En 57-årig kvinna attackerades av en man när hon var ute och rastade sin hund. Mannen inledde ett våldtäktsförsök men fann för gott att avbryta när kvinnan bet av hans tunga.

Händelsen utspelade sig tidigt på söndagen i den franska staden Avignon. En för kvinnan okänd man gick till attack i syfte att genomföra en våldtäkt.

Mannen lyckades få in händerna i kvinnans byxor och trosor. Hon kämpade emot men det var först när angriparen tvingade in sin tunga i kvinnans mun och hon bet av den som hon fick stopp på våldtäktsförsöket.

Mannen flydde från platsen men kvinnan hade sinnesnärvaro att behålla den avbitna tungan. Den tog hon sedan med sig till polisen som bevis i samband med att hon anmälde våldtäktsförsöket.

Gärningsmannen illegal migrant

Den nu tunglösa våldtäktsmannen kunde ganska snart gripas av polisen och matchas mot den tunga som kvinnan överlämnat. Det visade sig röra sig om en man i 30-årsåldern från Tunisien som uppehöll sig illegalt i Frankrike.

Mannen nekade i förhör till anklagelserna och hävdade att det var kvinnan som oprovocerat attackerat honom. Den berättelsen trodde polisen inte på och mannen ställdes omedelbart inför rätta. Dom väntas meddelas inom kort.