Joe Bidens kabinett i Vita huset möter hård kritik efter ett uttalande av vice president Kamala Harris. I ett tal – efter den omfattande förödelse som den tropiska cyklonen Ian lämnat bakom sig – säger hon att man kommer att prioritera ekonomiskt stöd till ”färgade befolkningsgrupper” i landet.

Det råder stor oro bland amerikaner som överlevt den tropiska cyklonen Ian som härjat i sydöstra USA de senaste dagarna. Det bedöms vara en av de värsta orkanerna i USA genom tiderna och många människor har förlorat allt de äger. Framtiden är oviss.

Kamala Harris: Stödet ska gå till färgade befolkningsgrupper

Nu sprids ett klipp från ett panelsamtal om klimatet som ägt rum i Washington. Där säger USA:s vice president Kamala Harris att man kommer att dela ut stödet efter orkanen ”baserat på rättvisa” – genom att rikta det till ”färgade befolkningsgrupper”.

I begreppet ”färgade befolkningsgrupper” inkluderas alla amerikaner förutom vita människor.

LÄS ÄVEN: Biden i nya pinsamma klipp – förtroendesiffrorna dalar

Kritiseras av många

Kort tid efter uttalandet började klippet spridas tillsammans med hård kritik mot Joe Bidens kabinett.

Bland personerna som kritiserar uttalandet återfinns techmiljardären Elon Musk. Han har kommenterat en tweet publicerad av Ryan Fournier, grundaren av gruppen Students for Trump, med klippet på Kamala Harris utspel bifogat.

”Det borde vara efter största behov, inte ras eller någonting annat”, skriver Elon Musk.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här frågar Joe Biden efter en död person