Lite drygt 34 år efter mordet på Sveriges dåvarande statsminister Olof Palme kan fallet, som genom åren växt till en av världens största mordutredningar, äntligen få sitt avslut. Det meddelar chefsåklagare Krister Petersson på fredagen.

Det var i februari, tre år efter att Petersson tog över utredningen, som chefsåklagaren uppgav att han avsåg presentera en lösning före sommaren.

Medan en dokumentär nyligen gjorde gällande att det ska ha varit Christer Pettersson, som först fälldes mordet men sedan friades, som verkligen var mördaren men att han egentligen var ute efter Sigge Cedergren som liknade Palme på många sätt, menar andra att det är den så kallade Skandiamannen det handlar om.

Så sent som vid årsskiftet besökte två Palmeutredare den villa i Täby där Stig Engström bodde under tiden för mordet.

https://www.youtube.com/watch?v=B52S2NO5IgI

På onsdag i nästa vecka kommer Krister Petersson att ge besked.

– Jag är positiv till att kunna presentera vad som hänt kring mordet och vem som är ansvarig för det, sa han i februari.

Om inte åtal inte kan väckas kommer förundersökningen att läggas ner, oavsett om en gärningsman kommer att pekas ut eller inte.

– Rent hypotetiskt, om vi jobbat mot en gärningsman och bedömer att det är den enda gärningsmannen och vi inte kan inte åtala honom, då läggs ju förundersökningen ner.

På grund av pandemin kommer pressträffen att ske via YouTube.