blivit mördade under avrättningsliknande former i ett trångt källarutrymme utan möjlighet att fly, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Nu är två män i åldrarna 27 och 28 år åtalade för dubbelmordet. Tack vare analys av samtliga inblandades mobiltelefoner, och bilder från övervakningskameror i Sätra, har man kunnat ta fram ett händelseförlopp.

Mördarna lurade ner offren i en källare som vanligtvis används som tillhåll för ungdomar som är inblandade i narkotikahandel. Åklagaren menar att alla inblandade – mördare som offer – befunnit sig i en kriminell miljö.

Möttes upp på fika efter det brutala mordet

Strax efter dubbelmordet satte sig de två åtalade männen på en uteservering i Sätra och drack läsk. En tredje misstänkt gärningsman anslöt sig tre minuter senare och gav dem en plastpåse med okänt innehåll.

Den tredje misstänkta gärningsmannen dyker frekvent upp i utredningen men kan inte åtalas. Detta då han själv blev mördad två dagar efter dubbelmordet som han själv ska ha deltagit i.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.