I ett kontroversiellt uttalande i den populära podden Joe Rogan Experience berättar läkaren och forskaren Peter McCollough om vad han menar var ett medvetet agerande när COVID-patienter inte botades i ett tidigt stadie. Detta för att öka folkviljan att vaccinera sig.

Varje vecka publicerar Joe Rogan ett antal podd-intervjuer där han har närmare 200 miljoner nedladdningar varje månad. I hans senaste avsnitt gästade läkaren och forskaren Peter McCollough som är kardiolog, har utbildning inom epidemiologi och är både praktiserande läkare och forskare.

McCollough nämner under intervjun att han utöver det är redaktör för en stor medicinsk tidning, författare och har publicerat hundratals forskningsrapporter:

Under det tre timmar långa samtalet säger McCollough flera anmärkningsvärda saker. Bland annat menar han att läkemedel för att i ett tidigt skede bota COVID-infektionen motarbetades av starka intressen. Detta för att få befolkningen att acceptera massvaccinering, som ska ha varit planerad långt i förväg:

(OBS! Youtube kan komma att ta ner klippen då kritik mot corona-åtgärder inte tolereras på deras plattform):

”Masspsykos”

De diskuterar även (31 minuter in i programmet) varför en så liten andel av USA:S läkare håller med honom i hans påståenden och han säger att sjuksköterskorna är med vakna än läkarna:

– Varenda global världsledare är förtrollade. Vi är inne i vad som kallas en ”massbildningspsykos”. Det är när det finns ett grupptänk som utvecklas så starkt att det leder till något hemskt. Exempel är mass-självmord som händer i religiösa kulter, ett annat exempel är nazi-Tyskland där folk gasades och andra hemska saker.

Sedan radar han upp de olika stadierna för hur denna masspsykos kan inträffa:

– Först måste en längre period av isolering ske; nedstängningarna. För det andra måste folk förlora saker eller rättigheter de brukade åtnjuta; det har hänt. För det tredje; det måste vara konstant, oavbruten oro och rädsla. Där har vi hela nyhetsflödet, nya mutationer, fler dödstal – folk som blir rädda om och om igen. Och för det fjärde så måste det finns en enda enkel lösning som erbjuds av en auktoritet; den globala vaccinationen. Alla måste ta det, oavsett vilket namn det har.

När man fått fjärde stadiet fortsätter han med att säga att det då inte finns någon gräns för hur absurt det kan bli.

Vissa kritiserar dock McCollough för hans uttalanden och menar att det inte är konstigt att läkemedelsjättarna forskade om viruset innan det blev känt. Andra menar att han är vag och ifrågasätter sanningshalten i påståendena som görs.

Programmet kan ses i sin helhet på Spotify.