polis

Faksimil Facebook

Inrikes

Bilbomb exploderade på parkeringsplats – Paludan till området

Publicerad 5/12/2022
Annons

Strax innan kl 7 på torsdagsmorgonen exploderade en bil i Frölunda. Boende i området uppmanades att hålla sig inomhus av polis. Under natten mot torsdagen förekom också skottlossning på Frölunda torg.

Enligt polisen rörde det sig om ”en kraftig smäll” och det är en bil som har exploderat på en parkering. Räddningstjänsten skickade ett stort antal enheter till platsen.

LÄS ÄVEN: Gängkriminell uppgörelse i centrala Stockholm – två skottskadade

– Vi har många vittnen oberoende av varandra och vad det verkar är det en bil som har exploderat. En kraftig smäll, verkar det ha varit, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Utöver att flera bilar i närheten också skadades ska även ett lägenhetsfönster ha krossats. Ingen person ska ha skadats.

Paludan till Frölunda

På torsdagen väntas Rasmus Paludan hålla en manifestation på Frölunda torg i närheten av den adress som explosionen ska ha inträffat vid. Enligt Fuxborg ska sammankomsten inte påverkas av händelsen.

LÄS ÄVEN: Här kommer Paludan bränna koraner i maj

Vid kl 0.30 larmades polis om en skottlossning på Frölunda torg och på plats hittade man ett antal tomhylsor. Ingen skadad har hittats, inte heller har man gripit en misstänkt gärningsman.

– Man har bland annat sett en moped eller vespa, om den har med händelsen att göra vet vi inte, säger Christer Fuxborg.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
458Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons