Att lokalpolitiker vill bilda sig en egen uppfattning om situationen i staden tycks P4 Väst anse vara värre än ett ungdomsgängs härjningar.

Efter den senaste tidens oroligheter i Lysekil, där löst sammansatta grupper av ungdomar – vissa så unga som elva, har satt skräck i staden ville två sverigedemokrater och en socialdemokrat bege sig ut en lördagskväll för att själva bevittna situationen.

Detta ska ha fått ungdomsgängen att känna sig förföljda varpå de maskerade och beväpnade sig. De ska även ha kallat på förstärkning.

SR P4 Väst som på torsdagen tar upp fallet ställer kritiska frågor till Christoffer Zakariasson (SD), som var en av de tre politiker som var ute den aktuella kvällen.

– Vi gjorde inget som var fel. Jag tycker att det är jättebra att vi har haft koll på vad som har hänt under kvällen, för det hände ingenting, säger Christoffer Zakariasson (SD).

Enligt Skoob Salihi och Dino Jasarovic på P4 Väst kände sig ungdomsgänget även hotade av politikernas närvaro i två bilar – ”En bild som bekräftas av två andra vittnen som P4 Väst pratat med.”

LÄS MER: Ungdomsgäng sätter skräck i Lysekil

Salihi och Jasarovic anmärker också på att Zakariasson hellre ville ”göra på sitt sätt”.

I Lysekils kommun finns det så kallade trygghetsvandrare, som är utbildade, har speciella jackor på och är ute och kollar läget av och till. Men Sverigedemokraternas ordförande i Lysekil Christoffer Zakariasson gör hellre på sitt sätt än att gå med trygghetsvandrarna.

Varken kommunens trygghetsvandrare eller vaktbolaget kommunen hyr in var synliga, enligt Zakariasson.

Men är det ett alternativ, att gå med där istället?

– Det finns ju alternativ, det finns det ju hela tiden. Jag har ju fullt upp med det jag håller på med, säger Zakariasson (SD).

Men du hade ju tid att sitta i bilen?

– Absolut, för jag har skrivit en motion och då vill jag ut och titta hur det verkligen var, säger Zakariasson.