Tidigt söndag morgon körde en svart Mercedes SUV rakt in i en folkmassa i Berlin-Charlottenburg. Minst sju personer har skadats, varav tre allvarligt. Även föraren skadades vid tillfället och flera vittnen vårdas för chock. Fordonet uppges vara registrerad i Estland.

Händelsen inträffade på Hardenbergplatz i närheten av tunnelbanestationen Bahnhof Zoo, skriver tyska Focus. Tysk media var snabbt ute med uppgifter om att inga ”politiska eller religiösa motiv” misstänks ligga bakom mannens agerande. Polisen sägs istället utreda om det rör sig om en olyckshändelse som inträffat på grund av att bilen höll för hög hastighet.

LÄS ÄVEN: Taxiförare plöjde rakt in i folkmassa – flera skadade

Bombhundar och insatspolis 

– En 24-åring körde för fort, han tappade kontrollen över sitt fordon när han svängde vid korsningen, kraschade upp på trottoaren och skadade sju personer i processen, säger en talesman för polisen till Rbb24.

Trots att det alltså bara misstänks röra sig om en fortkörning som gått illa har polisen ryckt ut med bombhundar och insatspolis beväpnade med automatvapen, enligt Bild. Även ett femtiotal brandmän och två räddningshelikoptrar utkommenderades till platsen. Föraren är gripen och sitter i förvar.

Korsningen Hardenbergstrasse / Joachimsthaler Strasse är för närvarande stängd för traffik.

authorimage