Oslo ambulans stöld

Gärningsmannen grips

Utrikes

Beväpnad man stal ambulans i Oslo – körde på människor

Publicerad 10/22/2019
Annons

På tisdagen stal en beväpnad man en ambulans i Torshov i Oslo, rapporterar NRK. Mannen körde därefter på flera personer, bland annat sju månader gamla tvillingar i en barnvagn.

Ambulansen befann sig på Åsengata när en man vid 13:30-tiden tillgrep den under vapenhot. Mannen använde sedan fordonet för att köra på människor.

Polisen kunde efter en stund få stopp på vansinnesfärden genom att avfyra skott mot ambulansens däck, varefter fordonet kraschade in i en husvägg. Föraren greps men polisen letar nu efter ytterligare en misstänkt gärningsperson.

Enligt norska polisens signalement rör det sig om en ljushyad kvinna i 25-årsåldern, cirka 165 cm lång med lockigt brunt hår och iklädd svart jacka. Hon ska ha uppträtt som om hon var berusad eller drogpåverkad. Kvinnan uppges vara identifierad.

Gärningsmannen ska ha anlänt till platsen för ambulansstölden i en annan bil som han kraschade så att den landade upp och ner.

– En man kröp ut ur bilen, tog med sig en blå Ikea-påse och stack iväg. Efter det strömmade det dit bilar, polis och ambulanser, säger vittnet Christopher Dambakk til NRK. Mannen ska efter det ha rört sig mot ambulansen.

Ett stort område är avspärrat och polisen söker med stort pådrag, med bland annat helikopter, efter den andre personen.

Motivet till dådet är ännu oklart och uppgifterna om den gripne knapphändiga utöver att det är en man i 30-årsåldern. Utöver spädbarnen ska även ett äldre äkta par ha körts på. Det är oklart hur allvarliga personskador det rör sig om.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons