BESKED: 1000 turkiska specialpoliser ska stoppa Grekland från att trycka tillbaka migranterna
T.v. Turkisk specialpolis.T.h. president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Faksimil Facebook

Turkiets regering meddelar att landet har stationerat 1000 ”fullutrustade” specialpoliser på gränsen mot Grekland för att hindra EU från att skicka migranterna tillbaka till Turkiet.

Efter att Turkiet beslutade att öppna gränsen för att låta miljontals migranter passera fritt både via land- och havsvägen till Europa svarade Grekland med att förstärka sin gräns med både polis och militär.

På torsdagen meddelade dem turkiska inrikesministern Süleyman Soylu ett motdrag. Nu har landet stationerat vad man uppger vara fullutrustad specialpolis för att stoppa Greklands försök att trycka tillbaka migranterna in i Turkiet, rapporterar Reuters.

Erdoğans partimedlemmar gick till attack

I sociala medier cirkulerar det videoklipp som uppges visa hur den sittande presidenten Erdoğans partimedlemmar från partiet AKP startat ett slagsmål i parlamentet.

Anhängare jagar ut syrier bosatta i landet

På måndagen uppmärksammade Samhällsnytt videoklipp som uppges visa hur turkiska extremister från fascistiska ’Grå vargarna’ som står Erdoğan nära attackerar och jagar ut syrier som är bosatta i landet. Sedan dess har det dykt upp fler bildbevis på att sådana aktioner genomförts på flera platser.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1235214401281634304?s=09

LÄS ÄVEN: UPPGIFTER: Turkiska fascister angriper syrier bosatta i Turkiet för att tvinga dem på flykt till EU

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!