Bekräftat: EU bistår migranter på flykt

Delningar

EU bekräftar att de förser flyktingströmmen mot Europa med bidrag för uppehälle på resan. 70 000 migranter uppges nu vara på väg och lokalbor i Bosnien beskriver migranterna som aggressiva och militanta män.

Vid EU:s yttre gräns mellan Bosnien och Kroatien växer sedan mitten av oktober samlingen av migranter som önskar ta sig in i Europa och vidare upp till Tyskland och Skandinavien.

I den senaste tidens rapportering från bosnisk media bekräftas nu underrättelserapporten från den ungerska regeringen att antalet migranter vid Balkanhalvön uppskattas till långt fler än tidigare uppskattade 20 000. Snarare rör det sig omkring 70 000 migranter som befinner sig i området.

I de bosniska gränsstäderna Bihać och Velika Kladuša får lokalbefolkningen som en konsekvens av flyktingströmmen närvaro utstå kriminalitet och oroligheter.

LÄS MER: Över 20 000 migranter på väg in i Europa: ”vill till Skandinavien”

Välplanerad resa med betalkort och mat

Under hösten skrev den österrikiska tidningen Kronen Zeitung om migranterna på Balkanhalvön som planerar att vandra in vid EU:s yttre gräns. Tidningen berörde en hemlig underrättelserapport rörande migranterna som Österrikes inrikesdepartement begärt. I rapporten beskrevs migranterna som 95 procent män som bär märkeskläder, smartphones och där flera är beväpnade med knivar eller andra vapen.

I rapporten framkom även uppgifter om att migranterna är ordentligt utrustade med kontanter, mat och tält. Många har försetts med namnlösa betalkort förladdade med pengar från FN:s flyktingorgan UNHCR, kort som även bär EU:s logotyp.

I rapporten uttryckes ingen oro över situationen eftersom dessa migranter inte vill stanna i Österrike, utan resa vidare till länder som Tyskland och Sverige som erbjuder mer fördelaktiga bidrag och möjligheter för migranter.

En migrant vid den bosnisk-kroatiska gränsen bekräftar underrättelseinformationen från Österrike om att migranter inte vill stanna på Balkanhalvön eller i närliggande länder.

EU skickar pengar för uppehälle

I torsdags meddelade EU-kommissionen att de kommer tillföra ytterligare en halv miljon euro av skattebetalarnas pengar för humanitärt bistånd till migranter från bland annat Pakistan och Afghanistan som befinner sig på Balkanhalvön. Av pressmeddelandet framgår hur EU har lagt omkring 31 miljoner euro på migrationsrelaterade projekt på Balkanhalvön sedan migrantströmmen ökade år 2015.

– Flyktingar och migranter fortsätter att anlända till Bosnien, och EU är beslutsamma i att ordna humanitärt bistånd till de behövande. Vårt humanitära bistånd förser människorna med mat, vatten, tält, hygien, hälsovård och varma kläder, förklarar Christos Stylianides, EU-kommisionär för humanitärt bistånd.

”Säger att de är från Syrien”

Nyligen erkände den internationella organisationen för migration (IOM) att ”80-85 procent” av de migranter som försöker ta sig från Balkanhalvön till Europa är ”ekonomiska migranter som saknar asylskäl”. Enligt IOM uppges omkring 35 procent vara från Pakistan och 20 procent från Afghanistan. Det är även vanligt med människor från Nordafrika.

– Jag tror att många av människorna är från Nordafrika, men säger att de är från Syrien, förklarar IOM:s koordinartor Peter Van der Auweraert.

36-årige Reda Zerrouki från Algeriet, är en migrant som befinner sig på Balkanhalvön med förhoppningen att snart resa till Europa. I en intervju med AFP förklarar Zerrouki vikten av att ha en smartphone på resan.

Lokalbor upplever otrygghet

Den bosniska staden Bihać nära gränsen till Kroatien är en plats som drabbats av vad många kallar ”Balkans nya migrationsväg”. Sedan 2018 har tusentals migranter, mestadels från Pakistan och Afghanistan använt regionen för att ta sig vidare till Europa.

Tidigare har Bosnien visat solidaritet med migranter och öppnat upp vägarna mot EU:s yttre gräns. På senare tid har opinionen börjat svänga i landet i spåren av ökad kriminalitet och oroligheter. I städer som är belägna i närheten av den kroatiska gränsen, bland annat Bihać och Velika Kladuša, har flera invandringskritiska demonstrationer ägt rum.

Att opinionen svänger i Bosnien kring frågan om välkomnande av migranter grundar sig i att befolkningen har ledsnat på de oroligheter som följt med migrantvågen. Bihać är en stad med omkring 50 000 invånare som nu enligt en obekräftad siffra har fått tillökning med tusentals migranter. Situationen har resulterat i att antalet polisanmälningar har ökat med hundratal. Lokalbor i gränsregionen vittnar om hur migranterna är aggressiva, snarast militanta, rapporterar Euronews.

”Det här måste stoppas”

Borgmästaren Šuhret Fazlić i staden Bihać är kritisk till den ansvarslösa situationen och kräver ersättning för de skador som uppkommit sedan migranterna anlänt till staden. Fazlić förtydligar också att migranterna inte vill stanna i staden, alla vill vidare till Nordeuropa, rapporterar Euronews.

– Dessa migrantströmmar måste stoppas och även de migranter som för tillfället befinner sig här i regionen måste förflyttas någon annanstans, säger Fazlić.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

291 KOMMENTARER

 1. Sverige måste slut skänka pengar till UNHCR. Våra pengar hjälper inte en enda människa. Allt går till att stödja kriminell verksamhet och stödja människhandel. Det är nog nu. Sluta ge bort våra skattepengar till UNHCR.
  /CC

 2. Jaha det är därför vi i Sverige är sådana Nettobetalare till EU-maskineriet.
  Grattis alla Svenska Fattigpensionärer – ert ihopslavade samhällskontrakt vart visst ogiltigt – det ska gå till att finansiera Islams övertagande av Europa.

 3. EU valet kan inte komma fort nog.
  Var står SD nu för tiden? Man är tysta som möss, inte ett pip om det där FN-avtalet. Kanske dags att skrota SD och bilda ett nytt parti?

  • Nej, inte alls. SD är det bästa alternativ vi har idag. Så stötta SD istället. OM SD får tillräckligt med röster så kan vi ändra på ganska mycket. Bl.a. kom-mer SD att avskaffa HMF-lagen och endast låta människor som bor perma-nent i våra grannländer söka asyl här. Resten kommer att av- /ut-visas och nekas bidrag och nekas skattefinansierade förmåner. SD kommer (om SD får makten) att skapa att mycket bättre Sverige. Därför stödjer jag SD och därför röstar jag på SD. Det finns idag inget bättre alternativ än SD, anser jag.
   /CC

    • Det blir konsekvensen av SD:s politik på sikt. Att öppet kräva något sådant är idag i praktiken olagligt. Lagarna måste först ändras innan det du vill kan bli verklighet. Politik måste be-drivas på ett smart sätt. Och SD:s politik är smart. Att kräva något som idag i praktiken är olagligt skulle bara skada SD.
     /CC

   • SD kommer inte att göra ett förbannat dugg. Deras roll är att samla upp alla som är missnöjda med sjuklövern och sen göra ingenting. Kontrollerad opposition. Att desarmera och att förhindra uppkomsten av verklig opposition är SDs roll.

  • Vi är många Svenskar som önskar ett nytt parti. Men det är lönlöst. Bättre att SD fortsätter vara starka.

   Om SD misslyckas kommer fler partier. Med stor sannolikhet kommer utländska partier.

  • Till att börja med kan SD sparka ut globalist- lakejerna i sina led.
   De som är köpa skall också bort. Innan detta sker har inte SD någon trovärdighet utan är kontrollerad opposition. Sätt ditt Jeff Ahl som partiledare så blir det något gjort.

 4. Det handlar inte om flykt. Det handlar inte ens om migration. Det handlar om invasion. Understödd av de invaderade länderna dessutom. Det är höjde av förräderi(med drag av masochism..).

  Kan människor inte hjälpa sitt eget lands ekonomi och välfärd kan de inte heller hjälpa andra länder (bara stjälpa).
  Vi, hela världen, måste sluta med migration. Alla måste bygga upp sina länder och ta ansvar för sitt. ”Folkvandring”(som PK så fint kallar det) fungerar inte i en tid där man kan.ta sig runt halva jorden på en dag och planeten är så överbefolkad som den är. PUNKT!

  • Världsregering, som styr genom Internet. Grattis t.ex. alla FB-användare. Ni har givit Världsledarna all information.

 5. Östra Europa , en oas i vansinnet med ledare som är mentalt friska.
  EU kommer inom en snar framtid att delas upp i länder med stort muslimskt inflytande som t.ex Sverige, Tyskland och Frankrike och på den andra sidan kan bildas ett nytt ekonomiskt och frihandelsorgan med länder som ställer sig utanför den muslimska EU finansierade massmigrationen av ID lösa våldsamma män.
  Prag, Warszawa och Budapest, en fröjd att ta en trygg kvällsperiod i dessa städer. I Stockholm, Malmö och Göteborg sker en kvällspromenad på egen risk och chansen att man blir utsatt för brott eller kommer hem helskinnad får beräknas till 50-50.

  • Ja. De lever gott och blomstrar av svenskarnas skattepengar, när de vägrar att öppna sina regioner.

   500 miljarder hittills från Sweden.

   Swexit

 6. EU vet om att det är asylfuskande vuxna och många gånger allvarligt aggressiva män som kommer.

  Dom vet om detta , ändå gör dom allt för att ta hit dom.

  • 30 miljoner invandrare från Mellanöstern och Afrika kan Sverige klara av.

   / Annie Lööf.

 7. Tänk på att Sverige införde ett långt stopp av Lumpen.

  En hel generation Svenskar har aldrig gjort lumpen.

  Vilken slump?

 8. Jaha, då verkar det som att EU har startat upp FN-ramverket
  ”The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration (GCM)
  redan – utan att invänta medlemsländernas underskrifter?!

  Hade inflödingarna varit smarta, hade de stannat kvar i MENA-områdena med sina förladdade betalkort, där prisläget säkerligen är bra mycket lägre än i Europa. Pengarna hade räckt längre. . . fast i och för sig, här behöver de inte betala nånting alls. Klart bättre!

 9. I dag uppmärksammas Gävle i tidningarna,det var 20 år sedan som hela staden
  blev insnöad.
  I år IGEN tar vi emot en stad av Gävles storlek med nya människor från all världens hörn.
  134,000 enligt scb.se
  DETTA borde uppmärksammas mer….
  Kostnaden för dessa i bidrag varje MÅNAD är ofantliga 2,68 MILJARDER
  med ett bidrag på 25,000 kr mån. st.
  Även nästa år och året därpå beräknas MINST 100,000 per ÅR !!

  Samtidigt är Sverige största bidragsgivare till unhcr…
  som det nu visat sig ger bort kreditkort fyllda med pengar till FLER
  s.k ”barn”…som snart väller in i horder igen…

 10. Om sex dagar dör Sverige om inte ett mirakel inträffar när FNs migrations-avtal skrivs under. Det känns ganska svårt att ta till sig, men så är det. Vi som lever nu borde skämmas. Vi är de svagaste generationerna som har levt i Sverige någonsin.
  Sverige grundades av Gustav Vasa i Strängnäs 1523 och Sverige dog 2018 i Stockholm.

  • ”Glöm inte att svenska folket är
   extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få
   vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över
   huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket
   mer djävla anamma och riktig finsk sisu”./Herman Lindqvist

 11. Detta jävla Eu och FN de hittar på massa organisationer på skattebetalarnas pengar för att vi ska vara nöjda med att översvämmas av migranter. UT ur EU och FN globalister som försöker förstöra nationer med deras egna skattepengar

 12. Västeuropas ledare är fullständigt galna och håller på att rasera Europa. Sveriges ledare är bortsett från galna fullständigt korkade.

 13. Det är klart att vi inte har någon regering. Ingen vill ta ansvar för den katastrof som redan pågår här i landet och den kommande när hela horder med barbarer redan har getts eller kommer att ges tillträde till civilisationen.

   • först mutade dom sig in i det allra heligaste med miljoner
    till ett antal små obetydliga länder i södra delen av världen…
    så nu är det väl dags att betala tlllbaka för att löven fått vara med i stugvärmen…??…

 14. Jag tycker att pensionärsorganisationerna nu bör skriva till FN och EU-kommissionen att det finns många fattigpensionärer i Sverige som också är i behov av förladdade Mastercard.

 15. Vad f-n ska vi vara med i EU och FN för? Det är ju globalistorganisationer som jobbar för nationernas sönderfall. Våra politikeridioter är nyttiga idioter som skiter i folket de är valda av.

  • Som du ser Brexit utvecklar sig så är det ju i praktiken omöjligt för Sverige eller något annat land som betalar mer än man får tillbaka att gå ur EU. På riksdagens EU informationsruta till höger står det: ”Ett EU land kan välja att lämna samarbetet.” Vilket naturligtvis är Fejk News…
   https://eu.riksdagen.se/vad-ar-eu/medlem-i-eu/#

  • Om bara svenska folket kunde inse att våra styrande – politiker, myndighetschefer, kommunala tjänstemän (oops) med flera – alla är engagerade i att avskaffa vår välfärd, trygghet och frihet.

   • Pågående regeringsbildning visar vilka inkompetenta klåpare vi har valt att representera oss. Har detta äntligen gått upp för väljarna? Nädå, inte enligt senaste opinionsundersökningen. -Kör bara på som vanligt.

 16. 59 miljoner på 6 år, det blir ca 10 miljoner per år eller nästan en miljon i månaden. Det här håller inte, det går alldeles för sakta, ni behöver upp i 200,000 per vecka för att hålla budgeten. 70,000 löjligt.

 17. Hur har de kommit dit? Är det landvägen över Turkiet eller har de flugit in till Bosnien? Det bästa sättet att stoppa smugglingen är att skicka tillbaka flyktingarna så fort som möjligt, alla skall dessutom topsas. Dessa s.k. flyktingar är inget annat än femtekolonnare för det framtida Världskalifatet.

 18. Vem ska betala förhöjd EU-avgift från EU-regionen Sverige?

  Om Befolkningen i Sverige kommer att bestå av 60% som inte arbetar, blir det svårt att finansiera EU… men ekonomer tänker ju på kort sikt.

 19. Observera att alla migranter går igenom Kroatien och inte genom Serbien som de brukade. Detta beror på att Orban byggde ett stängsel på Gränsen mellan Ungern och Serbien vilket stoppade 99% av all illegal invandring DIREKT. Allt som krävs är ett stängsel mellan Rezovo i Bulgarien och Saranda i Albanien och hela saken hade varit biff för några ynka miljoner.

  • Lär väl inte hända i Albanien. Soros har sponsrat den socialistiska regeringen där, till och med med hjälp amerikanska skattebetalare.

   Sid 27, rapport av Judicial Watch, som begärt ut en massa handlingar från USAs regering angående Soros Open Society Foundation .

   “The Obama administration quietly spent at least $9 million in U.S. taxpayers’ dollars in direct collusion with left-wing billionaire George Soros’ backing of a socialist government in Albania. It is particularly outrageous that the State Department allowed the
   Soros operation to help direct taxpayer funds to other groups,” Judicial Watch President Tom Fitton said. “George Soros is a billionaire and he shouldn’t be receiving taxpayer support to advance his radical left agenda to undermine freedom here at home and abroad.”

   http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2018/12/JW-Special-Report_Open-Society-Foundation.pdf

   • Självfallet vet jag detta. Det jag vill påpeka är att de som säger att migration är ”oundvikligt” är inte värda sin egen vikt i grisskit eftersom några få miljoner hade löst detta problem permanent.

   • Dessutom behöver man inte Albanien för detta det räcker med Bulgarien och Makedonien (och Grekland typ en bit). Hade Nikola Gruevski (Makedoniens tidigare president) inte blivit avsatt och åtalad för trams hade detta definitivt hänt. Säkert därför Soros gav allt för att stackaren skulle bli avsatt.

 20. Att EU vill destabilisera hela Europa är en gåta. Vad är syftet med detta? Ibland undrar jag ifall det är en utomjordisk makt som har tagit befälet över politikernas hjärnor och styr dem för att ställa till med så mycket kaos att vi förintar oss själva.
  Det är snart den enda logiska slutsatsen man kan dra av det här spektaklet.

 21. Med centerpartiet og liberalerna som støttespiller til sossarna bør Norge ta rep i seilene og skrote Schengen og EØS. Galskapen fortsetter og bidengergergruppen har sin agenda. Vårt nordiske samarbeid bør også revurderes.

 22. I och för sig logiskt att opinionen vänder, men det är obegripligt varför det måste hända saker innan folk fattar vad som pågår. Om man tittar ut genom fönstret på morgonen och ser att det regnar tar man väl med sig paraplyet när man går ut. Man går ju inte ut utan och märker efter ett tag att man skulle behöva ett paraply.

 23. Hur kommer de till Sverige, om Ungern har stängd gräns. När Schweiz inte är med, När Italien har dragit åt?

  Är det Österrikes flyg-, tåg- och bussterminaler som slussar vidare till Sverige?

 24. Kommentarer och protester ger inget resultat.Det är handling som gäller för att stoppa inflödet.Gränserna in i Sverige står vidöppna.Valda politiker som svenskarna röstat fram KOMMER INTE att lyfta ett finger
  för att hindra alla som söker sig till drömlandet.Bara för medborgarna att inse fakta.Det är ju majoriteten som vill ha fortsatt kraftig invandring utan att tänka på följderna för kommande generationer.

 25. Du svensk, När 7 klövern har skrivit under det nya fn-migrationsavtalet, Så har du ingen framtid kvar värt namnet. Och för er som ännu inte har insett det, Så är just detta avtal,
  7 klöverns vapen för att ta era sommarstugor och fritidshus ifrån er, för det kommer att heta, att Fn har genom detta avtal har gett oss order att ta emot dessa asylsökande och vi måste alla hjälpas åt att ge dessa massor bostäder och era stugor står ju ändå tomma.

   • Ja precis. De nyanlända vill alla bo i storstäderna. Dessutom går FNs Agenda 2030 ut på att packa ihop alla människor i storstäderna och avfolka landsbygden, där all service försvinner. Alla nya naturreservat som skapas verkar också vara ett sätt att hindra folk från att flytta ut på vischan, odla egen mat och bli oberoende.

  • Äntligen kul, att Moderater blir av med sina ägodelar… men ingen fara… man hämtar pengar i bankomater på väggen?

 26. I Sverige finns en plats, där väljarna mest i Riket har önskat detta = Gotland.

  Nu bör Gotlands etablissemang och deras väljare visa ansvar!

  Ta emot dessa 70 000 på Gotland.

  Skyll inte på resurser.

  Ni tar emot 1 miljon på sommaren.

 27. Vad är det alla regeringar tror att de ska uppnå med dessa öppna gränser och utdelning av medborgarskap? Och inte att förglömma fri åtkomst utav skattemedel i form av bidrag.
  Är så [email protected] less på detta förfall, vi måste kämpa emot

 28. Även om vi skulle stoppa invandringen helt..

  Så skulle den gigantiska icke-svenska förökningen ändå rasera Svenskarnas land..

  Vi äts upp inifrån..

  Repatriera eller dö som nation och folkslag..

 29. Förbetalda betalkort i alla dess former är ju helt förkastligt. Om Annie får som hon vill, så kommer alla dessa män till Sverige.

  Nu räcker det! Stopp och belägg!

 30. Löfvens skuld ökar för dag för dag.
  Om han och Merkel inte har öppnat Europas portar allt det här skulle inte hända.
  Och nu till och med EU är emot Europa.
  Vi betalar till Bryssel för kulan vi blir avrättade med.
  Och så över 50 % av svenskarna tycker att EU är bra.
  Vad är det folk vi är?
  Är vi kompletta idioter allihopa?

 31. EU inför nu beskattning av reklam på Internet. Alltmer skatt hamnar i EU-diktaturen till ingen som helst nytta. Svenska skatteslavar måste samtidigt försörja alltfler parasiter och deras kriminella ungar.

  Detta håller inte!

 32. Det är svårt att förstå. Ibland har vi självförstörande beteende bland valar, men att det så bredd bland så många människor, det finns ingen logisk förklaring. Europeiska politiker gör allt möjligt för att deras barn och barnbarn försvinner (mördas, rånas osv) och hela kontinenten tillintetgöras. Visst blir det ingen ”hot från Ryssland” eftersom det blir inget att tjäna på i Europa, men tror ni det är rätt väg? Varför hatar man sina egna så mycket? Är det nån typ psykopati?

 33. Våra politiker är fullkomligt vansinniga och sönderkorrupta..de MÅSTE avsättas omedelbart! Migranströmmarna är organiserade av de hyperrika globalister som står bakom Soros som lyckats korrumpera Västeuropas politiker till att godkänna och finansiera denna kompletta dårskap ivrigt påhejade av deras nyttiga idioter i extremvänsterrörelserna. Detta måste bringas till ett slut omedelbart…så här kan vi inte fortsätta..det blir vår undergång!!

 34. Man kan ju fråga sig varför SD mörkar sådana här grejer bevisen finns ju framför näsan OM EU om FN . vrf inte låta mer svenskar få se allt slöseri . Pengar kunde ju använts till pensioner och allt möjligt. Svindleriet är ju enormt

  • Jimmie Åkesson är fixerad vid en malplacerad ide om att blidka 7-klövern.
   Anledningen till att de hatar honom är inte hans åsikter, men att han tar ifrån dom riksdagsplatser och partistöd.
   Att, han dessutom uppenbarligen är på väg att få rätt i sakfrågan, gör honom ännu mer hatad.

 35. Kan vi få förslag på ett All Star Team som leder Sverige
  Statsminister: Orban
  Propagandaminister: Trump
  Justitieminister: Duterte
  Inrikesminister: Salvini
  Försvarsminister: Putin

  Fler förslag?

 36. Det är också hög tid för MSB att kontrollera att detonatorer och dynamiten i
  Öresundsbron är i gott skick. Annars kan det begås misstag vid ett hastigt
  läge.

 37. Det går åt helvete med alltihop, och det är de s.k. folkets tjänare (folkvalda) som är skulden…må de brinna i helvetet!

 38. Bosnien måste stoppa karavanen av flyktingar.
  Kanske kan de ge dem de hus som övergavs på 1990 talet när de flydde till Sverige?

 39. Och jag som trodde att de vandrade genom Europa under stora umbäranden med sin gamla mormor på ryggen. Så har det framställts i skitmedia…

 40. Löfvens, Lööfs, Björklunds JULKLAPP till SVENSKA FOLKET. Vi tvingas att försörja 50.000 nya bidragstagare innan ny år.

  VANSINNET FORTSÄTTER !!!!

    • Det där avbrottet i valrapporteringen i SVT har jag tänkt många gånger på och resultatet blev ungefär som Sifos sista undersökning innan valet – Sifo som aldrig gissat rätt tidigare. Vem kan lita på SVT.

 41. När jag ser alla männen på bilderna så spyr jag. Vi skulle aldrig ha gått med i EU, jag röstade faktiskt nej och tydligen var EU början till slutet för Sverige.

 42. Dessa betalkort ska givetvis länkas till Schyfferts, Betnérs, Ernmans, Rebecka och Fionas, Fridolins mfl privatkonton…

 43. Har Bosnien släppt in dem i landet så får de väl ta hand om ”flyktingarna”, eller skicka tillbaka dem.

 44. Pengar som istället borde gått till att stärka EU.s yttre gräns. Men uppenbarligen så har dom styrande i EU helt andra prioriteringar….

 45. Ledarna i EU-toppen har Svikit och Lurat den Europeiska Befolkningen i alla Medlemsländer !
  Och även FN spelar med i Jätte-Bedrägeriet !
  Dags att sätta STOPP !
  Lägg ner EU ! Följ Stor-Brittanien .
  Och gå ur FN !
  Vilka är dessa Förrädare ? Häng ut dom !
  Avslöja Dom !

  • Jag har nyligen besökt mitt forna hemland, Polen, och kunde inte undgå att ”berikning” pågår även där, om än i långsammare takt än i Sverige. Lycksökare är helt enkelt inte pigga på att stanna i östra Europa, där bidragen och bostadsförhållanden är miserabla, om det ser en chans att stanna i Sverige eller Tyskland. Att ”berikningen” håller sig på en betydligt lägre nivån i Polen beror huvudsakligen på den avsevärda standardskillnaden, och inte på att makthavarna tar hänsyn till folkets vilja. (Med ”berikare” avser jag alltså inte ukrainare, som Polen sedan en tid är fyllt med, utan folk från Vietnam, Pakistan och från de icke-europeiska f.d. Sovjetrepubliker.)

 46. Allt som händer i västeuropa nu är bara början, det kommer att bli mycket värre. Hur kommer det sig att folk inte fattat det ännu? Att 82% i sverige röstar på att fortsätta vansinnet är helt osannolikt, alla har väl sett vad som händer överallt.

  Antingen är svenskarna med marginal världens mest korkade folk, lägre IQ än i tec somalia. Eller så var det ett massivt valfusk.

 47. Folken i Europa har ännu en gång blivit TOTAL LURADE !!!

  BETALA. BETALA. BETALA !!!!
  Helvetet fortsätter, allt kommer att HAVERERA !

 48. Ta bort alla bidrag innan flocken har hunnit hit så kanske de drar vidare om de inte får någonting,ge dem ett finger och de tar hela handen men nu har vi dessa velpottor till politiker som säkert kommer att strössla med pengar över dem.

   • Jag menade att ju mer de får ju mer ska de ha men de där jävla lögnhalsarna ska inte ha fem öre i Sverige men godhetsmupparna bara delar ut pengar till höger och vänster så tro fan det att alla vill hit när de lyssnat på djungeltrummans locktoner.

    • Du ska se att horden drar vidare när det här landet är riktigt på dekis. Precis som en gräshoppssvärm som käkar rent och drar vidare.

 49. Om det inte vore för att Bosnien var så splittrat hade man kunnat stänga gränsen mot Serbien och Kosovo, dit flyktingarna anländer.

   • Ännu märkligare är att Serbien inte har stängt sin gräns mot Makedonien och Albanien. Landet har en stabil regering, så det borde inte vara ett problem.

 50. Undvik att betala skatt i möjligaste mån, det är skatten som finansierar vansinnet. Dessutom är det väl rasistiskt att inte anlita svart arbetskraft?

 51. Vi har ju faktiskt facit. Ser inte politikerna hur den okontrollerade invandringen påverkar Europa och Sverige? Hur kan man ens komma på idén att skriva under FN-traktatet om rätt till invandring? Varför vill politiker ta bort sin egen bestämmanderätt över sitt land?

  • Alla toppolitiker är köpta, det i kombination med att alla partier är toppstyrda…det är naturligt vad som händer.

  • 1) De är förblindade av att få vara med de stora pojkarna i världssamfundet och vill visa sig vara bäst i klassen.
   2) De är totalt dumma i huvudet och förstår inte bättre – vad konsekvenserna blir av sina handlingar.
   3) De är medlemmar i något samfund som verkligen vill skapa oordning för att samfundet ska kunna göra pengar och tillförskansa mer makt.

   Det är bara att välja. Alla alternativ är troliga och jag har ingen ljus bild på hur framtiden ska bli. Uppror och krig är vad jag tror komma skall.

 52. Jag är så jävla trött på de här äckliga djuren som kräver överhöghet av oss, så ordförrådet tryter! Och de som bestämmer över våra huvuden skall löpa gatlopp och sedan kastas till grisarna! Vi skall göra precis som fransoserna, ut på gatorna och göra våra röster hörda, men vet ni, man kommer bli väldigt ensam, då svensken är för feg, då de hellre vill bli r-vkn—-ade!

 53. Trots lyxboende med frikostiga bidrag och gratis tandvård, telefon och internet mm är ensamkommande i Sverige ’tvungna att sälja knark’! SVT-publik service!

 54. Löfven satte verkligen Sverige på kartan 2015 för gratisätare, nu sker samma sak 2019, de ska till Sverige och lära sig konsumera svenskt skattefinansierat välstånd. Löfven har time det bra med att underteckna 11-12 dec FN migrationsavtal lagom till de väller in i Sverige.

 55. Dom länder som ”öppnar” i ena änden, riskerar att inte bli av med dom i den andra änden av landet, när dom blåögt tror att dessa skall vandra vidare, FN är placerat i USA , sänd dom dit

 56. Jag kan tillägga att samtliga islamiska ambassader är med och organiserar och betalat detta. Har sett det med egna ögon. Det fanns t.o.m. en brittisk dokumentär om detta men den är försvunnen.

 57. Kom, kom, kom till smörgåsbordet!

  Har Löfven skickat signalen ’att vi inte längre tar emot lycksökare’ ännu?
  Vi ligger ju numera på EU-miniminivå!
  LOL.
  Nähä, han har glömt att göra det. Det var ju förargligt!
  Kommer jag få min fattigpension? Det börjar dra ihop sig!
  Nähä, jaså pengarna är intecknade.
  Men jag behöver dem för jag ska gå till tandläkaren. Det är lite brådis!
  Nähä, tandläkaren är upptagen.
  Grattis Sverige! 125.000 ytterligare 2019.

 58. Med frikostiga bidrag så kommer anstormningen att tillta.
  Ingen nyanländ i Sverige behöver arbeta för uppehället…
  Försörjningsstöd/person; 12.350:-kr/mån.
  Extra försörjn.-stöd ; 3.450:-kr/mån.
  3/4 av hyran i bidrag
  Fri sjuk/tandvård
  Fria kollektivresor i vissa kommuner
  Engångsbelopp om 30.000:-kr (etableringsbidrag)

  • Körkort?
   Mulliga svennehoror att klämma lite på?
   Kanske en gratis föickvän?
   Islamistisk ärkebiskop tar emot?
   SFI man kan låtsas deltaga i?
   Försäljningplats för droger?
   Jaså man ansöker hos gängen.
   Smartphone då? Jag tappade min tillsammans med passet?
   – Lugn unge man, du ska få en välvillig mig-kontakt. Vilka bidrag vill Du ha?
   – Vi tar lite tid på oss så hinner Du rota Dig i Sverige.
   – Hur stor är Din familj?
   – Jaså 37 personer! Vi ska hjälpa Dig med åtminstone Dina fruar och Din gamla mamma. …Och Dina. Ööh hur många barn? Sju, ja ok!

   • Gratis körkort tillkommer, och SFI kan man anmäla sig till – men vederbörande behöver aldrig delta. Pengarna kommer ändå.
    Mobiltelefon tillkommer.
    Man kan ju också säga, att familjen består av hustru och fem barn, men FK kollar aldrig. (Fått bekräftat från en person som nu är pensionär från kassan. (Behöver inte ens visa upp sig.)

  • Det är för jäkligt! Många pensionärer har inte alls så där mycket pengar att röra sig med. Framför allt inte sådär frikostiga bidrag till sjuk- och tandvård. Och det värsta är att de jobbat och gjort rätt för sig i hela sitt liv, vilket är en hederssak för dom.

   Medan invandrarna har inga planer alls på att göra ett skvatt för att bidra till det Svenska samhället som tack för pengarna.

   Egoistiska lyxparasiter, det är vad invandrarna är.

 59. Många önskar Soros både det ena och det andra..men Soros kommer snart gå bort den naturliga vägen, men han som person är inte så intressant utan de globalister för vilka han fått sitt mandat. När han en dag är borta, vilket mänskligt att döma inte kan handla om så många år, kommer snart en ny Soros dyka upp..vänta och se..

 60. Det råder tydligen en väldig begreppsförvirring vad gäller migration.

  Flyktingar flyr från något!

  Migranter flyr inte från något, de söker en ny tillvaro!.

  Endast flyktingar kan få asyl.

  Migranter kan inte få asyl.

  Dessa begrepp har t.ex svensk statsledning lyckats blanda samman och fått till att både asylsökande och migranter är alla asylsökande och dessutom invandrare.

  Asylsökande är inga invandrare, de söker tillfälligt skydd vilket de kan få under asylstatus. De skall återvända hem när förhållandena i hemlandet förbättrats.

  Migranter är helt och hållet privata aktörer som söker efter bättre levnadsvillkor, i EUs fall bästa Socialförsäkringssystem.

  Migrantströmmarna måste stoppas då inga länder i EU kan ta emot de runt 50 miljoner migranter som förväntas.

  Istället skall man se till att dessa migranter ”återvändes” hem för att där göra sitt bidrag till det egna landets utveckling.

  Sverige fram till Olof Palmes inträde på den svenska politiska scenen är ett land som skapats av dess invånares slit och arbete och detta arbetes resultat kommit dem till del.

  Därefter började de politiska efterföljarna ”ge bort” landets resurser till andra folk.

  Ett led i arbetet för att förhindra att detta fortsätter är att stoppa migrationen till Sverige och koncentrera sig på flyktingar.

  Enda stora problemet är Annie Lööfs/C uppfattning att Sverige lätt kan ta emot ca 30 miljoner migranter utan att digna.

  Redan idag förbereder sig många tidigare invandrare att lämna Sverige eftersom landet börjar gå ner sig i migrationsmoraset med dess grova kriminalitet och dagliga dödsskjutningar skapade av den okontrollerade migrationen hit.

  Deras egna hemländer upplevs som säkrare än ett i migration drunknande Sverige.

  De du Fredrik Reinfelt, är ett av minnena som de kommer att ha av dig och Språkrören.

  • Olof Palme var också den person som fick igenom ett grundlagstillägg, om att Sverige skall verka för ett multietniskt samhälle,
   Grundlagstillägg; 1975:26

   Olof Palme, spionöversten Stig Wennerström o. Fredrik Reinfeldt är tre personer, som har vållat det svenska samhället astronomiska kostnader.
   Kan säkert vara fråga om 1000-tals miljarder kr.

   • Massinvandringen påverkar i stort sett alla politikens områden. Det till ökade kostnader.
    Skolan, boendet, rättsväsendet, vården m m. m m.
    Absolut flera tusen miljarder!
    Och med förd politik kommer dessa kostnader att öka framöver.
    Som tur är (?) finns inte längre något försvar att förråda. Så Stickans insats lär aldrig upprepas.

    • Visst, är det så…
     En sak kan man väl tillägga….
     Kommande generationer kommer att få ett rent he….. om de nu stannar kvar i Sverige, vill säga.
     Men å andra sidan, så blir ju Sverige ett muslimskt samhälle i slutat av 2040, så flertalet etniska svenskar med européer har säkert redan då, rymt fältet..

     • Eftersom vi enligt den gällande ordningen har mest gemensamt med Adolf och Heinrich, får vi väl dra till Brasilien och Argentina. Hur kul är det?
      Finns det några andra länder? Japan är en så annorlunda kultur att jag tvivlar på min möjlighet att integreras. Dessutom släpper de helt förståeligt inte in så många inkompatibla. Ungern och Polen låter som de än så länge möjliga alternativen.

     • USA, Kanada, Australien verkar vara något för svenskar med tanke på språket. Men en mellanlandning i Polen, Tjeckien, Ungern är nog att fördra om läget så kräver…

   • Förr i tiden var det mestadels invandrare med européisk härkomst det gällde. Om dessa kom på fredag var de på AF nästa måndag om de inte gick direkt till skeppsvarv eller biltillverkare. Palme och dessa förde Sverige vidare på rätt väg. Numera kommer folk som inte lämpar sig att vara i Sverige med kända resultat. Det senare är Reinfeldt den största boven för men han är långt ifrån ensam.
    Vad gäller Wennerström så handlar det bara om låtsaskostnader.
    Sovjet på den tiden visste ändå vad de behövde veta om Sverige.
    Detsamma gäller dagens Ryssland

    • Du får ursäkta mig, men Palme var inte den politiker som förde Sverige in på rätt väg…Halvkommunist tillika.
     I övr. så håller jag med Dig!

    • Palmes skuld består i att han sköt startskottet för multikulti i Sverige. Ett gravt misstag som strax skulle visa sig irreparabelt.
     Att han sprang och fjantade sig med sydostasiatiska kommunister och bestuckna ’frihetskämpar’ från Afrika, är inget som jag har hängt upp mig på. Att han var rödsocialist var ju mest ett uttryck för hans tillkortakommanden hos dåvarande MUF. Hette väl Högerns Ungdomsförbund på den tiden? Hans politiska gärning tillskrivs ju ofta förorätten och hämndbegäret.

   • Palme tog även bort tjänstemannaansvaret, vilket resulterat i att ingen ställs till ansvar för de mest fatala misstag och vanskötsel. Enda påföljden blir oftast en förflyttning till annan myndighet med fett lönepåslag.

 61. Det är hög tid att kriminalisera Globalism och spärra in alla som offentligt sprider budskapet! I vårt land kan vi börja med en mängd politiker och tidningsutgivare som undergräver vår suveränitet.

 62. Ja det är tragikomiskt. Guldbiljettsflyktingar! Finns det inga ståuppare som skämtar om det här än eller vågar de inte?

 63. Jag är ursprungligen från Bosnien och följer rapportering med jämna mellanrum från bosnisk TV. Kan säga att det sker aktiva tillströmningar och migrant antalet bedöms redan nu vara över 80 000. Ungersk media tillsammans med bosnisk, kroatisk, serbisk och så samhällsnytt verkar vara de enda som faktiskt är villiga att skriva hur många individer det rör sig om i folkvandringen.

  Att 90 % är män känns som en underdrift i det närmaste, man ser inte en enda kvinna när de filmar folkströmmarna som rör sig. Bosnien och Hercegovinas suveränitet som stat har kringgåtts av EU då myndigheter och polis har fått beskedet att mota tillbaka eller skada immigranterna kommer leda till att landet aldrig får vara med i EU.

  Allmänt konsensus i Bosnien är att skydda Europas yttre gräns och man vill mota tillbaka immigranterna med våld om så krävs. Sverige är det klart mest frekventa svaret immigranterna ger när de frågas vad de har som slutstation.

  Staden Bihac i Bosnien har sett polisanmälningar öka med över 1000 % sen immigranternas tillkomst,vilket ger en indikation om deras benägenhet till brottsbejakande handlingar.

  Varför EU aktivt underminerar Bosnien som stat och försöker förflytta våldsbenägna individer till norra Europa, det är minst sagt en jävla gåta.
  Just nu är det Kroatien som utgör änglavakt då det trots EU direktiv vägrar att släppa igenom immigranterna.

   • jag håller med, men all jävla media i landet skriver konstant att allt kommer bli frid och fröjd om landet bara kommer in i EU. Gemene man på gatan har dessvärre köpt bullshiten så att säga.

 64. Klart de blir aggressiva och armbågar sig fram då de vet att de först i kön kan få jobb inom den svenska åldringsvården med blöjbyten och annat som lockar…

 65. Det er muhamedanere på jihad efter mere land til deres dødskult. muhamedanerne har været på jihad i 1400 år, og nu kan de erobre land med konventioner, menneskerettigheder og humanisme. De europæiske politikere er forrædere af deres egne folkeslag, fordi de har lukket muhamedanere ind. I 1400 år har muhamedanerne været på jihad efter land til deres dødsideologi, og de har trukket et blodigt spor efter sig af befolkningerne i de erobrede lande, som er blevet massehenrettet, ydmyget, terroriseret og undertrykt. Det samme vil ske, når muhamedanerne bliver mange nok i de europæiske lande. Det står i deres sorte bog, og de siger det højlydt! Men politikerne kan eller vil ikke høre det! muhamedanere skal være i muhamedanerland, og det er ikke Danmark, Sverige eller Europa! Herut!!

 66. Jmfr Trump!
  En relativt sett måttlig gangsterkaravan genom Mexico föranleder presidenten att i princip beordra fri eldgivning.
  Detra medan Macron, Merkel och Löfven inte kan bärga sig för glädjen i att agera de perfekta värdarna.

 67. Det är därför det är så viktigt för övergångsregeringen att underteckna FN:s migrationsavtal den 10-11 december i Marocko. Det är därför som EU kommer att underkänna förlängning av gränskontrollerna.
  Nu vet vi !!

 68. Snart dags för fler överåriga migranter till Sverige, redo att spela skolpojkar som vill börja gymnasiet.
  Annie och gänget står väl först i kön och välkomnar.

  • Av de 9000 afghaner som var föremål för gymnasiestudier – så kommer max 1/10 utav dessa, att ta del av studierna… Kanske väl optimistiskt?
   Resten har etablerat sig på gatorna, och finner detta mer intressant.

   • Euuooo så många afghaner!
    som skåningen sade.
    300 extra klassrum och riktigt många lärare (som inte finns) som talar dari och pashtu.
    Jag skulle vilja få mig förklarat på vilken nivå denna gymnasieutbildning ska bedrivas.
    Så det blir nog ett stort antal frånvarotimmar utan giltigt förfall ja.

     • Grundskoleutbildningen (i vanliga fall tre år som bekant) på komvux görs denna på två terminer dvs, ett år inte fullt så enkelt som man kan förledas tro så ja det vore nog ide att börja med grundskolan om deras förkunskaper är så bristfälliga som påstås!

    • Enligt MP och Maria Ferm behöver de inte prestera något utan bara droppa in på skolan någon gång ibland och, som hon uttryckte sig, ”bara försöka att hänga med”. Ridå.

 69. Samtidigt uttalar sig Sveriges statsminister så här: ” – Jag är glad att vi nu är inne i skarpa förhandlingar och att så många partier vill se till att vi får en regering som inte styrs av Sverigedemokraterna, utan av helt andra värderingar.”

 70. Varför ska bosniakerna gnälla det var ju dom som välkomnade dessa ekonomiska migranter för några månader sen!

 71. SD har helt lagt SWEXIT på is. De har det så bra där de sitter vid köttgrytorna så de har helt slutat att kämpa för nationens överlevnad, samtidigt som etniska svenskar blir en mindre och mindre del av landets totala befolkning för var dag som går. Varför vägrar dessa fegisar tala om det FOLKMORD som pågår? Tiden rinner ut!!!

  Oscar Sjöstedt (SD) till dagens industri i somras: Frågan om ett svenskt EU-medlemsskap ligger inte på bordet vid en eventuell regeringsförhandling i höst.

  https://archive.fo/AdoWo

 72. EU kommer, medvetet eller omedvetet, skapa tredje världskriget och inbördeskrig i alla Europeiska länder som har tagit emot flyktingar/invandrare.

 73. Just nyss!
  Antalet anmälda sexuella övergrepp minskar.
  Oavsett vad det beror på informerade SVT1 med eftertryck. Propagandavinst?

  • Antal anmälda sexuella övergrepp har 13-dubblats sedan lyxmigrantinvasionen 2015, och de ökar fortfarande lavinartat, det är fakta som finns men censureras. Skulle varje faktiskt sexualbrott komma fram hade det snarare handlat om flera hundra upp till flera tusen gångers ökning, och en trend som fortfarande brant går uppåt. Få myndigheter kan annat än i bästa fall kallas vänster/PK/feministfundamentalistiska, i värsta fall kallas jihadistiska, liksom SVT.

   • Du vet, ”anmälningsbenägenheten” har ökat, sexualbrotten har gâtt ner, ”down, down” som Ylva Johansson sa i utländsk TV.

  • Eller hur.Nu börjar fernissan flagna och det börjar visa sig allt mer vilka agendor bl.a. EU och FN har. Riktigt skrämmande. Hoppas att folk blir medvetna om detta och kan göra motstånd.

 74. De har kort med pengar så sjukt. Globalisterna försöker ta bort kontanter också deras mål. Sverigevänner ta ut kontanter inte bara handla med kort . Det sjukaste jag hört att nu kan inte gå på fotboll och betala kontant inte heller biobiljetter och visa affärer börjar med det också . Kontanter måste få finnas det är deras mål ta bort kontanter

 75. Det är Mastercard som tillsammans med George Soros förser dom med pengar.
  Samtidigt gör sig fler och fler svenska banker sig av med Visa till förmån för just Mastercard, finns det ett samband där?

    • Tycker det är väldigt talande att till och med juggemusslorna tröttnat på menaiterna och vill att de ska lämna Europa.

     • Är nog EU-länderna i EU’s periferi som vi ska sätta vårt hopp till, att de stänger gränsen för gott för dessa lycksökare.

      Märkligt att EU tycks skänka både färdkost och pengar till dessa innan de ens lämnat sina hem!

      Är det då inte lika bra att EU sätter in mera pengar på deras konton och ger dem lite mera mat, så de stannar där de hör hemma!?

     • Behövs ett riktigt gränsskydd för EU och troligen är dom flesta medborgare med på att en del av deras skattepengar går till detta.

      Vad som däremot är ytterligt tveksamt är om EU medborgarna anser att det är berättigat att lägga våra skattemedel på betalkort och faciliteter som underlättar för illegala immigranter att traversera hela Europa för att installera sig där förmånerna är bäst.

      Vilka som tagit beslut om den här utgiften är bra material att använda i det kommande EU valet

 76. Var god vänta. Detta måste först godkännas av Samhällsnytt.
  Försvinn från min kontinent, jävla dräääägg!

 77. Lyxkläder, gott om pengar, mätta….
  Första småvinsterna. Högsta vinsten är att nå det naivistiska landet Sverige där urbefolkningen plundras till förmån för alla dem som kommer för att leva gott på oss.
  Hoppas Bosnien o Kroatien sätter in militär med både gummi- o bly-kulor för att skydda sina egna gränser och befolkningar.
  Ska de nu behöva ta till våld igen ?
  Jävla EU. De skulle mata tågen tillbaka !

 78. Ingenting som görs av EU är till gagn för oss medborgare, tvärtom de verkar sitta i Bryssel och klura ut hur de kan skada oss mest och samtidigt ta mer och mer av våra skattepengar. Finns bara en lösning, skrota EU – och det fort!

 79. EU :s ledare hjälper till att attackera Europas nationalstater . Alla inblandade bör åtalas och fängslas för krigshandling mot länderna !

  • EU har gett sig den på att unionen ska fyllas med bidragsturister. Sverige har naturligtvis ställt sig först i kön att villigt ta emot dem, ska alltid vara bäst i klassen!
   Dumsvenne vet inte om hur grundlurad han blivit vid valurnan, röstar på sin egen undergång!

 80. Fy f..n, så det ska drälla in ytterligare 60-70000 våldsbejakande kriminella islamister i vårt land. För inte kommer någon myndighet att hindra dem. Och förresten, grattis alla flickor och kvinnor i Sverige. Det glömde jag nästan att säga.

 81. Dethär är precis samma mönster som upptäcktes med s.k. karavanerna på väg från Centralamerika till USA. Samma sak med debitkorten och FNs inblandning.

 82. Talade med en amerikansk kvinna. Hon jobbade för FN-refugee och hade varit på kurs i Köpenhamn.
  Hon berättade, att just nu jobbar hon i Mexico med humanitär hjälp åt flyktingar från Syd-och Mellan-Amerika. Dvs, Flyktingarna får mat och pengar och skjutsas efter registrering till Norra Mexico. Där lämnas de och får ta sig själva till USA. FN-arbetarna vill inte följa med till USA:s gräns pga hotfull ortsbefolkning.

LÄMNA ETT SVAR