Det var i torsdags, i programmet Cuomo Prime Time på CNN, som Joe Biden sa att om han och Kamala Harris inte kommer överens så kommer han att låtsas bli sjuk och lämna över presidentskapet till henne.

En fråga från programledaren, gällande hur Biden skulle agera om han och hans vicepresident inte kommer överens, fick ett överraskande svar. Kamala Harris log stort när hon hörde det.

LÄS ÄVEN: CNN: Kamala Harris blir president när Joe Biden ’stiger åt sidan’

– Som jag sa till Barack, om det finns en grundläggande oenighet som vi har, baserat på en moralisk princip, så kommer jag att utveckla någon sjukdom och säga att jag måste avgå, sa Biden.

Tidigare motsättningar mellan Biden och Harris

Biden och Harris har tidigare haft flera punkter de inte varit överens om, vilket gör att väljarna nu oroas över Bidens uttalande. Exempelvis hävdade Harris, under en debatt i juni, att Biden är för segregation. Detta eftersom han under 70- och 80-talet motsatt sig att bussa barn från fattiga områden till skolor i rikare områden.

”Jag tror inte att du är rasist”, sade Harris under debatten men hävdade samtidigt att Biden byggt ”sitt rykte och karriär på segregeringen av ras” i USA.

LÄS ÄVEN: Joe Biden utlovar amnesti för miljontals illegala invandrare

”Phony Kamala”

Katrina Pierson, som var Donald Trumps talesperson under presidentkampanjen 2016, gav tidigt Harris öknamnet ”Phony Kamala” (falska Kamala). När Biden valde att kampanja med Harris sa Pierson att Harris ”försöker tona ner sin bakgrund som åklagare för att blidka de antipolisextremister som kontrollerar Demokraterna”. Pierson hävdade även att Harris ”är ett bevis på att Joe Biden är ett tomt skal som fyllts med vänsterextremistisk agenda”.

Biden säger nu att de två är överens om hur de ska leda landet, att de har en gemensam filosofi. Han säger att de har talat djupgående om sina åsikter på ett flertal områden, bland annat inrikes-, utrikes- och säkerhetspolitiken.

Inslaget kan ses nedan: