Faksimil Facebook / Foto: Kiwikong

Inrikes

Bil besköts i Malmö – 20-åring träffad i ryggen

Publicerad 9/26/2021
Annons

Under natten till söndag besköts en bil, med flera passagerare, och en man i 20-årsåldern skottskadades. Skjutningen inträffade i Malmö strax efter midnatt. Polisen har ingen misstänkt för brottet.

Strax efter halv ett på natten stoppade polisen en bil som färdades i hög hastighet på Nobelvägen i Malmö. Föraren uppgav att de var på väg mot sjukhuset med en skottskadad passagerare. De var då cirka två kilometer från brottsplatsen, som enligt SVT var Sallerupsvägen i närheten av området Bulltofta.

– Det var ett antal personer i bilen, varav en visade sig vara skjuten i ryggen. De var på väg till sjukhus, säger Thomas Söderberg vid polisen i region Syd, till Aftonbladet.

Efter kontroll av skadorna och en snabb omplåstring förs mannen över till polisbilen som sedan för honom till sjukhus för vård. Skadorna var inte livshotande. Enligt en uppdatering från polisen kunde den skottskadade mannen lämna sjukhuset redan tidigt söndag morgon.

LÄS ÄVEN: Skottskadad man låg på parkering – ingen gripen

Oklart om den skjutne var det tilltänkta offret

I bilen som besköts färdades ett flertal personer. Skjutningen utreds som mordförsök men polisen vet ännu inte om den som träffades var en medveten måltavla för skotten.

– Det är svårt att svara på. Vi vet inte hur det här har gått till, om man har skjutit mot den enskilde, säger Söderberg.

– Han är inte särskilt samarbetsvillig, konstaterar Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd, i Expressen.

Under natten utfördes teknisk undersökning av brottsplatsen och då hittades bland annat tomhylsor. Dessa kommer att analyseras för eventuella spår. Man har även utfört dörrknackning i området.

Enligt Olsson har dessutom ett flertal förhör hållits, både med vittnen och andra som polisen tror kan veta något om händelsen. Dock finns ännu ingen misstänkt för brottet.

LÄS ÄVEN: Malmö allt mindre svenskt – mer än halva befolkningen invandrare

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons