bensinupproret-demos-installda
Inrikes

Bensinupproret nekas tillstånd – tvingas ställa in samtliga demonstrationer

Publicerad 5/9/2019
Annons

Imorgon fredag var det tänkt att det i skrivande stund 240 000 medlemmar starka Bensinupproret skulle hålla manifestationer på en rad platser i landet i protest mot de skenande bensinpriserna. Så blir det inte. Polisen har meddelat att gruppen inte får något demonstrationstillstånd.

Man tvingas nu avblåsa evenemangen i Göteborg, Falun, Karlskrona, Västerås, Sundsvall, Örebro, Växjö, Jönköping, Stockholm, Helsingborg och Jönköping. Bensinupprorets initiativtagaren Janne Berglund säger att han är besviken över polisens agerande.

LÄS MER: Bensinen rekorddyr – nu dras ”Bensinupproret 2.0” igång i hela landet

Det framgår inte varför polisen sagt nej. Gruppen ska nu i stället försöka få tillstånd för motsvarande manifestationer nästa fredag.

Får stöd av Åkesson
I ett videoinlägg inspelat vid en bensinmack i Härnösand ger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bensinupproret sitt stöd. Han är kritisk till de höga bensinpriserna som till stor del beror på en mycket hög bensinskatt, skatter som SD-ledaren vill sänka

– Det är inte bra för vare sig idén om att hela Sverige ska kunna leva, eller för den delen svensk konkurrenskraft, att det är så här dyrt att transportera sig i vårt land. Man måste kunna bo i hela Sverige, inte bara i storstadsregionerna, förklarar Åkesson.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons