al asa missile

Ballistisk missile/Al Asad-basen. Foto: US Army/USA Navy

Utrikes

BEKRÄFTAT: USA-bas i Irak attackerad med raketer

Publicerad 1/7/2020
Annons

En flygbas i Irak, med namnet Al-Asad, med amerikanska trupper har träffats av flera raketer, enligt BBC. Det inträffar efter att den iranska generalen Qasem Soleimani dödades i en drönarattack i fredags. Iran har hotat med ”allvarlig hämnd”.

Irans högsta general, Qasem Soleimani, dödades i ett flyganfall från USA i Irak. Den 62-åriga generalen ledde Irans militära operationer i Mellanöstern som chef för Irans elitstyrka Quds. Han dog vid Bagdads flygplats, tillsammans med Iranstödda miliser, tidigt i fredags morse, i en attack beordrad av Donald Trump.

LÄS MER: USA dödade iransk toppgeneral i flyganfall i Bagdad

Attacken bekräftades enligt ABC News av en amerikansk tjänsteman som berättade att ballistiska missiler ska ha avfyrats från Iran mot flera USA-baser i Irak. Enligt källan ska förutom Al Asad-basen i västra Irak även en bas i Erbil i norra Irak träffats.

En Twitter-användare laddade upp vad han påstår ska vara missiler i luften och hävdar att USA-basen är under attack:

CNN rapporterar att Donald Trump har informerats om händelsen:

Vi är medvetna om rapporterna om attackerna på USA:s baser i Irak. Presidenten har informerats och övervakar situationen noga och konsulterar med hans nationella säkerhetsråd.

Enligt the Spectator Index kommer eller har Iran utfört en andra runda av attacker:

Bland annat ska 13 missiler ha träffat Al-Asad-basen:

Här sägs en video visa en av missilerna slå ner i Al-Asad-basen:

https://twitter.com/ww3updates/status/1214702596184629248?s=07&fbclid=IwAR2OKsAW4d7C9bGyBxKrdUQB106FmdjVYVhbDZgVHp0TqiTAbIL25eA2GQU

Texten uppdateras

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons