Källa: Facebook

BILDER: SD-hatande åklagare väckte åtal mot SD-politiker som kritiserade islamister

Delningar

Kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona har hamnat i blåsväder sedan SVT Blekinge avslöjat att hon är en uttalad SD-kritiker. I sociala medier har Bergström delat en video som likställer partiet med nazism. Uppgifterna kommer samtidigt som hon åtalar SD:s gruppledare i Karlskrona för hets mot folkgrupp.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, skrev i november förra året kritiskt på Facebook om muslimska böneutrop från den lokala minareten. Under gårdagen väckte kammaråklagare Lena-Marie Bergström åtal, en ”politisk förföljelse”, menar Larsson.

Nu framkommer uppgifter som ifrågasätter kammaråklagare Bergströms objektivitetsplikt. I sociala medier har hon under 2017 delat material från sidan ”SD är lika med rasister”, däribland en film som likställer Sverigedemokraterna med nazismens framfart i Hitlers Tyskland. När SVT Blekinge ifrågasätter åklagarens objektivet i åtalet mot en SD-politiker, väljer hon att förklara att det hela är i linje med hennes yrkesroll.

– Inte alls. Jag är motståndare till rasism och det ligger i linje med min yrkesroll, menar Bergström.

Nu kan Samhällsnytt avslöja materialet som kammaråklagaren har delat på Facebook under hemligt namn. Trots att Facebooksidans namn är ”SD är lika med rasister” har åklagaren inte lyckats uppmärksamma att sidan har haft för avsikt att kritisera Sverigedemokraterna.

Källa: Facebook

– Jag har delat en film om förintelsen, men har inte uppfattat att den har en avsändare som kritiserar Sverigedemokraterna, säger Bergström.

Detta trots att sidans namn är ”SD lika med rasister” och exempelvis bilden nedan som hon delat tydligt uppmanar till motstånd mot Sverigedemokraterna som inte ska betraktas som ett riksdagsparti som andra.

LÄS MER: SD:s gruppledare i Karlskrona åtalas för hets mot folkgrupp efter anmälan från socialdemokrat

Tidigare åtal mot SD-politiker

Kammaråklagare Bergström har ett särskilt ansvar för utredningar om hatbrott. Det senaste åtalet mot Christopher Larsson innebär att Bergström har väckt åtal mot SD-politiker vid två tillfällen gällande hets mot folkgrupp i Karlskrona. I februari 2014 åtalades och dömdes Michael Hess i tingsrätten, men friades senare i hovrätten för samma sorts anklagelser om hatbrott.

Kritisk advokat

Christopher Larssons advokat Tommy Nilsson meddelade under fredagsmorgonen att han starkt ifrågasätter kammaråklagare Bergströms objektivitet. Han kräver att hon flyttas från ärendet med SD-politikern.

– Jag kommer att ta en kontakt med åklagarkammaren under dagen och begära att ärendet flyttas till en annan åklagare. Det är anmärkningsvärt att i sin yrkesroll gå fram med den här typen av ärenden och sedan privat likställa Sverigedemokraterna med rasister och nazister, säger Tommy Nilsson till SVT.

Advokat Tommy Nilsson påtalade även Bergströms tidigare åtal mot Michael Hess.

– Jag är lika förvånad den här gången som då att hon valt att väcka åtal. Jag ifrågasätter starkt hennes objektivitet.

Den åtalade SD-gruppledaren Christopher Larsson ventilerade under fredagsmorgonen sina tankar i en statusuppdatering på Facebook.

Samhällsnytt har under fredagsmorgonen sökt kammaråklagare Lena-Marie Bergström utan resultat.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

528 KOMMENTARER

 1. Oavsett vad PK media predikar om kvinnor ska inte ha befattningar där fakta räknas före känslor.
  Kvinnor är känslor laddade och för subjektiva för sådana uppdrag.
  …men i vår feminsitisk stormakt kan vi låta en sk. åklagare leva ut sina impulsiva hat attacker mot SD från sitt ämbete och kalla det rättvisa.
  Förtroendekapitalet smälter snabbt. Hatet och föraktet mot myndighetsverige växer och det är lätt att förstå varför.

 2. Rättvisa i rätten? Nej, det var länge sedan jag trodde på det. Vi ser ju dagligen hur orättvisa domar faller. Kvinnor som blivit våldtagna, får se gärningsmännen få väldigt lindriga straff, till och med skadestånd. För att åklagaren har gjort ”ett dåligt jobb”…

  Och när de verkligen går in för att göra ett rejält jobb, då är det för att de har en egen agenda. De hatar den åtalade, eller vad denne står för. Så nej, att vi är lika inför lagen, det stämmer inte.

 3. bergströmskan behöver ju inte oroa sig för att bli utsatt för ”överrasknings-sex”.
  Så mycket Viagra kan ingen få i sig utan att bli medvetslös!!!
  För övrigt borde hon få ett lättare jobb. Där det inte är ett problem med att inte kunna kontrollera sina klimakterie känslor!

 4. Vänsterextrema aktivister har intagit ledande poster inom staten, media, kyrkan mm.

  Kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona bör avskedas, politik bör hon bedriva på fritiden och inte i domstolen.

 5. Omdömeslöst av åklagaren att agera i ett län där SD är starkare än i övriga Sverige.
  Det s.k. rättsväsendet är överdrivet PÅ så fort HMF kan misstänkas. Då tycks man alltid hinna med fast det i allmänhet klagas på att betydligt allvarligare brott får stå tillbaka.

 6. Sanningssägare har förföljts och ”rådbråkats” i alla tider av ”makten”.

  Jämför striden om jorden var världsaltets medelpunkt eller inte.

  Det är ingen väsentligt skillnad mellan vad denna åklagare gör och vad som gjordes på den tiden.

  Maktens position måste vidmakthållas av dess följe och då gäller det att ”rätt” sanning uppvisas och allt som hotar den måste slås ner.

  Politikerns uttalande är helt korrekt i sak och inget att orda om.

  Blir man åtalad för det befinner sig Sverige inte bara på ett sluttande plan rättsmässigt.

  Det är i fritt fall ner i bråddjupet av medeltida värderingar.

 7. Denna åklagare borde besöka Uppsala. Ytterligare en skjutning i Uppsala (torsdag kväll). Man dog av att ha träffats av flera kulor. När Riksdagsledamöterna uppvisar en total oförmåga uppvisar berikar kriminella en stark vilja att utplåna varandra.

 8. Frågan är vem som skall åtalas för hets mot folkgrupp. Om SD anses vara nazister, så är de väl en folkgrupp. Då bör väl de som jagar SD åtalas för hets mot folkgrupp?

  • Nationalister är en grupp förföljda i vårt land. Märkligt att vår fd statsminister Reinfeldt kritiserar ledare som sätter sitt eget land främst. Nationalister uppstår inte av en slump. Reinfelth har skapat oss.

 9. Det är helt uppenbart att hon låter sina personliga värderingar inverka på vilka hon åtalar och borde därför entledigas från uppdrag gällande åtal av hatbrott.

  • Om inte denna ”svinia” ( jag tar mig friheten att, begagna mig av det slaviska öknamnet på svenskor, som jag i detta fallet tycker är ganska så talande.) entledigas från sin post är det ytterligare ett steg mot en ofrånkomlig undergång för ett land, som vi kände till.

 10. Visslare i andra länder betraktas som hjältar av svenska politiker och journalister.
  Men i sitt eget land är de betraktade som förrädare.

 11. Rättssystemet i Sverige är helt åt h-e. Hur kan man ha vänsterextrema batikhäxor som åklagare som ska vara objektiva? Sjuk, sjukare, Sverige.

  • Samma här , innan valet så hoppades jag och säkert många andra att SD kunde komma i tydligare maktposition och AfS fick ta MP:s plats ovan spärren . . Men detta tilläts inte och därav så blev valet manipulerat ! ?

    • Tror starkt på ett omval och hoppas att alla som tänkte rösta på SD men ångrade sig i sista stund tar sitt förnuft till fånga och röstar rätt den här gången… Om också Valmyndighetens datorer havererar ännu en gång så tror jag att detta land verkligen är illa ute…

     • Min gode ”man”, hur skall de kunna ta sitt förnuft till fånga när 82% inte vet vad det är och då långt mindre kunna fånga det?

 12. Politisk förföljelse.
  Då blir hon entledigad och ställd till arbetsmarknadens förfogande?
  Då vi ju har en ledning av detta land som är stark förespråkare av demokrati och beskyddandet av den?
  Detta accepterar inte dessa ledare.

 13. Hets mot folkgrupp har storpotäten Löfven bedrivit i åratal mot SD. Att han skulle få stå till svars i domstolen för det finns inte.

   • Han borde bli dömd till att ingå i bondekollektivet i Nordkorea . . Då hade han fått känna att han levde , dålig mat i små mängder och hårt arbete under social och statlig polisiär bevakning !

 14. Sverige har blivit en kommunistisk bananrepublik under Stefan L och Reinfeldt.
  Det trodde man inte på 90-talet. Hur kunde så många i Sverige tänka så fel????

  Medias hjärntvätt??

 15. Vem f-n tror på lagvrängargänget, tösen Bergström har gjort bort sig igen.Hon kan väl ställa sig i kulregnet och försöka sätta dit alla skjutglada i stället för sitt trams om SD.

 16. Så bra att åklagarnas objektivitet äntligen ifrågasätts. Många verkar ha missförstått sin yrkesroll och agerar som aktivister i stället för jurister. Lena-Marie Bergström borde åtalas för förtal av SD-politiker. Men vilken åklagare vågar ta sig an det fallet?

  Dags att även granska domarnas objektivitet och eventuellt jäv.

 17. En åklagare som är politiskt aktiv, skall inte handlägga mål som
  gäller hets mot folkgrupp o liknande mål.

  Åklagarens yrkesutövning, hotar rättssäkerheten . Det är mycket allvarligt o bör anmälas o utredas av JK.

 18. Rätta ordet är jäv. Trycker man på det i detta fallet och sedan visar hennes Facebook så måste hon enligt lagen bli utbytt mot en annan åklagare som förväntas vara objektiv

 19. Detta var helt väntat,detta kommer INTE som någon som helst överraskning.Detta följer bara mönstret.Så här är det alltid.Skrapa lite på ytan,lyft på locket och vad hittar vi där.Politisk aktivism.Politruckerna på myndigheter och kommunala instanser har alltid en personlig känslomässig agenda,särskilt om dom är kvinnor.

 20. Ja det finns alldeles för många vänsteraktivister även inom de som jobbar inom lagväsendet.
  Snacka om att Sverige är kört…västvärlden håller på med kollektivt självmord…
  Hur fan gick det så snett..???

  • Tyvärr så sitter det väl ett gäng vänsteraktivister på JO som utreder ärendet.. Samhällsapparaten är totalt infiltrerad av dessa grupper… De skyddar sig bakom sin Feminism, Metoo och annan galenskap…

   • Det är sant o det har det gjort sedan 1970-talet, men rättssäkerheten måste sättas på prov oavsett, vi har inga andra demokratiska verktyg.

  • Ni skall inte bli förvånade om hela 82% av svenskarna står enade bakom detta ärende. Även jag kan ha fel men, det har funnits och finns, så många bevis på. Att svenskarna är ett av jordens dummaste och fegaste folk. Ja, kanske det allra dummaste och fegaste av dem alla.
   Sensmoral: Det går inte att, rädda ett folk, som inte vill bli räddade. Utan de arbetar frenetiskt på sin, sina barns, barnbarns, övrig släkt och vänners utplånande. Det är bara att, önska dem lycka till!

 21. Bra där Simon!

  Åklagaren är vänsteraktivist och SD-hatare!
  Hon kommer att väcka åtal mot SD med vilken motivering som helst. Bara för att släcka sin blodtörst. Lyft bort denna människa! Hon verkar bindgalen…

  • Vi kan trösta oss med att hon en dag får sätta på sig en hijab och att kvinnor inom detta århundrade kommer att bli förbjudna att jobba som åklagare. Under tiden får hon pass på att åtala så många vita män i Sverige som möjligt.

   • Vi får hoppas det inte går så långt med islamiseringen, Istället hoppas jag att Sveriges medbiorgare vaknar och ser faran. Då får nog åklagaren lära sig en läxa…

   • Beröm inte Blekingenytt/sydnytt dom är så PK man bara kan bli, har kört snyftartiklar om dom stackars ”ensamkommande” nu i två veckor, förbannat tjatigt milt sagt.

 22. Om hon nu hatar SD så gör det henne själv till rasist.Dessa knäppgökar kommer inte ha en framtid utan kommer kallas hycklarna av alla när det vänder.

 23. Det växande aggressionen mot SD från det officiella samhället börjar likna den hets mot folkgrupp som samma samhälle så häftigt tar avstånd ifrån .Trots att opinionen för SD , blir allt större i gemen , har vi representanter från det allmänna etablissemanget som är allt oroligare för sin plats kring smörgåsbordet . Denna aktuella Åklagare torde genast avgå, då hennes opartiskhet är obefintlig . Så är tyvärr också ett stort antal domare och nämndemän som i möjligaste mån vill ge de hitkomna berikarna så milda domar som möjligt eller i värsta fall helt frikänna dessa helt på grund av s.k. bristande bevis , kan man tycka.

 24. Åtala alla som röstat på SD plus 25% av de som röstat på S som vill förhandla med SD
  30% av C 9% av V och så vidare..
  Troligen vill inte många av dom ha böneutrop…

 25. Måste va tjänstefel, vilket jävla skitsnack
  ”hets mot folkgrupp” HA HA,
  och vilken grupp sen,
  endast idioter vill ha moskéer i Sverige

 26. Politiska åklagare som Lena-Marie Bergström fanns i diktaturer som Nazi-Tyskland och Sovjetunionen.
  Beria, Stalins ledare för KGB lär ha sagt
  – Visa mig en man och jag ska visa hans brott

 27. Märkligt att man inte får kritisera problem i samhället utan att
  riskera straff / böter.
  Samtidigt kan man helt utan risk stigmatisera och förfölja
  människor utifrån deras politiska åsikter bara man håller
  rätt vinkel i hatet.
  Att man dessutom inom rättsväsendet kan ägna sin fritid
  åt hets mot folkgrupp utan att uppdraget ens ifrågasätts
  vittnar om vidden av förföljelsen.
  Vi kan aldrig få, men skulle behöva en Trump som tar
  itu med vänstern i institutioner och rättsväsendet på
  samma sätt som i USA.

  • En omsvängning är oundviklig, och ju längre den dröjer desto häftigare blir den.
   Klimatalarmister, feminister, globalister och socialister kommer att trängas undan, när den dagen kommer.

  • Böneutrop är undantaget bevisligen liksom minareter i stadsbilden
   Broar vägar museer statyer vad som helst går bra då kan du väl leva med detta lilla undantag? 😉

 28. Det känns som om ungdomar direkt från elevrådet i en kommuniststat kuppat landet. Med blossande kinder och nit jagar de dissidenter som uttalat sig ”felaktigt”. Här ska klämmas åt och straffas minsann!

 29. Lägg ned hatet mot Svenskar som är SD!

  Sverige var ett nästan homogent och sammanhållande Land före EU 1995, känt i hela världen för sin Välfärd och Trygghet.

  Hela världen blev så imponerade att de ville flytta till Sverige.

  Nu vill både inflyttade och svenskar stoppa SD, enda parti som försöker rädda resterna av Landet Sverige.

  Har mest sett tydlig och strukturerad rasism mot svenskar i Sverige.

  Svenskar betjänas idag av utlänningar inom alla myndigheter: Polisen, FK, Socialtjänsten, AF, Skatteverket… samtidigt får inte svenskarna arbeta inom dessa myndigheter, eftersom ”samhället”, dvs regeringen har lyft in människor från andra länder.

  Den strukturella rasismen kallas också ”Integration”.

  Folkbildningsrådet ger bidrag till organisationer som arbetar för ”svensk-muslimsk identitet” i sina uttalade syften.

  Myndigheten för bidrag till trossamfund ger bidrag till främmande kyrkors utbyggnad indirekt.

  Hemspråk, tolkar, snabbspår, introduktion, förtur till bostäder som kunde ha gått till svenskar som har betalat skatt men tvingas flytta runt, osv.

  Något parti måste ta debatten att Sverige fortfarande har en svensk befolkning och att EU-regionen Sverige sköts med Svensk kulturell identitet och svensk normativ etik.

  Något parti måste fråga varför man klagar på det land som man har flyttat till?

  SD har minst 1,5 halv miljoner röstande, som inte har valt att upphöra med Landet Sverige.

  Hur hjälper det Hemländerna som fortsätter producera elände för sina folk, att man klagar på svenskar som vill värna Sverige… och dessutom hjälpa på plats?

  SWEXIT!

 30. – Jag kommer att ta en kontakt med åklagarkammaren under dagen och begära att ärendet flyttas till en annan åklagare.
  Larssons advokat Tummy Nilsson

  Såna advokater borde det finnas fler av istället för partiska SD hatare som Anne Ramberg…

 31. Politiska åklagare trodde jag tillhörde en förfluten tid i Sovjetunionen, Maos Kina, Hitlers Tyskland, Pol Pots Kambodja m fl totalitära stater.

  Uppenbarligen tillhör åklagare Bergström dessa forna diktaturers postmarxistiska kreatur vilket hon inte verkar ha något emot, tvärt om.

  • I hennes förvirrade hjärna så är hon Raoul Wallenberg som ska rädda Sverige från nazisterna som lever i hennes hjärna.

 32. Nya Sverige HAVERERAR inom alla områden .
  Rättsväsendet,skola, vården, polisen mm.
  Kan vi komma närmare DDR / Stasi ?

 33. Det är ju naivt och klantigt av henne också eller hur tror hon fortfarande SD är några hundra idioter som inte kan kolla upp henne? När och om hon blir bortplockad och antagligen målet också får hon nog svårt att sova om nätterna

 34. Väldigt mycket kan bli fel om en åklagare tänker med hjärtat i stället för med hjärnan. Jag kommer osökt att tänka på Jordan B. Peterson och vetenskapliga data om de biologiska skillnaderna mellan könen…

 35. Myndigheterna befolkas alltmer av korrupta tjänstemän som driver sina egna politiska agendor. Somliga drivs av rent hat och andra av pengabegär och tar mutor eller ägnar sig åt svågerpolitik. Träsken måste rensas upp, lagen om tjänstemannaansvar återinföras och media måste uppfylla sin roll som tredje statsmakten och granska träcket och inte bara spela med som maktens lakejer.

 36. Jag saknar den gamla goda tiden då Karlskrona (Pinan) mer eller mindre var stängd (skyddsområde) då fanns inga minareter och bönebröl att reta sig på.

 37. Varför är det inte diskriminering när svenska familjer får vänta 15 år på en trea av bostadsförmedlingen i Stockholm, när utlänningar får förtur i samma förorter?

  Jo, för att Sverige är ”Demokratiskt”?

 38. En jävig åklagare bevisar hur djupt vänsterns hegemoni har trängt in i samhällskroppen.
  Vi har helt klart en Deep State i Sverige som bl.a. grundläggs på våra universitet.
  Förstår inte grunden för att pröva detta, HMF är ett politiskt maktinstrument för att skrämma till tystnad.
  Det borde var krigsrubriker i samtliga tidningar om detta. Det är det inte, vilket bevisar tillståndet i landet idag. Åklagaren eller ”aktivisten” bör omedelbart entledigas.

 39. De har tydligen skickat ärendet vidare till Malmö för att avgöra om Åklagaren varit jävig på något sätt.. Javisst en annan åklagare som ska utreda om åklagaren gjort fel.. Men om den åklagare som utreder detta också ogillar SD?.

  • Noterar samma sak men hennes chef påtalar ändå att fast man till privata åsikter måste man inse att man måste uttrycka sig professionellt som åklagare och inse vad sociala medier innebär

  • De är utskitna ur samma kulturmarxistiska universitet, så nog är nästa åklagare ännu en hen som hammrar på like-knappar sent om nätterna, med vinglaset i hand.

 40. Barcelonaavtalet skulle hjälpa till välstånd?

  men vad blir konsekvenserna för t.ex. Sverige som betalar en enorm EU-avgift, så att svagare EU-regioner kan stärkas?

  Jo, de svagare har snart blivit starkare än Sverige? Eftersom de nu bygger sina regioner med en helt annan teknik, än när Svenskarna krökte sina ryggar med hacka och spade.

  Alla som har sett att Landet Sverige var mindre stabilt än nuvarande EU-region Sverige räcker upp handen!

  https://www.metro.se/artikel/det-omtalade-barcelonaavtalet-ministern-bakom-underskriften-talar-ut

 41. Hur fan kan en sådan aktivist ens få vara åklagare??
  Verkar som om inkompetens, poitisk korrekthet, SD-hat och vänsteraktivist numera är synonymt med att lyckas få bra arbete och positioner i Sverige.
  Det hon går borde ju i princip vara åtalbart i ett normalt demokratiskt land.
  Men nu är ju inte Sverige längre en demokrati. I en demokrati jagar man inte oliktänkande eller har separata lagar för invandrare från vissa folkgrupper och en viss religion.
  Man degraderar inte heller sitt eget folk till andra klassens medborgare eller spenderar folks skattepengar vind för våg utan att delge medborgarna vad pengar ska användas till.
  Det är kännetecken för en regelrätt korrput bananrepublik.

 42. Det står väl ”Sveriges framtid” på banderollen?

  Arbetarpartiet socialdemokraterna uttrycker på alla möjliga platser att deras politik bygger framtidens Sverige.

  Kanske kan någon åklagare studera Arbetarpartiet socialdemokraterna???

 43. Nu vill även Egypten införa burkaförbud, då är det snart bara Sverige, Iran och Saudiarabien kvar att införa detta förbud då.

 44. Denne åklagare bör avskedas omgående politiska dommar ja DDR Staten är här för att stanna och vi gör inte motstånd överhuvudtaget beklämmande

 45. … som jag vet Sverigedemokraterna grundades 6 februari 1988 och hade ingenting med II världskriget att göra…nationalsocialisterna som levde i krigstider är borta och kan inte vara medlemmar i nuvarande SD…men regering 1939-45 med Per Albin Hansson som premiärminister från Socialdemokraterna var den, som sålde järnmalm till Tyskland och Sovjetunionen och flirtade med Hitler…att jämföra Sverigedemokraterna med tyska nationalsocialister är ren hyckleri och skulle vara straffad på samma sätt, som uttalande om ”polska koncentrationsläger” i tyska medier…

 46. En av de viktigaste principerna i ett rättssamhälle är ”likhet inför lagen”.
  Hur kan likhet inför lagen gälla när denna åklagare beter sig som hon gjort och inte ens anser att hon inte bör döma i detta mål med de antipatier hon uppvisar.
  Hon borde få en skriftlig varning.

 47. Vilket hat vi har byggt upp i Sverige bland oss själva. Mycket tror jag handlar om lögnmedia Aftonbladet o SVT har stor skuld till det här. Och dom som skrev under lilla Saltsjöbadsavtalet. Man kan inte blunda bort skjutningar o våldtäkter. Min fråga är om det är SD eller Bergström som. Är den stora rasisten. Med min syn på mänskligheten så existerar det en modern syn på nazismen där svensken är offret.

   • We must hate. Hate is the essence of communism. Children must be taught to hate their parents if they are not Communists
    –Vladimir Lenin 1923 Speech to the Commissars of Education

 48. Nja vad händer om man gräver lite mer på henne säkert inte första klavertrampet..
  Dessutom är det snart dags för prejudikat vad man får säga eller inte.
  Politik måste få beskrivas med ord vad är det vi håller på med?
  Palme kallade amerikanarna ”satans mördare” är det hets mot folkgrupp?
  Får man kalla ISIS ens för satans mördare?
  Politik måste få uttryckas bra långt från alla håll. Kalla mig vad du vill så får du svar.
  Livrädd politisk korrekthet är livsfarlig och globalistmaffians och EU spökens hemliga vapen.

 49. Jag såg det här kommande. 82,5% är en enorm majoritet. Så det finns inte mycket som kan göras för att motverka dessa attacker från liberalerna. Jag har vänner som jag har känt under en lång tid. De hatar SD så mycket nu. De skrattar åt mig och förlöjliga mig när vi dricker öl tillsammans. Det stör inte mig för att jag visste att det inte fanns någon politisk lösning.

 50. Alla lågbildade vänster muppar kommer få svårt att få bidraget att räcka till framöver om dom ska dela pengarna som vi betalar in till med halva Afrika.

 51. Undrar om inte Jordan Peterson vid en analys av detta bitska fruntimmer skulle finna en ytterst anmärkningsvärd mental avvikelse mot hittills kända symptom.
  Synd att Skavlan inte gav Peterson lite extratid för analys av Lövruskan.

 52. Ytterst sällan händer det att offentliga personer erkänner sina fel/brott. Varför ska hon vara ett undantag. I värsta fall var hon ”naiv”. Fy!

 53. Konstigt att det inte är samma hets mot kommunister som är i samma fack som nazister, båda har i sin politiska ideologi i folkmord.

  • Dålig utbildning, dvs selektiv och utvald av äckliga rödingar. Se bara alla dokumentärer, hitler dit o hit.Märks så tydligt att den röda pesten har mycket kontroll över väst än vad vi tror.

 54. Snälla, så här såg det ut när Hitler trakasserade judarna 1933 och framåt. Avsätt den där jvla Löfven någon gång.

 55. Det är illa nog med aktivister i journalistkåren. När aktivister etablerar sig också på myndigheter och t.o.m. i rättsväsendet så kan man inte bli annat än riktigt rädd.

  • Hela Sverige är sossefierat efter att sossarna haft makten i 75 av de senaste 100 åren. Det är deras folk och deras värderingar överallt.

 56. Precis vad jag försökt framföra massor av gånger ; när journalistbanan inte längre hägrar gick dessa vänsterblivna till juridik. Åklagare och advokater , målsägarebiträde osv..mycket bättre betalt än som journalist. Men mycket stor makt.

 57. Återigen det är bara former som diskuteras inte sakfrågan se bara regeringsbildningen
  Samma sak här i detta fallet
  Svensken har tagit på sig tvångskofta
  Sakfrågan handlar väl om böneutrops vara eller icke vara!
  Jag tycker de ska förbjudas av flera skäl!

 58. Någon som sagt det man inte får säga i Sverige, men är det inte allt som oftast det är kvinnor som agerar som känslostyrda tomtar, både den här gången och även med Kent Ekeroth (både domare och åklagare).

  Blir juridiken mer emotionell och mindre saklig ju mer kvinnor som finns med? Jag för min del finner alltid många kvinnor helt oförmögna att ta sakliga diskussioner.

  Vet det inte är populärt detta, men vi måste börja prata om detta också.

 59. Tyrannerna ska bort, åklagare, politiker journalister, slit ut dom ur hålorna och sen är det finito.
  Folket måste ta makten i detta landet, att det inte går med manipulerade val, det vet vi, demokratin är död.

  • Ja gör det börja med Löfven,han snackar så mycket skit i varje debatt med Jimmie,förresten så
   borde alla vi som röstar på SD över en miljon pers
   lämna in en anmälan.

 60. Så ser rättsväsendet ut idag. Ytterlighets vänstern får/tar nya platser ständigt.
  Självklart då att man väljer att åtala allt som inte är PK. Tingsrätterna blir mer och mer auktoritära tack vare denna typ av åklagare. Så att idag bli hörd på ett demokratiskt sett minskar ständigt.

 61. I ett demokratiskt rättssamhälle skall naturligtvis en tragisk individ som Lena-Marie Bergström entledigas (sparkas) från sin tjänst som kammaråklagare.

  Vi skattebetalare vill naturligtvis inte avlöna åklagare som driver en politisk agenda i stället för att hålla sig neutral till Sveriges lagstiftning.

 62. Våra domstolar ska inte vara någon plats för politisk aktivism!
  Hon borde inte få vara kvar eftersom hon gjort sånt förr.

  • Kammaråklagare Lena-Marie Bergström betraktar säkert SD som gängkriminella i sin förvirrade tolkning av verkligheten i Sverige.

 63. De galnaste och mest irrationella kvinnorna i landet har tagit över media, politik och offentlig sektor.
  Hur ofattbart galna och irrationella dessa kvinnor är visas t.ex. som här när de stödjer radikala muslimer, muslimer som mördar och förtrycker kvinnor och som skulle rensa ut dessa galna och irrationella dessa kvinnor så fort de fick chansen.

  • PRECIS! Vita rabiata fruntimmer, dvs psykopater. Dessa miffon söker nöje i att förstöra, söka emotionell hämnd, sociala aggressioner bla. Kryllar av dessa avarter i höga positioner.

 64. En bland många vänsteraktivister som är noga utvalda för sitt uppdrag att förfölja ”högerextrema” med hjälp av rättssystemet. Men vad hände på SVT Blekinge ? Någon anställd verkar ta sitt jobb på allvar och gjorde en opartisk granskning av åklagaren och därmed är den granskande personens karriär över och kommer att ersättas med en vänsteraktivist.

 65. Det lustiga är att de gnölar på att man i Ungern, precis som här, utser domare politiskt. Det är visst hårresande när kommunisttidens dommare byts ut mot dommare sprugna ur en demokratisk tradition. Här är det dock inget problem med att fylla rätssalarna med vänsterextremister högt som lågt.

 66. Genom att göra ett inlägg på ”SD är lika med rasister” har hon förtalat mer än 1,1 miljoner svenskar. Ni som bor i sverige, polisanmäl henne för förtal. Ge igen med samma mynt som vänster-feminist-liberalerna.

 67. Lena-Marie Bergström har rasistiska svenskfientliga värderingar. Hemskt med sådana människor som står upp för en rasistisk invasions-övergreppsagenda. Det är inte konstigt alls att många invandrare också röstar på SD då man förstår att den rasistiska svenskfientliga invasions-övergrepps-agendan är ett hot även mot invandrarnas liv och trygghet i Sverige.

 68. Det här är svaret på, varför så många håller det hemligt att de är Sverigedemokrater!!
  Vi är utsatta för förföljelse för det allra minsta yttrande!

 69. Löven säger att Sverige ska hålla ihop.
  Alla tillsammans!!!!!!
  PK feministerna HATAR vita män och i synnerhet dom som sympatiserar med SD
  Alla tillsammans?????????????

 70. Förstår inte att komunanställda får ledigt att leta efter en 12-13 årig pojke.
  Först måste man undersöka hemmet och trädgården.
  Det här har gått överstyr varför visade inte hunden tillbaka där de skildes.
  Hundar gör det de blir ivriga och skäller, följ med.

 71. OT: Och Obamas fru släpper ut en bok i dagarna. Hon kan aldrig förlåta Trump för att Trump har tvivlat på Obamas bakgrund, och vilket kan ha lätt till att ont sinnade, eller sjuka individer kan försöka skada Obama. Hon kallar också Trumps tvivel för illasinnat och rasistiskt. Vad frugan i sin PK-värld tillsammans med Obama står för bör världen veta. Gubben hennes precis som hon står upp för de mest illasinnade som är rövareliterna.

  Obama själv är en elit, en 33-graders frimurare så han vet väl om vad som är pågående mot folk och demokrati. Och knappast frugan är omedveten om det. Dock i dessa människors värld så är det som pågående är något gott för mänskligheten, och till en början så måste även förenta staternas folk offras för NWO.s bästa. NWO som är inget mindre än en ondskan personifierad erövrings agenda av bibliska proportioner. Genom tidernas mäktigaste och ondaste pågående erövrings-kupp.

  • Jag tycker att hela USA:s politik och existens kan ifrågasättas. Även om Trump är en del av detta så är han en frisk fläkt. Han bryter på något sätt mot mönstret.

   Det är farligt för honom.

 72. Landsförstörare dyker upp den ena efter den andra, som svampar ur jorden,
  om det är något som stör det Svenska
  samhället och den Svenska kulturen så är bra att någon reagerar!

   • Finns en del som verkligen har trampat på den Svenska hedern
    förtalat det som är Svensk kultur
    journalister och t. o. m. Politiker
    i Rikstan
    Det måste va hets mot folkgrupp!

 73. Det värsta är att landets statsminister hakar på denna hathysteri mot
  SD,han kallar dem för nazister i varje debatt med Jimmie,han kallar
  ett folkvalt parti för nazister och därmed också de över en miljon pers som har röstat på dem,och det ska komma ur rätt käft med tanke på sossenazzarnas historia.

  • Du kan inte jämföra med Löven 🙂 Vad har du för förväntningar? Han har väl tydligt visat sin kapacitet under åren…

   • Jag har inga förväntningar på den muppen
    men han passar inte som statsminister när
    han brunsmetar över en miljon pers av
    befolkningen i landet han tar bra betalt för
    att styra.

    • Inte om de som låg bakom det extra valfusket får något att säga till om. De 10% som flyttades runt i september var mer än de vanliga ”handhavandefelen”.

  • Sossarna gör så för att de är rädda för SD…sossarna vet att SD:s åsikter gillas av deras egna väljare och att SD är stora inom LO-kollektivet. Det är alltså ten egoism och maktgirighet.

   Sossarna är som en sekt. Unga örnar fostrar barnen, SSU tar sedan över och till slut tar partiet över redan fostrade medlemmar. Några hamnar i facket eller andra sosseorganisationer.

   De har kontroll o inflytande överallt i samhället, hyresgästföreningen försäkringsbolagen kyrkan och pensionärer…

   • Precis och därför vågar inte sossarna göra
    om valet för de vet att SD då kommer att
    bli störst men med allt fuskande bode valet
    göras om så vi får bort denna sossetrojka
    som infekterar hela samhället,det måste bli
    en ändring innan de lyckas göra Sverige till
    en riktig diktatur,de är på god väg redan.

 74. Hela ”68 – etablissemanget” ligger som en våt filt över det offentliga Sverige.
  När skall den städas bort denna DDR / Stasi – infiltrerande ämbetsmannakår ur nuvarande skendemokrati kallad Sverige?
  Någon klok har sagt, att DDR / Östtyskland försvann inte i samband med att Berlin – muren revs den flyttade endast norrut!

   • Tänk att människorna i DDR levde i en lögn och förtryck ända fram till slutet av 89-talet.

    Samma land men så otroligt olika pga olika politiska system.

  • Som Olof Palme sa nån gång De största segrarna vinner man i motståndarnas hjärtan..vissa har inte förstått att landet Sverige har förändrats ung som Bob Dylan som började som oppositionell folksångare men som nu som miljonär i ett slottsliknande hus kan leva flott som bara den. The times they are a,changing och bliven tilldelad Nobels pris i litteratur som han sjöng för ganska längesedan (and they will keep on doing so)

 75. Bra gräv! Åklagaren är ju uppenbart olämplig, inte bara i det här målet utan som representant för det svenska rättsväsendet överhuvudtaget och bör omedelbart skiljas från sin tjänst och åtalas för missbruk av sin tjänsteställning. Vi kan inte ha antidemokratiska vänsterextremister som åklagare om vi vill kunna uppnå åtminstone grundkraven för att få kallas en demokrati.

 76. Att vara motståndare till Islams politiska ideologi ger oss rätten att kritisera även deras anhängare, Vilket är lika sant att ha givit oss rätten att kritisera 7-klöverns ideologier!!
  Lena-Marie Bergström är lika dum som en tom påse med nötter!
  Vi kan kalla henne för Nötskrika som inte förstår sitt eget bästa!

  • Jag håller med dig. Islam är skrämmande och hör inte hemma i en sekulariserad demokrati.

   Ett vanligt argument är att ”alla muslimer är inte onda därför är det fel att kritisera islam, det råder religionsfrihet i Sverige”.

   Tänk om man hade haft samma argument mot nazismen. ”alla nazister var inte onda därför är det fel att kritisera nazismen”.

   Det hade väl inte blivit populärt, eller?

   Jag tror att folk i allmänhet vet för lite om islam och främmande kulturer för att kunna uttala sig i frågan.

   Kommunismen granskas sällan trots att den är värre än nazismen och är mer spridd och existerade långt tidigare än nazism och faktiskt existerar än idag.

 77. Lejonet från Dalom;

  Ville bara påvisa tokigheten i båda fallen, SD killen blir aldrig dömd.
  Det förstår väl du också.

 78. ” . . har inte uppfattat att den har en avsändare som kritiserar Sverigedemokraterna”

  Ska en åklagare ha en så skral uppfattningsförmåga?
  Var hon den siste som tillfrågades för uppdraget med ”särskilt ansvar för utredningar om hatbrott” när alla andra tackat nej?
  Eller är hon en av dem som genom fusk på högskoleprovet fick poäng så det räckte till juristutbildningen. (hörde på radion att det fanns juriststudenter bland de som fuskat)?

 79. Kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona kan avlägga ett fredagsbesök i den kritiserade moskén och på plats få en lektion av imamen av vad Koranen anser om kvinnors roll i äktenskapet och hemmet.

  Jag inväntar med stort intresse vad hon har att rapportera om islams syn på feminism och inställning till de som inte delar Koranens världsbild.

  Jag har min uppfattning klar.

  Islam ska förpassas ut ur landet och med alla lagliga medel hållas utanför Europas gränser.

  Islam betyder underkastelse och innebär förtryck av oliktänkare.

  Demokrati är precis motsatsen till islam.

  Därför ska islam motarbetas på alla områden där förtryckarideologin visar sitt fula,skäggiga tryne.

  • Om inte Europa får bort islam glider Europa tillbaka till år 632 och kan sluta trycka kalendrar. Ingen utveckling kommer ändå att ske.

 80. Jag visst inte..har man hört den förklaringen förr? Märkligt att utbildade jurister tillgriper ung samma snack som den värsta lilla kriminella person som spankulerar omkring i ett par långbyxor. Jag tycker att långtidsutbildade jurister borde kunna komma på något bättre. Löjets skimmer lägger sig över åklagaren

 81. Ju djupare hat man har för sitt fosterland desto större chanser att klättra i det globalist-kontrollerade systemet. Sorgligt men sant.

 82. Varför finns det en enda moské i Sverige? Vi är ett kristet land med en kristen befolkning. Böneutrop, vad i h-e ska vi svenskar behöva genomlida den skiten för och dessutom betala enorma pengar för via skattsedeln?

 83. Jaha då börjas det igen.. sen när man frågar anledningen varför de kallar sd för rasister och narsisster får man inge svar. Jag tror folk som säger såna påhopp och anklagelser har ett ensamt liv 🙁

 84. Hoppas innerligt att den mkt gode Lena -Marie, för smaka på mångkulturen hon verkar älska mer än allt annat. Vidrigt och osmakligt.

 85. Dessa sk. Åklagare och andra högdjur gnäggar högt än så länge. Tiderna kan ändras fort och då fastnar nog gnägget i halsen.

 86. Hon har inte i Sverige att vara, och med den ilska som växer så lär inget annat nordiskt eller europeiskt land önska att ha konvertiter som henne boendes i deras nationer. Ja, jag tror inte något land av demokrati önskar att ha personer som henne hos sig. Lena-Marie Bergström, passar som bäst i islamska mellanöstern eller islamska Asien. Ja, hon kan få ta samma flygresa, enkel biljett, samtidigt som med Sinead Connor. Ja, så får de vad de levt och sökt eftermed att leva livet under koranen.

  • Jäv. Då ska man avsäga sig uppgiften. Eller fråntas. Om hon anser att Sverigedemokrater är nazister kan hon inte handlägga ärendet objektivt och sakligt. Kallas delikatessjäv, dvs. jäv som inte beror på släktskap, ekonomiska intressen eller dyl.

    • Det stärker argumentet att jag inte är ensam om synpunkten.

     För övrigt har jag ändå svårt att tro på en fällande dom. Ett yttrande i ett enskilt fall i en pågående debatt som framstår helt legitim för eller emot böneutrop. Vad tror du?

     • Om åklagaren utifrån objektiva sakargument inte kan påräkna fällande dom skall han (eller hon) inte väcka åtal. Att åtala någon utifrån sin personliga åsikt i stället för gällande lag är att bedöma som felaktig handläggning alternativt tjänstefel. Att i debatt eller jämförligt forum ge uttryck för personligt tyckande ryms normalt inom ramen för vår lagstadgade yttrandefrihet.

     • Jag tänker bortsett från jävsfrågan. Kvalar yttrandet som ett hatbrott? Är det inte ganska tänkbart att han faktiskt blir friad? Jag menar, vaddå ”hets”?

     • Enligt Göteborgs-Posten för en stund sedan har den åtalade Christoffer Larssons försvarare begärt en överprövning av åtalsbeslutet och riktar en jävsinvändning mot Lena-Marie Bergström, eftersom hon anklagas för att på sin privata Facebook ha delat kritik mot partiet. Jag avstår från en egen bedömning om det föreligger jäv eller hatbrott. Vi får avvakta vad överprövningen utmynnar i. På din andra fråga om det är ”ganska tänkbart att han faktiskt blir friad” vill jag svara att en domare skall döma utifrån gällande rättsregler. Varje domare skall avlägga Domareden. De som svär eden lämnar genom domareden långtgående försäkringar om att de i sin dömande verksamhet skall tillämpa de svenska rättsreglerna och inte låta sig påverkas av var de politiskt hör hemma.
      Domareden regleras i 4 kap. 11 § Rättegångsbalken och lyder:

     • En jävsinvändning har gjorts. Utmärkt!

      Min fundering gällde om gärningen kvalar som ett hetsbrott enligt gällande rätt. Vi får se.

     • Ja, svenskt rättsväsende är rätt ok i teorin. Synd att det inte är den vi lever i bara. I verkligheten är domarna medlemmar i samma intresseföreningar som åklagare, advokater och politiker. I verkligheten sitter hobbypolitiker och dömer. I verkligheten så har Socialdemokraternas långa styre gjort att samtliga delar av rättsväsendet är politiserat.

      Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund. Dan Eliasson var rikspolischef. Petra Lundh är väldigt ny som riksåklagare, men generellt brukar de vara rätt så kompetenta (alltid skoj med undantag), så får väl hoppas på att hon klarar rollen…och inte sätter i system att låta invandrare komma undan med gruppvåldtäkter.

 87. När personer som kan avgöra enskilda människors öden och förstöra liv pga sina personliga åsikter så börjar det bli farligt på allvar. Alltså inte nog med att landet fylls av kriminella ockupanter som förstör våra liv.

  • Att hon avskyr förintelsen kan man ju förstå, men den har ju inget med SD att göra. De politiskt korrekta ideologierna liknar däremot nazismen genom sina tydligt totalitära drag.

   Gemensamt för kommunismen, nazismen och PK-ideologin är intoleransen mot oliktänkande.

   • Mycket bra skrivet, Seppo! Så är det! Förintelsen har ingenting med SD att göra. SD är INTE judefientliga! Tvärtom! Sossarna däremot är judefientliga! Kolla på vissa politker! Saknar totalt trovärdighet och respekt från min sida! Vissa, inte minst vissa partiledare, producerar spöken som dom sedan går igång på. Skrik nazist så har du något att hata! Oerhört larvigt och okunnigt! Med mera, med mera dumheter!

    • Exakt.

     Socaldemokraterna stämplade judiska pass med ett stort J och de mätte skallar och tvångssteriliserade ”undermåliga” människor,

     Det har Sverigedemokraterna däremot aldrig gjort.

   • Helt sant , sossarnas och vänsterns mörka historia är en äkta skräckupplevelse jämfört med SD’s historia !

    Visst var det illa att några förvirrade nassar stod och heilade på SD’s möten i början men det var INTE SD som stod för detta !

    Nä säger jag , de partier som står och anklagar SD för massa skit är just de som själva har praktiserat allt och även medvetet skickat oskyldiga i döden !

   • Tänk att det räcker med en anklagelse för att få en person sparkad från jobbet, det behövs inga bevis eller en utredning!
    Poundmetoo är som den s k värdegrunden, ingen går säker, alla kan drabbas.
    Hur hamnade vi här?

 88. Antingen är denna åklagare så korkad att hon inte förstår vad som menas med ”Sverigedemokraterna är lika med rasister”. I så fall skall hon inte vara åklagare utan syssla med enklare ting. Eller också är hon medveten om vad hon delar och tar politisk ställning. Då skall hon inte likt åklagare i nazityskland och kommunistsovjet föra åtal med politiska motståndare. Då är hon jävig och inte politiskt neutral i sin yrkesroll. Denna typ av ämbetsmän är en fara för landet och hon bör snarast entledigas om Sverige skall ha minsta förtroende internationellt.

 89. Dessa personer är livsfarliga!!! Med makten att sätta folk bakom lås o bom, så vi får se upp med dessa Sverigemotståndare!!

 90. Sverige ska islamiseras.

  Den som opponerar mot det,riskerar att hamna i fängelse.

  Löfvén har visat vägen för rättsväsendet hur det ska agera.

  Diktaturen och åsiktsförtrycket breder ut sig.

  Snart nära dig!

  Var beredd!

 91. Det finns vissa arbetsplatser där man till 100% måste vara opartisk och hennes är en sådan så vad är det för fel på henne?

  • Det skulle göra Sverige till ett bättre land, om det inte var så att hon skulle ersättas av någon annan som villigt bedrar sitt land och sitt folk i utbyte mot en karriär.

 92. Mina vänner..detta är icke att förvåna..resultatet av en systematisk framför allt extremvänsterinfiltration sedan decennier av media, myndigheter, skolväsendet och övriga instutioner i samhället. Den gedigna gamla svenska lärar, tjänstemanna och ämbetsmannakåren full av pliktkänsla som verkade under ett lagstadgat ämbets och tjänstemannaansvar har nu i det närmaste bytts ut mot vänsteraktivister som med ett tyst stöd från politikerna och det av (S) avskaffade ämbetsmannansvaret, i princip fått carte blanc och verkar alltmer kunna göra vad de vill om det ligger i linje med den statligt sanktionerade Värdegrunden…detta är naturligtvis ingen ”slump”….man kan ju anan vilka som ligger bakom..

 93. Lena-Marie Bergström bör avsättas som åklagare. Klart olämplig i sitt yrkesutövande.

  Lena-Marie Bergström är en vänsteraktivist.

 94. Det är troligen så illa så att ytterst få nivåer inom regeringen, Riksdagen, alla myndigheter, försvarsgrenarna och skolvärlden inte är besudlade med vänsteraktivister och muslimer.

  • Ja varför inte?
   Hennes konstaterande att SD är rasister och nazister faller på sin egen orimlighet, dom har ju färgade och andra icke vita med i partiet, åklagaren sysslar med förtal och lögn, nazister bedriver klappjakt på judar, är det något som står i partiprogrammet? Nej!
   Visst har någon enstaka uttryckt antisemitism minns att det var en avhoppare från M som kanske var utskickad på uppdrag av M-ledningen? jag skulle inte bli förvånad om det är så.
   S och MP hade också någon antisemit i partiet men inte skylls dom för att vara nazister.

   • Ja det är helt otroligt. I deras värld så är SD det enda problemet. Annars kan ju alla tycka precis likadant och först då är de ganska nöjda. Men bara ett tag. Därefter drar Gulag igång igen. Om de får som de vill.

  • För att i en rättsstat så hade hon blivit av med sin licens, och kanske åtalats. I Sverige så lär hon bli av med just detta fall, enbart för att rätten har ögonen på sig.

 95. Det största hotet mot vår demokrati är alla dessa aktivister som inte klarar att skilja på arbete och privatliv.
  Vilket konstigt nog är det första man får lära sig göra på alla normala arbetsplatser jag varit på.

 96. Ännu en TOTALT galen svensk kvinna, som dessutom sitter på en post som hon ABSOLUT inte skall ha…
  Vi går emot ett laglöst samhälle och anarki.

  • Ja just nu ser det mörkt ut. Men det finns många ljuspunkter runt om i Europa. Vi tänker definitivt inte bara lägga oss ner och dö.

  • Javisst dessa otäcka personer är tillbaka. Den här typen av maktfullkomliga tyranner lurar i vassen. Media försöker kratta vägen för deras återkomst. Inte bara då i vårt land

 97. Även Sovjet hade åklagare och domstolar. De hade inga svårigheter att på beställning bevisa att regimen misshagliga hörde hemma i Gulag.

  • Korrekt inlägg, det var likadan i alla Sovjets satellitstater.
   Advokater var NKVD / KGB / STASI / SECURITATE m m förlängda arm.
   Vittnen var NKVD / KGB eller den lokala polisens betalt angivare, kriminell infiltratörer / provokatörer.
   20% av Gulags manliga ”INTAGNA” var angivna av sina fruar.

   • Haha, måste vara skönt hårda krav, med tanke på vad som tar sig vidare! 😀

    Typ som kvinnliga brandmän som ska ta sig igenom en säkerhetsdörr på under en minut, men misslyckats efter 10 minuter och genom gråt kommer undan provet.

  • Eftersom kompisrekrytering och rekrytering från politiskt aktivistiska nätverk blivit allt vanligare inom myndigheterna (jag vet) så sker förstås en viss personlighetstest på det viset. Fast år fel håll då förstås…

 98. Hon liknar en syster till Annie Lööf. Hjärnan verkar även den vara klonad fån den ständigt hånflinande centerkärringen.

 99. När det gäller jäv i dimstol så är det främst hur tredje part kan uppfatta situationen.
  Båda parterna kan tycka att de inte är jäviga men en utomstående kan tycka att det finns förutsättningar för ett partiskt dömande och då är det jäv oavsett vad parterna själva tycker.
  Jäv finns i olika former.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jäv
  I fallet med Lena-Marie Bergström är det en enkel sak att byta ut henne mot någon annan åklagare och saken är ur världen.
  Genomförs rättegången i alla fall kan någondera parter överklaga domen med hänvisning till jäv och yrka på att en rättvis rättegång inte genomförts.
  Försiktighetsprincipen bör gälla i jävsfrågor.
  Att Lena-Marie Bergström inte själv inser att det finns risk för jäv ifrågasätter hennes trovärdighet i hennes yrkesroll.

 100. Sverige är förmodligen det mest politiskt korrekta landet av alla: PK-ideologin genomsyrar alla områden alltifrån skolan och universiteten till kulturområdet, myndigheterna och politiken.

  . Jag grubblar mycket över vad det är som gör att detta tänkande fått ett så starkt grepp över Sverige och stora delar av västvärlden.

  Man kan börja med att fråga sig vad som är det mest karakteristiska för med denna ideologi? Som jag ser det är det väl att alla ska ha rätt till ett bra liv befriat från sorger och bekymmer, att eliminera lidandet på vår jordevandring helt enkelt. Mycket riktigt brukar pk-aktivisterna benämnas godhetsapostlar. Kan det vara så när religionen förlorat sin betydelse och med den hoppet om himmelriket så vill man skapa himmelriket redan här på jorden?

  Fokus är dock inte på svenskarna i allmänhet d.v.s. inte alls på vita svenska män. Fokus är på kvinnorna, minoriteterna, de utsatta grupperna, utlänningarna, de lågpresterande, de marginaliserade ja alla som man vill skänka ett bra liv som de nu är utestängda från.

  Alla vill väl ha ett bra liv så det är väl inget fel med det? Naturligtvis inte. Problemet med de politiskt korrekta är att de anser sig vara de enda som riktigt förstår vad som är rätt och bra för svenskarna och de vill styra och ställa och ordna allt till det bästa. Svenskarna och det svenska samhället ska omstöpas med statens och lagstiftningens hjälp, genom myndigheternas agerande och statsmedias och andra medias agendadrivna opinionsbildning. Nog känner vi igen det? Det räcker med att säga DN. Liknande strävanden har vi sett i Kina under Mao, i Kambodja under Pol Pot o.s.v. Nord-Korea förstås.

  Problemet med pk-ideologin är totalitarismen. Den gör anspråk på den enda sanningen. Oliktänkande tolereras inte. Pol Pot tolererade som bekant inte ens glasögon för de som hade glasögon kunde antas vara intellektuella och därmed motståndare.

  De politiskt korrektas experimentlust är stor. De gillar att mixtra. De mixtrar med kön (pojkar i klänning), de mixtrar med befolkningssammansättningen (massinvandringen), de mixtrar med vår kultur (multikulti), de mixtrar med vår normer (”normkritik”) ja allt de får ögonen på som de ser som hinder för himmelriket på jorden.

  DÖDSKALLEVARNING!

  • De kallar sig filantroper och har ett enormt messianskt komplex och de vill ”gottgöra” illdåd i det förflutna.
   Man tar ut vreden för dessa illdåd på Sverigedemokrater m.fl.

 101. Det är förbjudet med hemliga vittnen i svenska domstolar. Men tydligen godkänt med åklagare mot ett riksdagsparti som lobbar bredvid mot samma riksdagsparti under falskt namn. Här krävs klargörande från regeringsnivå och advokatsamfundet. Även från media.

   • Säkert. Och får, av Hilda och Ruben, Rambergs tapperhetsmedalj
    i rött etui vid nästa träff. Rättsväsendet i Sverige är Hildas och
    Rubens och ingen annans – en fungerande kraft och ett stöd för
    vänsterkrafternas behov av förtryckande av de onda Sverige-
    demokraternas orealistiska krav på att bli accepterade i såväl
    politiska som civila sammanhang.

 102. Det är synd att hon inte fick genomföra rättegången. Åklagare har en skyldighet att självmant pröva om de är jäviga. Att ha åtalat och varit åklagare kunde ha b livit tjänstefel.Har hon haft liknande mål tidigare bör de omprövas

 103. Åtala åklagaren för hets mot Sveriges grundlag! Hets mot åsiktsfrihet, jämlikhet, frihet och allt annat som tillhör ursvensk värdegrund. Islam är allt som borde vara åtalbart!

 104. Det var en riktgt ful fisk den här åklagaren i klass med den där
  som hindrade en utvisad att bli utvisad genom att stå upp när
  flyget skulle lyfta.
  Åklagare jodu liknar Massi i många hänseenden, så illa är det
  i Sverige. Tänk om den här fula kvinnliga fisken blir dömd
  till ett stort personligt skadestånd.
  Gud är stor, härliga tider strålande tider.

 105. Tyvärr så finns det alltför många svenskar, och ännu värre, folk i höga samhällspositioner och inom inflytelserika ämbeten, som tjänar främmade makter och deras intressen i Sverige och landets framtid.
  Den sortens folk kan man hitta över hela Europa, Macron, Merkel är ju några kända namn.

 106. Åklagare Bergström har all rätt i världen att tycka vad hon vill. Men, Men – hon skall hålla isär sitt privata liv och sin yrkesprofession och inte använda sin yrkesprofession och den rollen för offentliga tyckanden. Dessutom borde hon såsom åklagare inse vad man har rätt och tycka och uttrycka enligt svensk lag. Det gäller henne likaväl som alla andra! Hon borde också vara insatt i och veta vilka lagar som gäller.
  Det är mycket, mycket illa när en representant för rättsväsendet blir politisk aktivist i områden som tangerar rättsväsendet.

 107. Rättsväsendet har säckat ihop. Demokratin har säckat ihop. Sverige har säckat ihop. Horribelt att det gått så långt.

  • Man måste respektera svenska folkets vall nämligen det är vad majoriteten vill ha. Jag känner mig stolt att tillhöra minoriteten

 108. ”– Inte alls. Jag är motståndare till rasism och det ligger i linje med min yrkesroll, menar Bergström.”

  NEEEEEEJJJ!!!!

  Tanten är ju helt uppenbart jävig. Inte fan kan hon som politisk aktivist mot SD ta ärenden var hon åtalar SD:s politiker. Det finns ju ingen chans i världen att rättegången skulle bli opartisk när hon har egna intressen i den.

  • Det är så de flesta fungerar som sitter på de positionerna!

   Krackelerat Sverige! 😢😢

   Straffa de som säger ifrån, medans mördare, våldtäktsmän och terrorister släpps ut på våra gator!!

   Tack så mycket för detta sverige, hoppas de är nöjda!!
   Vi är inte det!! 😠😠😡

 109. Hon har absolut inga politiska preferenser, det var bara en ovanlig slump att hon råkade dela SD hat i en SD hatargrupp!

 110. Ett synnerligen flagrant övertramp Bergström! Backa och lämna ditt ämbete som du gravt missbrukat! Här får epitetet ”maktfullkomlighet” en klar bild!!

 111. Tyvärr är vänsterextremister och PK fanatiker mer benägna att välja yrken där de mer effektivt kan påverka omgivningen än Sverigevänliga realister. Så vi ser många fler PK indoktrinerade som väljer yrken som åklagare och journalister än Sverigevänner. Detta beror till viss del på att journalister och jurister som inte är 100 % PK, kan bli motarbetade i det statsfeministiska Sverige, men jag tycker ändå fler patrioter borde våga välja den vägen för att mer effektivt kunna påverka samhället.

  • Jag har börjat på mitt eget vis, att slå tillbaks mot sd hatarna!!!
   Hatar man sd och de som röstat på sd, och delar sitt tycke på sociala medier, så får man klara sig utan mina tjänster!!!
   Jag har andra kunder som respekterar, och vill ha liknande Sverige med mig!!
   De kunderna utför jag atbete hoss!! 👍

  • Frankrike hade en gång etta problem när politiska vänster aktivister tog sig in på domar jobben och drev sin egen politik i domstolarna. Dom kallades ”röda domare”. Det blev mycket arbeta att rensa ut politiken från domstolarna.

   • Om vi får en sund regering i Sverige, kanske inte så troligt, men om, så måste första åtgärden vara att tillsätta Sverigevänliga domare.

 112. Hela historien är helt vansinnig, med tanke på vad som händer i Sverige idag !
  Det är ju i princip Anarki i Malmö och Göteborg !
  Vad är det för fel på dessa människor ? som är Åklagare och Poliser ?
  Det verkar som att dom gömmer sig bakom ORDBAJS !
  Det måste vara väldigt smidigt att glida igenom dagarna i Rättsväsendet på dessa termer.
  Och att slippa Konfronteras med Verkligheten !

  • Man kan teoretiskt såklart vara objektiv i sin yrkesroll, även om man har helt andra politiska åsikter privat (jag har t.ex. själv lärt upp och varit referens för en somalier och arbetar dagligen med både afrikaner och araber…dock undantagen, de extremt välutbildade av dem), men denna dam kan inte vara och är inte det.

    • Oavsett någon enskild person, själv är jag grundligt trött på denna ständigt malande efterkrigspropagandan av ren snyft karaktär. Den är meningslös och saknar historisk signifikans. Jag önskar bara att hela denna period som vi kallar andra världskriget ska förpassas dit den hör hemma, historieboken. Vi vet vad som hände. Över 80 miljoner dog, eller 4% av hela världsbefolkningen, och väldigt många inte alls i några strider. Historiker börjar bli ense, omkring 800,000 dog i olika former av gaskammare i Europa, och det är väl illa nog det. Det är heller inte historiskt den värsta etniska rensningen som förekommit. Under Mongolriket på 1100 talet slaktades omkring 50% av Kinas befolkning.

 113. ” Jag är motståndare till rasism och det ligger i linje med min yrkesroll, menar Bergström. ”
  Definer ”rasism”…!?

 114. Det går inte att leva på gammal meriter längre ordet rasism håller på att dö ut lika väl med Martin Luthers kings berömda tal. Hans ideologi har förstört hela EU..

 115. Fredrik Reinfeldt, den värsta förrädaren i mänsklighetens historia, genomförde folkmordet som Persson startat i praktiken. Han tjänar idag storkovan, och landet är dött (det vet bara inte om det än).

  Reinfeldt, den onde jäveln, vann.

 116. OM detta är sant så måste kammaråklagare Lena-Marie Bergström skiljas från målet och själv åtalas:

  Rättegångsbalk (1942:740) (RB)
  finner lämpligt, att åtalen upptagas av samma domstol. Lag (1948:453). Talan om ansvar för falskt eller obefogat åtal eller för falsk angivelse eller … målsägande väcka talan om ansvar för falskt eller obefogat åtal , falsk angivelse eller annan osann tillvitelse angående brott. Målsägande är den, mot

  19 kap. 4 § Rättegångsbalk (1942:740): Talan om ansvar för falskt eller obefogat åtal eller för falsk angivelse eller annan osann tillvitelse, varå åtal följt, må väckas vid den rätt, där brottet åtalats. Lag (1948:453).
  47 kap. 1 § Rättegångsbalk (1942:740): stämningsansökan inkom till rätten. Vill den tilltalade i samma mål mot målsäganden eller åklagaren väcka talan om ansvar för falskt eller obefogat åtal , falsk … Vill målsägande väcka åtal , skall han hos rätten göra skriftlig ansökan om stämning å den som skall tilltalas. Åtal skall anses väckt, då
  20 kap. 8 § Rättegångsbalk (1942:740): målsägande väcka talan om ansvar för falskt eller obefogat åtal , falsk angivelse eller annan osann tillvitelse angående brott. Målsägande är den, mot vilken … Målsäganden må ej väcka åtal för brott, som hör under allmänt åtal , med mindre han angivit brottet och åklagaren beslutat, att åtal ej skall äga rum.
  ..Och..
  Brottsbalk (1962:700) (BrB)
  brott eller innefattat missbruk av tjänsteställning. Den som väcker åtal ehuru han icke har sannolika skäl därtill, dömes för obefogat åtal till böter … . Åtal för brott, som inom riket begåtts på ett utländskt fartyg eller luftfartyg av en utlänning som var befälhavare eller tillhörde besättningen på

  15 kap. 5 § Brottsbalk (1962:700): åtal ehuru han icke har sannolika skäl därtill, dömes för obefogat åtal till böter eller fängelse i högst sex månader. … Väcker någon åtal mot oskyldig med uppsåt att denne må bliva fälld till ansvar, dömes för falskt åtal till fängelse i högst två år eller, om brottet
  15 kap. 6 § Brottsbalk (1962:700): Angiver man oskyldig till åtal med uppsåt att denne må bliva fälld till ansvar, dömes för falsk angivelse till fängelse i högst två år eller, om … brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Om han icke insåg men hade skälig anledning antaga, att den angivne var oskyldig, dömes för obefogad angivelse till böter eller fängelse i högst sex månader.
  15 kap. Brottsbalk (1962:700): , dömes för obefogat åtal till böter eller fängelse i högst sex månader. Angiver man oskyldig till åtal med uppsåt att denne må bliva fälld till … 15 Kap. Om mened, falskt åtal och annan osann utsaga Om någon under laga ed lämnar osann uppgift eller förtiger sanningen, dömes för mened till
  /CC

  • 1) I vart fall tycks ju jävsinvändningen vara klart befogad.

   2) Eftersom den rättsosäkra hetslagen är så vag går det knappast att fälla åklagaren för obefogat åtal. Hon kan ju ha ansett att yttrandet kan plockas in under hetslagen. SD-politikern har ju faktiskt uttalat sig nedsättande.

   Lagen om hets mot folkgrupp är en fara för yttrandefriheten och den måste bort eller helt göras om så att den bara omfattar verklig hets, inte enskilda yttranden.

   • Må så vara att den tolkningsbara HMF-lagen kan användas i tid och otid. Men en anmälan mot åklagaren är befogad då hon uppenbart drivs av extrema åsikter och av hat mot SD. Så hennes uppsåt för att åtala är nog politiskt och hon vill med åtalet skrämma vanligt folk från att prata gott om SD:s politik och om SD:s politker. Och det gör åtalet mot Christopher Larsson till ”obefogat åtal”. Och oavsett utgången av en sådan anmälan, så är det bra om den som åtalas för HMF (utan att ha uppsåt att hetsa mot folkgrupp) alltid gör en motanmälan ( mot åklagaren eller anmälaren ). Denna hetsjakt på SD:s politiker och på SD:s anhängare måste stoppas. Annars är Sverige ingen demokrati.
    /CC

 117. Hon vet verkligen att hon gjort fel och nekar i panik så länge det går. Trodde hon verkligen att hennes inlägg skulle gå obemärkt förbi när utredningen börjat? Det hon gjort är mycket allvarligare än det hon anklagat gruppledaren för. En representant för rättsväsendet som är jävig och i sitt hat sätter igång ett obefogat åtal. Tanken är att även om han blir frikänd, nåt hon säkert räknar med, så ska folk skrämmas till tystnad. Väck med henne, ställ henne på andra sidan skranket.

 118. det fanns en jurist i tyskland under ww2 som agerade åklagare, domare, som jobbade åt staten och kunde bryta mot lagen för att försvara tyska värden, hans namn: domare roland freisler

 119. Kul på Jobbet säger Överbefälhavarn

  Tro [email protected] det en Lekstuga som byggts och rivits ner för 1000 tals Miljarder under 100 år….
  Nu behövs 88 Miljarder till Leksaker fram till 2020..
  Ersätt varje Militär med En Mesil och
  Vi klarar oss kanske 4 va istället för 1 va som nu…

  Ännu En Malplacerad Individ likt denna Åklagare LMB…

  Alltså Hur många ÄR dom och Vilken SKADA gör dom ihop med Politikerna

  Hela SWEDEN behöver en Makeover!

 120. Är det inte åtalbart att en kammaråklagare som sprider hets mot SD åtalar oskyldiga SD-politiker för hets mot folkgrupp? Sverigedemokrater är en av det globalistiska etablissemanget totalt utstött folkgrupp. Den av det globalistiska etablissemanget omhuldade värdegrunden har upphört att gälla beträffande Sverigedemokrater.

  • Jo, det är åtalbart. Maktmissbruk heter åtalspunkten, vilket denne åklagare bör åtalas för, om rättsvårdande myndigheter hade fungerat, men tyvärr så blir det nog inget åtal mot Bergström.

   Det enda vi får hoppas på är att hennes karriär har fått sig en knäck.

  • Hon har säkert register på alla SD-sympatisörer genom sina kontakter inom SD-hatvärlden. Inte så lyckat om någon sådan person blir anmäld. Då kör hon säkert fallet genom sitt hat ända in i kaklet oavsett vad det handlar om.

 121. ”Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, skrev i november förra året kritiskt på Facebook om muslimska böneutrop från den lokala minareten. Under gårdagen väckte kammaråklagare Lena-Marie Bergström åtal, en ”politisk förföljelse”, menar Larsson.”
  Hur kan en människa som inte vet vad politisk förföljelse är ens få lov att vara kammaråklagare eller ha ett jobb inom rättsväsendet över huvud taget. Vad hon har gjort är olagligt och för det bör hon dömas till lagens strängaste straff på grund av hennes maktposition.

 122. Typiskt de här vänsteridioterna, godhetsknarkarna, extremisterna – när det blir verkligt, kryper de under stenen och hoppas att ingen ska upptäcka dem! De är några fega jävlar hela högen! Skicka hela jävla högen till Arabien som ”hjälparbetare”/knulldockor, män som kvinnor!

  • Tack. Det var nyttig läsning. Man undrar om det är slutet på det goda. Eller rättare sagt det är det svenskarna bäst i klassen på att förinta sig själva ingen kan straffas smart.

 123. Här ett citat från SvD av vad den infernaliske Jordan Peterson-kritikern Carl Cederström säger:

  Feminism, postmodernism, identitetspolitik, intersektionalitet och marxism buntas av den här gruppen (vita unga män) ihop till vad Anders Behring Breivik kallade kulturmarxism.

  Man ska förstå att om man tillhör ”den här gruppen” så är man som Breivik.

  Hör ni det ni som gillar Peterson – ni är som Breivik.

 124. ska det verkligen slösas av våra skattepengar överhuvudtaget bara för att någon skriver att dom inte gillar islam ? är det inte då också hets mot folkgrupp det muslimerna utsätter judarna för? , nej vi är verkligen inte lika inför lagen

 125. Väldigt likt beteende med #metoo´s värsta fanatiska språkrör. De normala medlemmar i rörelsen får rykte att vara häxor allihopa pga sån här typ av hysterisk ”tjänsteman”.

 126. Tingsrätterna är politiska. Nämndemännen är politiskt tillsatta och förstår inte lagen men värst är att så många åklagare och domare lutar kraftigt åt vänster. Det är ett resultat av den kravlösa svenska skolan som släpper igenom jurister som inte ens kan skriva. Detta är precis det resultat som socialdemokraterna önskade och offentligt uttalade när enhetsskolan infördes och gymnasiet byggdes ut och omformades. Riktigt illa blev det när lärarna fick ett, outtalat, krav på sig att alla elever skulle klara sig och när universiteten började få betalt efter hur många som tog en examen. Vilken idiot som helst kunde slippa igenom.
  Det här kommer vi att få leva med.

 127. Vad skall Sverige med försvar till? Sveriges fiender finns inom landet eftersom svinskorna figurerar, som trojanska hästar. Att de tydligt och klart visar sin fiendskap mot sitt land och folk både i tid och otid är för mig ingen nyhet.
  Vid flera tillfällen har jag påpekat detta fenomen att, nästan allt vad dumsvensken rör vid:Går ad helvede till. Många av er sätter kanske ingen eller liten tilltro till mitt påstående. Men läs och begrunda vad jag relaterar. I dagens SDS kan ni läsa om ännu en riktig super fadäs av dessa dumsvenskar. Det handlar om skrytbygget
  MAX IV Lund, hittills har bygget kostat drygt 6 miljarder varav 3,5 miljarder är skattekronor. Fortfarande är det inte klart efter 2,5 års försening och ingen vet exakt när det skall bli klart. Detta till trots invigde dumsvenskarna anläggningen år 2016, som i bästa fall kan gå på sparlåga. Detta bygge skulle ge Sverige ett försprång inom forskning istället fick de en hämsko för 6 miljarder + och då är inte den våldsamt stora prestigeförlust inräknad, som istället gjorde Sverige uträknat ten and out. Många andra Europeiska länder har investerat sina pengar för detta projekt hos dumsvenskarna och blivit blåsta på konfekten. De lär tänka sig för mer två gånger innan de en annan gång litar Rövarna. Nu har andra länder byggt eller bygger större och bättre anläggningar, som kommer att, konkurrera ut MAX IV.
  Föregångaren Maxlab. Hade drygt1000 forskarbesök sitt sista år 2015 publicerades 200 vetenskapliga artiklar härifrån. Max IV publicerade 60 artiklar och endast 77 forskare besökte anläggningen. Anledning till detta dyra fiasko är ledningens inkompetens och naturligtvis den extrema fegheten. Det är där, som på de flesta höga poster i Abzurdistan att, kompetensen är av underordnad betydelse
  utan det är partitillhörighet och de rätta PK åsikterna, som fäller avgörandet vid tillsättandet av de ansvariga inom ledningen.
  Sensmoral: Visdomsordet ” Skomare bliv vid din läst”! Borde begrundas mer än vad det hittills har gjorts. Så mitt råd till Svenskingarna. Syssla bara med sådant, som ni kan! Tex. hugga ved för några och klippa naglar för andra, så sparar vi många miljarder.

  • Samma idioter tror nu också att vi ska ha vinter-OS i Stockholm, och att detta inte ska kosta oss särskilt mkt, då vi redan har alla anläggningar, infrastruktur, hotell, flygplatser osv. Vi ska visa världen att man kan ha ett OS på REA. Man tar sig för pannan. En del grenar skulle dock läggas till Litauen tror jag, alltså inte Norge, där möjligheten också finns redan.

   Själv hoppas jag nu att vi får detta OS och att det fullständigt kollapsar och raserar det lilla som finns kvar av Sverigebilden.

   Hur ska vi ens klara säkerheten? Dessutom måste väl allt klimatanpassas och genuscertifieras i radikalfeminismens och klimatalarmismens land. Kan ju bli en oväntad kostnad där. Snön kan ju också utebli. Nej, det blir väl som med invandringen, noll konsekvensanalys.

   Nej, det bästa är väl om Sverige satsar på Melodifestivalen, det är ju den nivån vi ligger på i stort sett. OS blir nog för stort.

 128. Detta är mycket allvarligt !
  Lena – Marie ska avstängas omedelbart. Vid fällande dom skall högsta straff gälla.
  Inte tal om fotboja. Hon måste sitta i vanligt fängelse då brottets KARAKTÄR ÄR MYCKET allvarligt . Visar även hur korrupt ”rättvisan” verkligen är.
  Jag önskar att se henne arbetslös, nerdekad och bespottad.
  Man blir bara så äcklad av alla dessa vänstertroll o nolltänkande vilka är så lättpåverkade av propagandan. Man kunde kanske föreställt sig att en så ansvarsfull post borde någon form av intelligensprov krävas.
  Säger ochså allt om polis- o åklagar-utbildning !
  Tycker vi läsare ska hjälpa Samnytt att hitta denna äckliga varelse för kommentarer.
  Hoppas hon nu är så ökänd att hon inte kan med att gå ut !
  När hon åtalas ska det vara en RIKTIG åklagare vilken sköter fallet.

  Hämta in henne med polisbil för förhör och visa alla vilken skata hon är.
  Tycker jag.

 129. . . . ännu ett bevis på att PK-sekten skjuter fram sina positioner och ISLAM står utanför ytterdörren!

  Får vi sedan Arroganta Annie som statsminister, ja då är det kört på RIKTIGT – var det inte 40 miljoner lycksökare hon påstod vi kunde ta emot???

 130. Lena-Marie Bergström är av sina uttalanden och delanden att döma en person som likställer sitt offentliga ämbete – att vara åklagare – men politisk vänsteraktivism. Detta visar at den gamla tjänstemannaandan är mer eller mindre borta och att vårt rättssystem alltmer börjar likna dem i Kina, Nordkorea och forna Sovjetunionen. Snart kan såväl poliser som åklagare och domare vare folkets fiender. Då är hela vår demokrati i fara.

 131. Ingen enskild företeelse. Svenskar borde ignorera alla sidekicks och mata på för allt vad dom är värda ändå in till slutet.
  På dem bara!

 132. Denna åklagare är med all säkerhet så hjärntvättad i sin PK-ism att hon inte förstår vilket brott hon gör sig skyldig till. Men med detta till trots, så bör hon inte ha med rättsväsendet att göra.

 133. Politiska aktivister får föra åtal som åklagare mot politiska motståndare. Var var det man hörde talas om detta senast. Var det i Östtyskland eller Sovjet? Nej, förresten det har hänt senare i både Nordkorea och Kuba. Nu i Sverige!!

 134. Så för att sammanfatta: en åklagare, som med egna ögon ser vilka anklagade som återkommande är majoritet i svenska domstolar, anser att SD är farliga? Hopplöst. Det är inte ens nån idé att lägga till ”att det är invandrare som missköter sig” man ogillar. Inte ens om det uteslutande vore invandrare som hamnade i rätten, skulle få en sån här människa att förstå.

 135. Det sänds i princip dagligen på både svt och tv 4, där Jan Björklund och Annie Lööf sprider sitt SD hat!

  Snacka om mobbing på en arbetsplats, när det gäller riksdagen så är det legitimt.
  Hade sådant beteende förekommit på villken annan arbetsplats i sverige, så hade där blivit konsekvenser!!!

  • Om ett konto med en identifierad person helt plötsligt byter ID, samma kommentarer ligger kvar, då är det väl ett fejk konto.

    • Själv såg jag inte alls artikeln, utan jag förlitar mig på vad som skrivits som korrekt. Har man inte skärmdumpar är det svårt, om inte omöjligt, att bevisa, men jag tycker det ändå är styrkt av omständigheterna.

     • Personligen anser jag att man inte bör åberopa ”bevis” man inte har. Det ger ett oseriöst intryck.

     • Personligen har jag inte åberopat några ”bevis” och inte använt det ordet. Ingen annan tycks ha gjort det heller. En kommentator frågar efter ”bevis”, men för min egen det känner jag att artikeln är helt trovärdig och sanningsenlig. För att jämföra, även i en vanlig domstol kan det bli fällande dom utan några bebis, tekniska eller andra, utan man fäller på trovärdiga vittnesuppgifter.

     • Vi diskuterade kommentarerna, men ordet ”bevis” förekommer inte i den artikel som jag får upp på skärmen.

 136. Har Lena-Marie barn ?
  Med en sådan människosyn hon framför kanske någon med mer detaljkunskaper om hennes familjesituation skulle göra en ”orosanmälan” till socialtjänsten i hennes hemkommun ?
  Detta kan göras anonymt i alla kommuner.

 137. ”Jag är motståndare till rasism och det ligger i linje med min yrkesroll,” – Hon har ju inte förstått ett dyft av sin utbildning betr. grundlagen /yttrandefrihet och tryckfrihetsförordningen. Bakläxa!

 138. 1800 talets unkna klasshat och folkförakt har kommit tillbaka i en ny skepnad. Men, det är samma slags självgoda fjantar den här gången också. De trakasserar vanliga människor, därför att de är rädda för att vi ska avslöja vilka de egentligen är.

  • Har ni märkt att det är fler och fler kvinnliga ”flicksnärtor” som blivit åklagare under de senare 10 åren?

   Dvs.
   flickor och även pojkar ( med någon form av juridisk utbildning?) som
   aldrig satt sin fot ute i verkligheten och därmed har kännedom om en
   människas frustration som uppkommer i utsatta situationer.

   Klart att det inte överensstämmer med folks rättsmedvetande.

   Studerar
   man personen (ansiktet t.ex.) så ser man att här har ett samhällsarbete
   givits till fel och för ung person och som har någon form av
   psykopatiskt drag.
   Det räcker med att läsa hennes ögon! Hon är dock ej ensam.

   De åklagare som åklagar folk för skitsaker under täckmanteln hat???
   bör, då rättning av leden skett, få personligen återbetala dem som de släpat inför skranket och dömts tillböter mm.

   Dvs. med egna pengar och med ränta samt ”sveda och värk” ?

   • Svenska domstolar verkar vilja vill ha åklagare som är psykotiska och som har Sverigefobi. Det är beställt från regeringen.

 139. De flesta sverigedemokrater jag känner och har träffat, är också lika stora motståndare emot rasism och andra orättvisor. Men att ha synpunkter på en fullkomligt oansvarig och obegränsad MENA-massinvandring, där många av de som kommer hit, dessutom vill dra med sig en medeltidsideologi som behandlar kvinnor och djur uselt, är INTE rasism/nazism/fascism/främlingsfientlighet.

  Om man framhärdar detta, är man minst sagt extremt omogen och okunnig om vad rasism faktiskt innebär. Att vara högutbildad jurist, och åklagare, inte ens känna till vad rasism är, vittnar om hennes uppenbara olämplighet för sitt yrke. Hon kan alltså förstöra oskyldiga människors liv, genom att kleta på dem rasist-etiketten.

  Om åklagare Bergström verkligen vill göra skillnad för sina medmänniskor, borde hon lägga allt krut på att utreda/väcka åtal för alla de sexuella övergrepp alltfler kvinnor – och män – idag utsätts för här i Sverige.

  Eller varför inte börja ta tag i alla hatbrott som drabbar våra judiska medborgare, där huvuddelen av de misstänkta INTE är några nazister eller högerextrema individer.

  Att väcka åtal emot Larsson för hets mot folkgrupp, är löjeväckande korkat. Larsson har aldrig uttryckt sig nedsättande emot skötsamma muslimer, utan han talar om islamister. Och att det känns högst olustigt att behöva höra samma hyllningsfras, islamister och terrorister gapar innan de utför sina blodiga terrordåd.

  Om man inte får uttala Hitlerhälsningen högt utan att bli straffansvarig, så borde man inte heller få uttala Allahu Akbar högt. Båda uttrycken väcker obehag hos omgivningen. Samma för alla. Lika inför lagen. Eller hur..

 140. Ja alla inser väl vart åt det bär nu?
  Vi går under i inflödets folk, mest män som skall försörjas, ha boende, etc
  och ursprungsfolket får ingenting.

LÄMNA ETT SVAR