Strax efter klockan 23 på onsdagskvällen tvingades polisen rycka ut till Bagarmossen i södra Stockholm. Två grupperingar av kriminella jagade varandra utmed gatorna med dragna vapen. Tre personer fick föras till sjukhus, två med skottskador och den tredje med allvarliga misshandelsskador.

En stor del av centrala Bagarmossen förvandlades till något som liknade en krigsskådeplats. Polisen bedömer att det som inträffat är någon form av uppgörelse mellan två kriminella grupperingar i området. Uppemot ett tiotal personer tros ha varit inblandade i gatustriderna.

Händelsen rubriceras som flera fall av försök till mord. Ingen person utöver tre skadade – som är misstänkta för aktiv inblandning i dådet – har gripits. Uppgifter saknas om de tre skadades åldrar, härkomst och eventuella tidigare klammeri med rättvisan.

Ett stort område kring Bagarmossens centrum spärrades av för teknisk undersökning. Området söktes av med polishelikopter och ett flertal tungt beväpnade markpatruller men utan resultat.