Samhällsnytt kan visa bildmaterial från ett övergivet tiggarläger i Lidköping. Tiggarna uppges inte ha lämnat orten utan bara flyttat sig inom samma skogsområde.

Det var på tisdagen som som Samhällsnytt mottog bilder och videoklipp från en privatperson som besökt ett skogsområde beläget intill Lidköpings Ridklubb i stadsdelen Margretelund.

LÄS ÄVEN: Rumänska ”tiggare” greps med verktyg för nära en halv miljon – slipper böter och fängelse

[soliloquy id=”282844″]

Nedan ett videoklipp från platsen:

Vittnet blev bortjagad av tiggare
Vår källa uppger att tiggarna inte har övergett skogsområdet utan bara har flyttat lägret en bit när den tidigare platsen blivit för skräpig.

Personen som tillhandahållit bildmaterialet säger till Samhällsnytt att de hitresta tiggarna blev aggressiva när de upptäckte att någon fotograferade skräpet och satte igång att jaga personen från platsen.

Det är oklart om Lidköpings kommun har kännedom om tiggarlägren i området och hur dessa har påverkat naturen.

Samnytt TV besökte tiggarläger
I början av april uppmärksammade Samnytt TV en grupp människor som på eget initiativ och med egna resurser valt att rensa upp efter ett tiggarläger i Järfälla i nordvästra Storstockholm.

Samtidigt visade vår granskning att Järfälla kommun ljög om att de inte känt till lägret.

LÄS ÄVEN: Samnytt TV: kommun förnekar kännedom om tiggarläger – privatpersoner rensar upp

Namninsamling för folkomröstning om tiggeri
Invånarna som engagerade sig i skogssaneringar efter tiggarna har nu tagit initiativ till att samla in namnunderskrifter för att få till stånd en lokal folkomröstning om förbud mot tiggeri i Järfälla kommun.

Enligt en av initiativtagarna, Fredrik Grufman, som städat skogsområden efter tiggarläger är ett förbud nödvändigt för att komma till rätta med problemet.

LÄS ÄVEN: Järfällabor startade namninsamling för folkomröstning om tiggeri