biden klocka

Faksimil Twitter

Utrikes

Biden mötte vreden från mördade soldaters familjer

Publicerad 9/2/2021
Annons

Vid ett möte med så kallade Gold Star-familjer, som har en anhörig som stupat i sin militära roll, blev Joe Bidens hanterande av utträdet ur Afghanistan för mycket för en närvarande.

I samband med kaoset i den afghanska huvudstaden Kabul genomförde två självmordsbombare nyligen varsitt dåd där 13 amerikanska militärer dog. På en flygbas på söndagen mötte president Joe Biden sörjande familjer till de som dödades.

LÄS ÄVEN: IS tar på sig dubbelt självmordsattentat i Kabul

Mark Schmitz, far till 20-årige Jared Schmitz – en av elva marinsoldater som dödades, berättar för Washington Post hur en upprörd kvinna efter mötet då familjerna var på väg att stiga på en buss inte längre kunde hålla inne sin vrede. ”Jag hoppas att du brinner i helvetet! Det var min bror!”, ropade hon i presidentens riktning.

Även Schmitz själv är kritisk till mötet med Biden som tycktes försöka göra så att det hela skulle handla mer om honom i stället för de sörjande familjerna. Biden spenderade en stor del av tiden med att tala om sin egen son Joseph “Beau” Biden III som dog i hjärncancer 2015.

– Han kan omöjligt förstå. Min pappa och jag ville inte tala med honom. Du kan inte knäböja på vår flagga och låtsas att du bryr dig om våra soldater, säger Roice McCollum som förlorade sin bror Rylee.

Tittade på klockan

Ytterligare kritik har riktats mot att presidenten tittade på sin klocka under en ceremoni då stupade amerikanska soldater lastades av ett transportplan.

LÄS ÄVEN: Biden: Afghanerna måste slåss mot talibanerna själva

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons