0
Utrikes

Bill Clinton dras in i nätet kring Epstein och Maxwell

Publicerad 8/23/2020
Annons

Bill Clinton blir alltmer indragen i nätet kring pedofilen Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell. Foton som nyligen gjorts offentliga visar när den tidigare amerikanske presidenten får massage av den då 22-åriga Chauntae Davies, en av de som anklagat Epstein för våldtäkt.

Clinton hade somnat på Epsteins ökända Boeing 727, kallad ”Lolita Express”, under en resa till Afrika 2002. Epsteins medhjälpare, Ghislaine Maxwell, hade uppmanat Davies att ge Clinton massage medan planet tankades vid en mellanlandning i Portugal, rapporterar Daily Mail.

Clinton har tidigare hävdat att han ”allt som allt rest fyra gånger med Epsteins flygplan”, enligt Politifact, men flygloggen visar att Clinton, och medlemmar av Secret Service varit med som passagerare hela 26 gånger mellan 2001 and 2003, skriver Fox News.

Försöker få svar från Clinton

Att Clinton skulle vara ovetande om vad som skedde på Epsteins flygplan och boenden är det allt fler som ställer sig tveksamma till. I en video som sprids via sociala medier försöker en medlem i publiken till ett av Clintons framträdanden få svar från den forne presidenten.

Chauntae Davies var anställd som Epsteins privata massös och är en av de som anklagat Epstein för våldtäkt. Hon rekryterades, liksom många andra unga tjejer, av Ghislaine Maxwell.

Blev chockad när Clinton klev ombord

Inför resan till Afrika fick Davies instruktion att bära en uniform för att se professionell ut. Hon agerade som flygvärdinna på flygningen och säger att hon blev chockad när hon upptäckte att Clinton kom ombord på planet.

Maxwell arresterades i juli och sitter för närvarande fängslad medan utredningen pågår. Hon anklagas för att vara spindeln i nätet för Epsteins traffickingring.

Jeffrey Epstein anklagades redan 2009 för sexuellt utnyttjande av minderåriga. Han dömdes då endast för två fall av sexköp till 13 månaders fängelse. Den 6 juli, 2019 greps han igen och dog under omdebatterade omständigheter i fängelse den 10 augusti samma år.

LÄS ÄVEN: Sexbrottsanklagad miljardär påträffades död i fängelse – hade skador som tyder på mord

Försökte tilltvinga sig sex med en 15-åring

I en stämningsansökan från november förra året framkom det att Epstein vid åtminstone ett tillfälle refererat till Clinton för att visa hur mäktig han var, när han försökte tilltvinga sig sex med en 15-åring, skriver JustTheNews.

”Epstein klargjorde för Jane Doe, 15, hur mäktig han var och var noga med framhäva att han stod Bill Clinton nära”, står det i stämningsansökan.

Ett annat påstått offer för Epstein, Virginia Giuffre, har hävdat att hon sett Clinton på Epsteins privata ö, Little St. James, där många av Epsteins brott sägs ha inträffat. Enligt Giuffre pågick ”ständigt” orgier på ön när hon var med Epstein och Maxwell.

”Jag minns att jag frågade Jeffrey vad gör Bill Clinton här, men han skrattade bort det och sa att han är skyldig mig en tjänst”, sade Giuffre, enligt NY Post.

Clinton har förnekat att han någonsin varit på Little St. James.

LÄS ÄVEN: Vittnet: Bill Clinton var på pedofilön

I Epsteins hem, på Manhattan, hängde en oljemålning föreställande Bill Clinton, klädd i blå klänning och röda högklackade skor. Målningen gjordes av australiensiska Petrina Ryan-Kleid när hon studerade konst på New York Academy of Art.

”Parsing Bill” av Petrina Ryan-Kleid. Faksimil Youtube

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons