leksands gymnasium

Faksimil Facebook

Inrikes

Beväpnad man gick in på skola – hotade elever

Publicerad 2/9/2022
Annons

På onsdagsförmiddagen genomfördes en stor polisinsats vid en skola i Dalarna där en maskerad och beväpnad person ska ha gått in. En misstänkt gärningsman greps sedermera.

Det var vid 11-tiden som polisen fick ett larm från Leksands gymnasium där personalen uppgav att en elev strax innan samtalet hade utsatts för ett personrån av en annan ung man som därefter sannolikt hade lämnat skolan.

Enligt uppgifter hade en maskerad person gått in med en pistol på skolan och hotat elever. En dryg timme senare, vid 12.30, grep polisen en skäligen misstänkt gärningsman.

LÄS ÄVEN: Skolklass rånade på datorer under lektion

Rånet skedde inne på skolan och en klass har varit extra berörd av händelserna. Eleverna har fått prata med polis och gett sina vittnesuppgifter, samt pratat med skolsköterska och kurator. Ingen person har skadats i samband med händelseförloppet.

Polisen har anträffat misstänkt rånbyte i närheten av skolan men vill inte gå in närmare på vad det är för något.

Kristeam aktiverat

Under eftermiddagen har rektor Marcuz Zetterlund suttit i möten med polisen och den berörda klassen.

– Hela eftermiddagen har vi pratat med klassen som var berörd och deras vårdnadshavare pratade mentorerna med. Kristeamet kopplades in så klart ganska snabbt, säger Zetterlund till Dalarnas Tidningar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons