FF

Frederick Federley. Faksimil SVTPLay

Inrikes

BEVISET: Federley ljög om pedofildomen – visste ALLT

Publicerad 3/26/2021
Annons

Fredrick Federley avslöjades i höstas för att ha varit sambo med en pedofil dömd för 22 fall av grov våldtäkt mot barn 6 och 9 år gamla. Han avgick därefter men nyligen syntes han i TV-soffan igen och pratade om comeback inom Centern. Nu visar nya uppgifter att Federley trots allt visste allt om vad hans pedofilsambo gjort mot barnen, något han förnekade i media upprepade gånger tidigare.

Det var i november månad förra året som skandalen kring Federley rullades upp. Sajten Stoppa Pressarna var först med uppgiften att Federley på sin gård i Björbo belägen i Gagnef kommun i Dalarna levde med en 42-årig man som Linköpings tingsrätt den andra juli 2014 dömde för en rad grova sexualbrott mot barn.

LÄS MER: EU-toppen Fredrick Federley levde med barnvåldtäktsman

Förnekade kännedom

I flera intervjuer i medier förnekade Federley att han hade läst domen och menade att det är ”naturligt” att man i sådana fall medvetet undviker att ta till sig mer detaljerad information om övergreppen. Istället antydde Federley att han visste om brottsligheten endast i stora drag – utan några detaljer.

Senaste han gjorde det var alldeles nyligen i SVT:s program Carina Bergfeldt samt till Expressen.

SMS avslöjar Federley

Nya SMS-konversationen med Federley som Expressen publicerar avslöjar dock att det inte stämmer. Han ska i de chattarna bekräftat att han läste domen.

I en chattkonversation fick Federley en fråga rakt ut:

”Har du själv läst domen?”

Federley svarar då:

”Läst den.Dock senare.”

I en annan konversationen ska Federley även påstått att pedofilen ”aldrig rört ett barn” men att det var ett ”övergrepp på barn”.

Expressen har sökt Federley upprepade gånger, men han har inte återkommit med någon kommentar.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons