Faksimil SVT

BEKRÄFTAT: Flera orosanmälningar om Greta handläggs av socialtjänsten

6.3K Shares

Igår kunde Samhällsnytt som första media avslöja att Kungsholmens socialtjänst ska bedöma Greta Thunbergs situation efter att en privatperson har anmält sin oro till familjeenheten på stadsdelsförvaltningen. Idag kan vi bekräfta att det finns flera orosanmälningar som gäller den 16-åriga klimatprofeten.

Samhällsnytt har tagit del av två av dem. Som anledning för den orosanmälan som vi rapporterade om igår beskrivs följande:

”Greta har på en väldigt kort tid blivit en medial kändis med allt vad det innebär. Av egen erfarenhet vet jag att det inte är bra för barn med funktionsnedsättning att utsättas för press. Den sista tiden har det varit väldigt mycket kritik riktad mot Greta på sociala medier.

Jag har uppmärksammat att hon börjar se mer och mer trött och sliten ut. Hennes underliga ansiktsminer och tics som börjar bli mer och mer återkommande visar (enligt mig) att hon ligger nära ett sammanbrott psykiskt.

Avgörande för denna anmälan var hennes offentliga tal till FNs generalsekreterare 23 september 2019, där hon började gråta samtidigt som hon sa/skrek att hennes barndom var förstörd.

Jag är orolig för att hon utsätts för någon slags fysisk eller psykisk misshandel som gör att hon känner att hennes barndom blivit förstörd.”

Som anledningar till anmälan står bland annat ”Barnmisshandel – brott mot barn”, ”Föräldrar med funktionsnedsättning” och ”Föräldrar med psykisk sjukdom”:

I en annan orosanmälan som gjordes idag menar en privatperson att Greta utnyttjas av globalistiska krafter för att kunna ”införa den nya världsordningen”. Samhällsnytt har tagit del av en mejlväxling som visar att anmälan har tagits emot av en socialsekreterare på Kungsholmen stadsdelsförvaltningens familjeenhet vid kl. 11 idag:

”Det tillhör socialtjänstens uppgifter att se till att barn får den vård och omsorg som de behöver. Hit hör skolgång – vi har skolplikt i landet – då ska hon inte resa jorden runt och predika klimat. Jag har följt henne från allra första början så jag har en gedigen kunskap om vilka som står bakom henne och hur hon utnyttjas av globalisterna för detta ändamål. Det var Romklubben 1992 i Rio som beslöt att man ska använda klimatet för att skrämma upp människor och därigenom lättare kunna införa den nya världsordningen med total kontroll av människan. Det är det som pågår just nu. Och här ska inte ett ADHD-barn användas för att uppnå detta.

Det är fruktansvärt cyniskt att förstöra hennes framtid på detta sätt. Dels för att hon missar den kunskap som tillhör henne när hon inte går i skolan, men också att hon utsätts för mörkerkrafter som inte vill varken henne eller övriga människor väl.”

Samhällsnytt har pratat med Kungsholmens familjeenhet som dock inte vill kommentera ett pågående ärende och hänvisar till en informatör:

– Vi har en ganska strikt policy om vem som får prata med en journalist.

Samhällsnytt kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen i detta ärende.

LÄS ÄVEN: Malena Ernman erkänner: professionell lobbyist bakom Klimat-Gretas strejk

6.3K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.