Pennsylvania var en av de delstater där man misstänker oegentligheter och valfusk i samband med presidentvalet i början av månaden. Nu har delstaten beslutat att man ska granska hur valet gick till.

Pennsylvanias delstatsparlament röstade med siffrorna 112 mot 90 för att genomföra den av republikanerna finansierade granskningen. Syftet är att med hänvisning till motsägelser och oreda säkerställa att man har ordning i systemen inför framtida val.

LÄS ÄVEN: Trumps jurister presenterade bevis för valfusk: ”Trump vann”

Delstatens demokrater hävdade att en granskning skulle strida mot konstitutionen och demokratin samt att det är onödigt- vilket dock slogs ned av den republikanska majoriteten.

– Det finns ingen anledning att rädas granskningen. Jag välkomnar det. Vi borde alla välkomna det, för att reda ut vad som gick rätt och vad som gick fel, säger republikanen Jesse Topper som drivit fram granskningen.

Resultatet av granskningen kommer dock inte att presenteras förrän i februari.

Trump vann med 300 000 röster

Enligt president Donald Trumps advokat Rudy Giuliani vann trump Pennsylvania med 300 000 röster ifall bara de lagliga rösterna räknas, något man säger sig kunna bevisa i domstol.