Nio lejon i betong ska tvinga bort förortsgängen från Strandvägen på Östermalm i centrala Stockholm. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Boende på Östermalm har de senaste veckorna klagat över att bilburna män från förorten använt Strandvägen som samlingsplats och för streetracing. Stadsdelesnämndens ordförande på Östermalm, Andrea Hedin (M), berättade förra veckan för Sveriges Radio om problematiken.

– Man kör streetrace nattetid, man parkerar på parkeringen och spelar väldigt hög musik. Det är gäng med företrädesvis unga män med machokultur som samlas och beter sig otrevligt mot andra, sade hon då.

Men nu ska de boende i den fashionabla stadsdelen äntligen få lite lugn och ro. Det mångkulturella inslaget i stadsbilden ska stoppas – med nio betonglejon. Tanken är att lejonen ska blockera parkeringsplatsen vid Strandvägen så att den inte längre kan användas som samlingsplats nattetid.

– Det ska inte gå att köra in på parkeringen annat än vid infarten. Och i morgon kommer det att komma upp bommar som bara kommer att vara öppna under vissa tider på dagen, förklarar Stockholms stads projektledare Marcela Dimander för SvD.

LÄS MER: Raserad trygghet när förortsgäng intar centrala Stockholm