Bisarrt domslut i hovrätten om att behålla mordbrännare i landet

Delningar

KRÖNIKA Igår skrev Samhällsnytt om de låga straffen mot de personer som kastade brinnande föremål mot bilar som stod parkerade på judiska församlingen i Göteborg, medan ett 40-tal judiska ungdomar hade fest i lokalerna.

Av det tiotal personer som deltog i attacken dömdes endast tre av dem, dessutom till låga fängelsestraff.

Men det som sticker ut i detta fall är att hovrätten valde att inte utvisa den mest drivande i gänget – en 22-årig man från det så kallade ”Palestina”.

Utdrag ur domen:

Ignorerar Migrationsverkets godkännande att utvisa
Låt oss första poängtera att hovrätten börjar med att ignorera det faktum att Migrationsverket säger att det inte finns några hinder för att utvisa till Palestinska myndighetens territorier.

Då är samtidigt Migrationsverket en notorisk aktivistisk myndighet med fokus på att släppa in så många som möjligt i landet. Trots detta säger alltså Migrationsverket ok till utvisningen, men hovrätten ignorerar detta.

Istället väljer hovrätten att luta sig på Utrikesdepartementets rapport från 2015-2016 som motivering att förhindra utvisningen. Det är alltså en rapport producerad under föregående mandatperiod, vilket innebär att den gjordes under den kända Israelhataren Margot Wallströms ledning.

Bisarrt beslut
Hovrätten väljer alltså att behålla en arab, som kastar brinnande föremål mot en plats där ett 40-tal ungdomar befinner sig, i landet med hänvisning till att Israel kanske ”kränker” hans mänskliga rättigheter med hänvisning till en rapport författad av ett departement under ledning en an notorisk Israel-hatare.

Bara i dårhuset Sverige.

PS: Anledningen till att brottet inte rubricerades som mordbrand var att

den osäkerhet som de sakkunnigas utlåtanden ger uttryck för är det inte med tillräcklig säkerhet visat att den brand som anlades genom attacken innebar en risk för en brandspridning till byggnaderna på fastigheten. Det är följaktligen inte styrkt att brandattacken innebar fara för annans liv eller hälsa”. 

Det är i sin tur bisarrt. Det borde handla om vad personerna försökte göra, inte vad som av slump rent tekniskt lyckosamt inte inträffade. Försök till mordbrand borde ha varit rimligt, men…svensk rättvisa ni vet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

258 KOMMENTARER

  • Räcker nog inte. Det måste vara tydliga lagar från riksdagens sida. De ska inte kunna tolkas. Tex så ska alltid utvisning sker. Tar ej emot finns inte. Finns möjligheter som gör att länderna ta emot sina medborgare.
   Dags att varje person tar ansvar för sina handlingar. I USA vet du att det i tex Texas finns dödsstraff. Gäller Iran lika mycket. Begår du brott här, finns det inga omständigheter som förhindra utvisning. Helt enkelt en konsekvens av ditt eget handlande.
   Men klart. 7-klöver ser ju utlänningar som offer, dvs mindre bemedlade och därmed saknar förmågan till konsekvenstänkande. Säger allt om synen de har på medborgare framförallt utanför Europa, främst MENA.

  • Så här blir det när alla Myndigheter och de flesta Domstolar finns i Stockholm. Den lokala väljarbasen (V, C, MP och F!) blir överrepresenterad i ”besättningen”.

   100% av Sverige betalar skatt men väldigt lite av dessa pengar kommer tillbaka till Glesbygden. T.e.x. När man ville omlokalisera DO vägrade myndigheten. För långt från Cafe Opera

   I stället för att lägga t.ex. myndigheter i Norrland och t.ex. ge jurister från Norrland en chans att får arbeten nära hemorten, så sprider man ut ”Glesbygdsstöd”.

   Denna stöd-modell bidrar till avfolkningen. Unga måste flytta till Stockholm för att få arbete.

   • Jo om du tar av Stockholm deras beskattningsrätt pga av att huvudkontoret ligger där så lär det bli mycket fattigare..

    Beskatta där produktionen/tjänsterna sker..

    Ta Jokkmokk ett öre per kilowatt tillbaka dit och de hade kunnat bygga in stan i glas å sluppit snöskottning om vintern..

  • Ja och hela rättsväsendet. En upprutten byggnad river man. Så bör man ock göra med ett dito rättssystem. I Polen har det styrande partiet lag och rättvisa också skipat rättvisa mot rättssystemet. De egenmäktiga rättspolitrukerna från kommunisttiden har fått ta sina skitiga rättspapper och gå. Så skall vi också göra med de vänsteranfrätta juristkräk som befolkar våra domstolar.

 1. Var det nämndemännen och domaren överens ?
  Nämndemännen brukar vara politiker eller folk som tillhör partierna och jag kan ju bara spekulera var de har sin hemvist.

 2. ”Brandbombkastarens grundläggande mäskligheter kan inte garanteras”.

  Brandbombkastare skall inte ha några mänskliga rättigheter.

 3. Här finns inget rättsväsende.En nationell cirkus,,Inte bara flathet speglar läget,,
  Vi har ju ett parti S som gick till val på ett tryggt Sverige,,Det är väl roligt..?

   • Visst är han rolig. Han har kört Sverige i träsket på en mandatperiod. Jag orkar inte med mer vrede. Det biter bara tillbaka på en själv. Skratta åt dom istället. Håna dom. Det mår man själv bättre utav.
    I varje fall jag själv.

 4. Ledamöterna i denna hovrätt har nu visat sig vara politiska aktörer.

  De deltar med stor entusiasm i den onda demonen Rövfeldts projekt att byta ut den svenska befolkningen mot Mellanösterns befolkning.

  Att inte utvisa mordbrännarna ingår i detta projekt.

   • PK-nämndemännen är öppet politiska och dömer efter partiboken, och inte Lagboken.

    MEN – värre och farligare – är att den juridiska, anställda, personalen UPPENBARLIGEN här låter sina egna, privata politiska åsikter påverka domen.

    Någon borde kolla om batikhäxorna i Hovrätten gillat SD-hatande artiklar på Facebook.

    Ja, alltså som batikhäxan på SVT som smutskastade Åkesson efter Partiledardebatten -Eva Landahl- avslöjades med att ha gillat SD-hatande artiklar.

    • Klart att de dömer efter partiboken, lagboken har de ju aldrig läst och kan därför inte döma efter den. Sverige är en extremt primitiv totalitär demokrati helt utan någon maktdelning. Politikerna både stiftar lag och dömer.

     • Och befordran. Troligen kommer den SD-hatande batikhäxan att utnämnas till chef för Granskningsnämnden…

 5. Vilket självplågande sätt att argumentera. Våra medborgare ska hellre lida än att gärningsmannen kan råka illa ut om han skickas hem till sitt hemland. Gör om gör rätt! Ansvaret är mot svenska folket och att skydda dessa, inte mot personer som förbrukat sitt förtroende genom att begå allvarliga brott. Detta borde vara självklart för ALLA!

 6. Frågan är vad svenska folket tycker om invandrade, fanatiska judehatare som är grovt kriminella. Får mannen stanna blir han i alla fall en valarbetare för SD.

 7. De som lever får uppleva ytterligare 4 år av ansvarslös 7-klöver politik. Obegripligt att 82% av väljarna är Sverigefientliga och samhällsförstörande.

  Nyval med krav att väljarna tar sitt vuxna ansvar vore det bästa som kan hända Sverige.

 8. Tänk om det varit ”svenskar” som som genomfört attacken. 8 års fängelse för allihop. Man borde föra statistik över straffpåföljden för ”svenskar” kontra invandrare.

 9. Hade jag flytt/flyttat till ett annat idylliskt land så hade jag varit rasande på om det kom andra svenskar efter som lekte rövare och förstörde.
  Jag skulle tagit så stort avstånd som möjligt till de bråkande svenskar som kommit efter mig och samtyckt till att dom skulle utvisas och aldrig fått komma tillbaka. Hur skall jag själv bli accepterad i landet om dom drar alla svenskar över samma kam.
  Skitstövlar finns i alla former men att de som sköter sig skall inte behöva ta skit för vad andra gör.
  Varför demonstrerar inte fler människor i dom egna leden för att man skall utvisa dom som förstör. Fängelse behövs men framför allt utvisningar på livstid.
  Det finns ju hur många länder som helst att söka sig till om man inte vill/kan bo där man är född.

  • Jag misstänker att detta beror på klanmentaliteten hos muslimerna , om en person påpekar eller anmäler annan muslim så har denne skadat hedern hos den familj som lever på kriminalitet och därmed riskerar man starta ett klamkrig vilket i sin tur alltför lätt slutar med blodiga attacker mot varandra !

   Man måste förstå att dessa är moraliskt outvecklade . . Som barn ungefär som skyller sina brister på andra !

 10. Utlänska mordbrännare samt andra kriminella och våldtäktsmän. Ingår i en hjärntrust som den svenska regeringen anser vara av största vikt att behålla i landet. Av humanitära skäl. Brottsoffer får skylla sig själva om de kommer i vägen. De enda som är glada är regeringen och Annie Rambergs advokatsamfund. Som tjänar enorma pengar på situationen.
  Antagligen är det EU som bestämmer reglerna. För de är lika korkade som de brakfulla parlamentarikerna som har barer i EUparlamentet och taxfree sprit i källaren.
  Jag, ursäkta min dåliga svenska ”pissar på EUs styre”.

 11. Till Kent Ekeroth
  OT: Men ändå inte. Läste på fria Tider just att en pappa blev dömd för egenmäktigt förfarande men att irakiern som trakasserade hans dotter, fortfarande inte är åtalad. Trots bevis. Men när pappan brottar ner irakiern, då kommer åklagaren och polisen med alla resurser de har.
  Detta är så sjukt. Lika inför lagen finns inte. Svenskar är inte värd ngt. Vi anklagas för domedagsprofetior. Men…. du kan bara kuva människor till en viss punkt. Barnkollo på feminism. Där hämden mot män, leder till samma förtryck som männen utsatt kvinnorna för. Jag vill inte ha detta samhälle. Dags att sjuklövern erfar att alla likas värde i så fall inkl alla. Även svenskar vita medelålders män, som är sexistiska, elaka förtryckare och rika. Men just det ja. Det är ju bara hycklande. För det är bara att konstatera att i Sverige är ingen lika mycket värd som ngn annan. För det är omöjligt. Dock borde vi kräva att vi alla har rätt att få ha lika värdighet. Även inom rättsväsendet!

 12. Det är inget mindre än ett kulturellt folkmord, sade han under ett tal i samband med 38-årsjubileet av det tibetanska upproret.
  -Dalai Lama

  Och då kan det sägas för Europa, Norden och Sverige det som Dalai Lama här ovan sade, det är ett kulturellt folkmord som pågår på denna kontinent. Orkestrerad av etablissemang och deras kultur milis samt islam som deras bödel.

 13. Denna dom är inte bara bisarr.

  Den är rent galen – och bryter mot grundläggande juridiska principer.

  Med Hovrättens galna resonemang är en brottsling som försökt mörda en person genom att skjuta denna OSKYLDIG – om skottet missat…!

  Om brandbomberna faktiskt lyckades antända synagogan är ointressant ur straffsynpunkt.

  SYFTET var att antända synagogan.

  Det är det som skall straffas. Att de tre mordbrännarna var klantiga och misslyckades är ointressant.

  Hovrätten hittar på egna lagar. Alternativt följer de Sharia-lagarna. Tydligen är deltagande nämndemän inkvoterade jihadister från Centerpartiet.

  • Någon hade glömt Lagboken, så dom dömde på ’känn’ eller enligt
   annan ’instruktion’. Hilda och Ruben gör så när det passar.

 14. Helt rätt Kent. Attentatet misslyckades och ska därför inte straffas. Tycker mig höra mycket idiotiskt här i landet men fan det blir bara värre o värre.
  OT. Ni som såg på UG igår hörde. Rösta inte på Sverigedemokraterna rösta hellre på Socialdemokraterna eller MP.

 15. Det bästa är att enligt statistiken kommer ca 80% PK drabbas och jag hoppas stenhårt av mångkulturen dom älskar mer än sina egna nära o kära.

 16. Borde gå att överklaga till Högsta-domstolen, man kan bara hoppas att de inser det bisarra i domen och tar upp ärendet !

 17. Ett klart fall av en av juristnätverket ”Ruben och Hilda”-sanktionerad dom där man stöder sig på Margot Wallströms sympatier för palestinska terroristorganisationer.
  Han bör utvisas och får då hålla sig innanför gränserna på sitt ”Palestina”. Där blir han säkert betraktad som hjälte.
  Här i Sverige har han inget att skaffa om sunda åsikter får råda.

 18. Idag på radio Gbg intervjuades det en bilbrännare från Frölunda,,Reporten frågade bl.annat om det var svårt att tända eld på en bil,Helt sjukt…
  Däremot så ska ju han ställas för rätta..Inte ett ord om detta..
  Sverige Sverige,,Stackars ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 19. Man blir illamående när man läser om alla dessa dårar på våra myndigheter.
  Hade det varit en vanlig svensk vit man hade det blivit tio års fängelse.
  Varför tillåts rättsväsendet ruttna inifrån likt cancer?

 20. Tycker detta är bra, nu får omvärlden se vilket värdelöst rättsväsende Sverige har, hoppas Israel stoppar all kontakt med det rasistiska landet Sverige.

  • Inreseförbud till Israel för en svensk utrikesminister tar ju inte på vårt
   korrekta styre.
   Svenska vänstersocialistmarxister är angelägna att judarna skall ut ur
   landet. Då får de mer stöd från mussarna och belönas med deras röster
   i valtider.
   Och moskéebyggnadsprojektet håller ju också det ömsesidiga intresset
   vid god vigör! Allah Akbar!
   Man undrar vad Israel tycker om barbara spectre och hen jjan
   eliasson med deras paideia; finansierat med 40 mille från svenska
   skattebetalare? Borde vara en typisk ’conflict of interest’?
   Men pengar kan ju vara bra att ha i fickan!

 21. Ja tyvärr dessa INVASIVA ARTER skapar ju jobb sägs det Men jag ser stora problem med att ha dom i landet

  HÅLL SVERIGE RENT

 22. Sverige är utan tvekan en av dom bisarraste länder i Världen.Feministisk regering är dom ensamma om,och ingen lär följa efter.

 23. De som är intresserade av juridikens grundfundament, rekommenderar jag att lyssna på samtalet mellan juristen Henrik Sundström och allvetaren/poddaren Aron Flam.
  Från ca 31 min. kommer de in på värdenihilismens roll och hamnar i slutsatsen att om den starkaste (dvs statsmakten) finner att något är rätt och nyttigt, så följer domstolarna den linjen….. OBS! Regeringen tillsätter domarna, indirekt via domarnämnden, i Sverige…. Kan vara bra att veta för den som som inbillar sig att vi har fristående domstolar i Sverige.
  https://soundcloud.com/aronflam/91-henrik-sundstrom-om-rattvisa

 24. Eftersom Sverige numera officiellt erkänner Palestina som stat. På Margot Wallströms och hennes partis initiativ. Så kan det omöjligen vara Sveriges ansvar för vad som händer efter en utvisning till hemlandet. Det enda undantaget man gör är om den utvisningshotade riskerar dödsstraff vilket knappast är aktuellt i det här fallet.

 25. Det understryker bara vad man själv fortfarande tjatar om. Rättsrötan är total och har kollapsat inför de politiskt korrekta korridorerna. Man har bakbundit sig självt, skapat lagar och normer som går i bjärt kontrast med vad sunt förnuft säger. Att reda upp i denna enorma röra skulle ta decennier och vålla skada efter vägen – kräver alltså andra åtgärder då det den politiska och så kallade demokratiska vägen är hart när omöjligt. All respekt och vilja att stå på den rätta sidan är söndersmulat av etablissemanget – man får det samhälle man förtjänar.

 26. Och trots all röstade 82% emot förändring. Die dummen Schweden! Folket får skylla sig själv när sosselandet kollapsar.

  • ”Die dummen Schweden” är bara intresserade av en sak, nämligen att vara så skuldsatta som möjligt. Då är livet på topp. 🙂

 27. Han skulle ju inte utvisas till Israel, alltså borde rekvisitet för hans säkerhet vara uppfyllt. Om det nu som antyds i skrivningen att israelerna kommer att jaga honom är han minst lika utsatt för deras påstådda hämndbegär även i Sverige. Även domstolarna är invaderade av aktivister vilka låter sig styras av våra ministrar.

  • Ca 6,4 miljoner röstade.
   Av de som röstade som bor i ghetton ca 850 000 så röstade de till 80 % för S dvs ca 680 000 röster och ca 11 % av S röster.
   Hade vi inte haft muslimer i Sverige som lever på bidrag hade opinionsinstitutens beräkningar stämt och Sd hade hamnat på ca 25 %.

   • Förr var politiken grundad på ideologier, numera är det kulturella yttringar som trängt sig på. Lägg ner demokratin, den funkar inte. Idag kan man ju genom påtryckningar och korruption förändra den politiska kartan.

   • Håller med om opinionsundersökningarna, de blev helt fel eftersom de ”bara” räknade etniska svenskar. Tänk själv om det kommer ett brev där det står att man ska svara på vilket parti du ska rösta på. Man kanske inte kan läsa brevet (kan ingen svenska), vet inget om val etc – så det åker i soptunnan. Men sedan på valdagen så drivs valboskapen till varurnorna.

    Då blir 0,1% lika med 6400 röster. Det är inte mycket.

   • Underligt att de röstar på S & V. Segregationen har inte minskat under S styret med stöd av V.
    Kan det vara så att de vill ha kvar sina områden där de kan klara sig utmärkt på deras egna språk och någon svensk kultur ej finns.
    Tolkar finns det gott om när de behöver kontakta övriga samhället.
    Och ett bidragsparti av dignitet som S lockar väl också.

 28. OT en avslöjande video inifrån Googles högkvarter efter Trumphatande vinst, har skickats anonymt till Breitbart:
  Co-founder Sergey Brin can be heard comparing Trump supporters to fascists and extremists. Brin argues that like other extremists, Trump voters were motivated by “boredom,” which he says in the past led to fascism and communism.

  The Google co-founder then asks his company to consider what it can do to ensure a “better quality of governance and decision-making.”

  VP for Global Affairs Kent Walker argues that supporters of populist causes like the Trump campaign are motivated by “fear, xenophobia, hatred, and a desire for answers that may or may not be there.”

  Later, Walker says that Google should fight to ensure the populist movement – not just in the U.S. but around the world – is merely a “blip” and a “hiccup” in a historical arc that “bends toward progress.”

  CEO Sundar Pichai states that the company will develop machine learning and A.I. to combat what an employee described as “misinformation” shared by “low-information voters.”

 29. Nu var det mot ett folkslag. Säg att det hade varit på Hötorget eller något ställe med folk o restauranger då hade det väl varit terrordåd. När ett lands rättsväsende börjar styras av politik då är vi farligt ute. Reflektion från boken med Södertälje maffians uppgång o nedgång. Så huvudmannen hade dödat en med kniv i hemlandet som 11 åring. Då förhandlade dom om den döde pojkens värde och köpte sin son fri från fängelse o flydde och hamnade i Sverige o Södertälje. Har vi ingen självrespekt i Sverige utan det är en fördel om man är mördare eller något annat då tycker vi synd om dom och ska omvända dom i det vänstervridna paradiset.

 30. Tomas Axnér (en svenska handbollstränare) : ”-Glad jag bor i ett kvarter med få rasister”. Varför är det mer intressant att veta yrkesgrupper som röstar på vad än vilka som begår grova våld- och sexualbrott. Kommentar på detta emotses.

 31. Det är trist att rötan även nu har trängt i vårt rättsystem också. Det blir mycket skit för SD måste soppa ut och rätta till då de kommer till makten. Vi ska inte ha något inflytande av araber i vår rättsapparat.

  • Mycket bra point där – det var länge sedan Sverige kunde betecknas som ett säkert land.Fast civilbefolkning räknas väl inte , bara fängelsekunder.

 32. Den som tvivlar på att det svenska träsket behöver dräneras grundligt kan sluta med det nu.
  Sverige har blivit ett dårhus – men å andra sidan befinner vi oss i EU som nyss antog artikel 13 angående Internet.Så att hela Europa behöver dräneras.

   • Utgår från att du menar så inte folk kan lämna dårhuset men däremot borde flera få inträde vilket bevisas i de pågående regeringsförhandlingarna.

    • Normaltillståndet vore väl att hålla dårhuset stängt för att inte någon ska ta sig därifrån, men visst kan det vara det omvända också, om det finns en bankomat därinne.

  • Mossad vet nog redan vem den unge gossens släkt är ner på bryllingnivå i 5 generationer..
   OCH vidtagit åtgärder därför…

  • Svensk pk-media är minst lika antisemitisk som Sossarna. Det är till stor del svensk MSM-media som gjort att antisemitismen blomstrar i Sverge. De sympatiserar med dem som förföljer judar. MSM kämpar fanatiskt mot den fiktiva ”islamofilin” medan de ignorerar judeförföljelsen i Sverige.
   MSM säljer myten om att muslimer är en ”utsatt” grupp. I verkligheten är muslimer är den gruppen som som inte hotas av andra kulturer i Sverige, och Muslimer den enda gruppen som hotar alla andra kulturer.

 33. Många ledande svenskar inom etablissemenget anser inte att angrepp mot judar är ett brott. Den lågutbildade lantlollan Wallström t.ex. är helt öppet antisemitisk och pro-arab/muslim. MSM i Sverige är också till största delen antisemitisk.
  Sveriges vänster har i årtionden fört en Israel-fientlig politik. Efter att de flesta judar i Europa har utrotats av Hitler så är nu Israel målet för de konstanta angreppen på Judar. Detta är inget annat än antisemitismens nya ansikte.

 34. Sverige är numera inte bara ett skämt till rättvisa det är också en skämd rättvisa. Förutom det som berättas i artikeln har allt fler fått sina livstidsdomar ändrade vilket visar på att skandalerna står som spön i backen.

 35. Du får det o låta som om det vore något fel att ogilla Israel. När roten till problemen vi upplever utan svårigheter kan kopplas till dom och deras utrikespolitik

  • Jamen det vet Du ju.
   Infiltration och åtföljande dominans på journalisthögskolan, lärarhögskolan och numera även på juridiklinjerna.
   Vi är mycket illa ute då snart alla som kan betraktas som inflytelserika i Sverige de facto är socialister eller liberalkommunister (kommunistliberaler?).
   Detta har påbörjats och avancerat även inom de rättsvårdande myndigheterna.

 36. En fråga man måste ställa sig, och även läkarvetenskapen måste komma med ett svar på det många misstänker, då dessa varelser som kallar sig araber har så svårt att anpassa sig, kan det bero på inavel bland kamelfösarnas och getmjölkarnas regioner ?

 37. Faktum är att Svenska folket har rösta 2018 och dom vill inte ha förändringar, utan dom vill ha en fortsättning på förgående åren, idag och i framtiden. Med sina röster har dom gett klartecken med att -det är ok med ökad våldet, eftersom dom har röstat på partier som välkomnar IS-soldater och terrorister. Röster har Makt.

 38. Monty Python känns mer seriöst än svenskt rättsväsende. Framför allt gällande daltande med araber, somalier, afghaner och liknande med islam som gemensam nämnare.
  Undrar vad straffet hade blivit kom en landsmän till mig typ tutta på kasta brandbomb mot en moské? Troligen ett antal år i finkan o livstids utvisning.

   • det kommer dom itne göra.. dom vet vad dom röstade på .. det är vi som är oanständiga…

    phu.. blev orolig lite där.. tänk om hela 82% skulle vara oanständiga.. det är u värre än 18% phu…

 39. Det är ett tråkigt domslut som ger fel signaler till alla dessa arabiska judehatare, dom finns det nämligen väldigt gott om i detta landet.
  Sverige måste värna sina judar, annars sticker dom, och det vore tråkigt, främst för Sverige.

 40. Bisarrt domslut i ett bisarrt land. Vem kan bli förvånad efter hur svenska folket röstade i valet? Bränder och våldtäkter är helt okey verkar det som. Ja ni svenskar, ha ett bra liv.

 41. kent nu får du sluta vara så främlingsfientlig o uttala dig rasistiskt!!! vi tog ju in honom som kompetenshöjande arb. kraft i form av ett skäggbarn..

  hur många mordbrännare har vi i landet?? o hur många finns det i mellanöstern??
  — exakt.. vi har brist på dessa..!!!
  där ser du .!!! vi måste enlig domstolen behålla all kompetens som finns ..
  hur skulle det se ut om vi utvisar mordbrännare?? pedofiler, alla kriminella araber??

  har ni tänk er hur det skulle se ut.. om vi utvisar alla som kom till sv. utan id o utan att sv. är 1 landet?? EXAKT!!! vem vill ha skatte sänkning??

  -vem vill ha sjukvård utan köer.. som tar emot på en gång??

  -vem vill ha rent i samhället???

  -vilka feminister vill gå ut på kvällen utan att riskera bli våldtagna??
  – o glöm inte malmö.. tänk om malmö vore en Go-zone??? inga mord inget skit??? hur skulle det se ut..?? i omvärlden?? om ingen hade sv. att skratta åt!!!+??

  exakt…. 80% av befolkningen skulle må dåligt om det blev så!!! nu får vi 18% annpassa oss.. för 82% av sv. vill ha det som det är… eller värre ..

  men definitivt värre !!!!! majoriteten har talat o pöbeln har tagit saken i egna händer!!!!!

 42. off-topic:

  Jag var på ett badhus idag där skolbarnen verkade ha könssegregerad badundervisning, först var det bara flickor, sedan bara pojkar.

  Men jag var den ende vuxne som simmade motionssim, så hur rapporterar jag om detta mer specifikt utan att outa mig så att säga?

 43. Mordbrännare, våldtäktsmän och mördare slipper ofta utvisning eftersom domstolarna anser att en utvisning skulle kunna få negativa konsekvenser för brottslingen .
  Att låta brottslingen stanna i Sverige får i 100 fall av 100 negativa konsekvenser för de svenska medborgare som blir nya brottsoffer.
  Men detta skiter regering och domstolar i – eftersom dom värnar mordbrännare, våldtäktsmän och mördare framför det svenska folket.

  Förhoppningsvis finns det någon slags gudomlig rättvisa så att de som låter grova brottslingar stanna i landet någon gång blir brottsoffer.

  • Statistiken talar för att vi alla, förr eller senare, blir brottsoffer eller rentav krigsoffer. Åtminstone slavar i kalifatet.

 44. Om valresultatet mot förmodan skulle vara riktigt så tycker drygt 80% av valmanskåren att detta är ok, bara det är fri abort till och med artonde veckan och SD och deras väljare hålls borta från allt inflytande!

  • Refugees ja… Polen tog emot 2 miljoner refugees från Ukraina… men EU (Soros) vill inte lyssna på det örat… det ska vara muslimer och inte civiliserat folk.

   • Exakt. – Svenska beslut tas helt i George Soros anda. När man vägrar att utvisa kriminella ”palestinier” från Sverige så är det i George Soros och hans anhängares intresse.

   • Flertalet av de mer än två miljoner ukrainare som kommit till Polen är inte flyktingar i ordets rätta bemärkelse. Det de har flytt från är arbetslöshet och fattigdom.

 45. Kan bara hålla med dig! Vi kan bara se det på valet , att folk vill ha det så här. Så vad skall vi göra jag har givit upp i alla fall! Landet kommer sackterligen krascha!!

 46. Bristen på och kostnaden för fängelseplatser är tiofalt högre än bristen på vårdplatser.
  Därav alla uteblivna eller rabatterade straff.

 47. En del kanske observerade att inget nämns om dom MEDBORGERLIGA rättigheterna, d.v.s att medborgarna i detta land skall skyddas, ekonomiskt samt trygghet . Om politikerna tycker att mänskliga rättigheter står över medborgerliga rättigheter, då skall medborgarna inte längre behöva betala in skatt till systemet, utan var och en ta hand om sig själva.

 48. En bok som ännu inte blivit skriven.
  När landet med mest rättigheter i världen sänktes av ”mänskliga rättigheter”

  • Det finns en samling jurister som väntar på att engagera sig i fall som dessa, även EU har en grupp, dom lutar sig i första hand på valda fraser i FN, EU konventioner och försöker hitta stöd.
   Dom har jobbat fram skadestånd till romer och jobbar nära DO.
   En grupp har en hemsida för hur illegala skall kunna få arbetstillstånd genom luckor i lagen.

 49. Nu börjar tjatet om staten ”israel” på palestiskt territorium i Samnytt igen. Samnytt ska inte vara ett organ för utländsk propaganda utan en tidning som arbetar för svenskars återtagande av sitt land.
  Läs på om sternligans besinningslösa terror mot palestinier vid statens bildande 1948 och omedelbara krigföring för att utvidga territoriet.
  Inga vettiga sverigevänner ställer upp på sternligans folkmord.
  Netaniau klev upp på tempelberget när Camp Davidavtalet var undertecknat och fred skulle råda just i syfte att starta den sista intifadan som medförde att det islamska Hisbollah fick makten över de tidigare ganska sekulariserade palestinierna.
  Låt inte Samnytt bli en tramstidning igen när det nu tagit sig så bra, vi behöver en bra alternativ nyhetsförmedling.

  Vad gäller mordbrännare och våldtäktsmän säger jag som Jeff Ahl, De ska ut!

  • Israel har knappast något intresse i att kriminella palestinier utvisas
   från Sverige till Israels närområden. Israel har nog större intresse i
   att ännu fler ”palestinier” och araber i deras närområden utvandrar till
   ett ”gränslöst Europa”. – Eller?

  • Är du ett troll? Krönikan handlar om ännu en extremt stollig dom. Jag diskuterar gärna historia men det är väl bättre från en annan utgångspunkt än ännu ett haveri av att inte utvisa en kriminell arab, eller?

 50. Varför kan han inte utvisas till Palestina? Där skulle han väl tas emot som hjälte. Och varför inte ta med sig ett rekommendationsbrev från Margot Wallström.

 51. Mörka krafter i Sverige tycker att det är bättre att judar och svenskar blir utsatta för dessa hatare. De är en tillgång för dem.

 52. Kent, du är en klippa. Med andra ord raka motsatsen till det svenska rättsväsendet som snart står på samma förtroendemässiga bottennivå som msm.
  Fyra år till med vänster-/vänsterliberalt vanstyre och med nya tillsättningar och påspädning av deras politruker i samhällsfunktionerna lär påskynda denna extremt destruktiva och farliga utveckling.
  Sverige har inte marginaler för ytterligare fyra år med denna sörja. Jag ställer mina förhoppningar till att sd agerar mot nyval och att det denna gång går hyfsat juste till.
  Ett halmstrå – jag vet – men vad ska man annars ta till i en situation av fritt (för)fall.

 53. ”22-åringen skulle egentligen utvisas i vilket fall som helst eftersom han fått avslag på sin asylansökan. Men eftersom domen slår fast att det finns verkställighetshinder ser det enligt åklagaren ut som om han får stanna ändo – tack vare att han gjort sig skyldig till attacken mot synagogan”
  http://www.friatider.se/slipper-utvisning-f-r-han-hatar-judar
  Vilken advokat tror ni har tipsat honom om hur han ska agera för att få stanna i Sverige ?

 54. Det är ett politiskt beslut, samhällsförstöraren kommer ju sannolikt rösta sosse framöver….
  Tack vare den importerade valboskapen blev de ju störst parti i valet, påtryckningarna i dessa ghetton är enorma och lycka till för den som ens vågar greppa en valsedel det står SD på i dessa odemokratiska röstningsförhålladen vi har i Sverige..
  Det är ju just därför lapparna ligger öppet och för det mesta placerade på separata bord just för att den som går fram ska känna press…
  Rent vansinne att inte valsedlarna finns i båset så man kan välja i fred helt utan chans att bli övervakad vilka valsedlar man vill…
  Vi måste skrota nuvarande modell och se till att vi har ett säker demokratiskt val nästa gång, tex på nätet via krypteringar, bank-id eller annat….
  Vi medborgare måste kräva detta för att det ska bli gjort!

 55. Denna dom luktar ”sosse-politik”!!!
  Begår man ett terrorbrott, vilket detta är och i normala fall skulle ha lett till utvisning, så dömer man inte till det pga att Israel kanske kan få tag i honom i Palestina!!!???
  Detta påvisar med sin tydlighet att Palestinier kan begå vilka brott som helst och ändå slippa utvisning!!! —— Ofattbart!!!!!!!

 56. Här är en till sådan där terrorist som tydligen har fått gå lös på Våra gator .
  Saxat ur Hd:
  ””I ett samtal med Migrationsverket har mannen sagt att han sympatiserar med terrororganisationen IS, att han känner sig nöjd med sitt agerande mot krogen 19Hundra och att han kan tänka sig att använda våld eller skada personer i Sverige.
  Säkrhetspolisens analytiker har studerat 22-åringen närmare och kommit fram till att han ”sannolikt kan komma att begå eller medverka till terroristbrott eller försök, förberedelse eller stämpling till sådant brott”.””
  https://www.hd.se/2018-09-13/22-aring-atalas-efter-bombdramat-i-angelholm

  • Dom finns dessutom i tusentals på våra svenska gator och andra offentliga miljöer. Dessvärre får dom även stora bidrag till sin terrorverksamhet av oss skattebetalare. Vi svenskar är terrorfinansiärer av allra värsta slag. Miljarder går till terror från oss och sossarna älskar det!

 57. Vi har fullt med politiska (vänster)aktivister inom domstolar, media, utbildning, myndigheter etc. Vi kan kalla det Djupa Staten. Vi kan inte rösta bort dem och vi som väljare kan inte tillsätta dem…

  • Dom har en bläckfisk av vänskapskoruptiv solidaritet där man hela tiden hjälper fram andra vänstersympatisörer oavsett kompetens och lämplighet. just genom att det inte finns någon direkt organisation bakom är det väldigt svårt att komma åt missförhållandet. En större opartisk kontroll av meriter är nödvändig men en sådan ”myndighet” skulle i dagsläget snabbare än något annat korrumperas på samma sätt

 58. Är det någon som vet varifrån Wallströms judehat kommer? Är det bara ett allmänt vurmande för stackars palestinier eller finns det något i hennes bakgrund som gjort henne till antisemit?

  • Marxister har alltid byggt sin politik på att hetsa ointelligenta människor mot intelligenta. Antisemitismen förenar alla socialistiska varianter pga judarnas höga intelligens.

   • Det vet jag också. Jag minns 70-talets Vietnamprotester. Wallströms judehat tycks dock vara av djupare karaktär eftersom hon skiter i att hon för all framtid raserat Sveriges israelrelationer i egenskap av utrikesminister.

 59. Läste nåt om MP egentligen och deras islamister men det passar in på hela Sverige. I Sverige är man så tolerant att man tolererar intolerans.

 60. Trots det omfattande valfusket verkar det som MP försvinner för alltid. Tack svenskar som flytt landet men ändå röstat!

 61. Givetvis skall denna paragraf i utlänningslagen raderas. Det kan näppeligen vara Sveriges sak att ta hänsyn till brottslingar hemsituation. Det borde de inse själva. Dessutom ska inte Sverige ha någon åsikt om någon sida i det sjuka mellanöstern. Det är helt enkelt inte svenska statens ansvar.

 62. När man läser allt dravel som händer i landet, kommer osökt misstanken smygande om att vi inte längre styr över oss själva. Har vi totalt hamnat i händerna på globallisterna, eller finns ännu någon liten nisch kvar, där vi själva har något att säga till om?

  I allt övrigt är bråket mellan judar och muslimer deras eget problem.

 63. Ett annat bissart beslut, det att rösterna från Dalarna som kommit försent inte räknas. (Alla jurister överens om att Dalarna är ett SD-fäste). Nu tänker vi oss istället att rösterna från Södermalm av ”misstag” slarvats bort. Hur hade stockholmsjuristerna bedömt det?

 64. Det svenska så kallade rättssystemet framstår som alltmer bisarrt. Det kan lägga ner oändligt med resurser för att leda i bevis att någon pensionär som uttryckt sig klumpigt på nätet om ”våra” nya ”svenskar” har gjort sig skyldig till brott mot den allmänna åsikts klausulen hets mot folkgrupp.
  Samtidigt stryker man importerade våldtäktsmän och våldsbrottslingar medhårs och ger dem inga eller så låga straff att det är löjligt. Ett sådant korrupt, egenmäktigt och vänsterpolitiskt rättssystem har ingen plats i en civiliserad demokratisk rättsstat. Därför borde det rivas ned till grunden. Och det vänsterskadade juristpacket sparkas ut ur landet.

 65. Där har vi de politiska idioterna om låter Illegala och förmodligen efterlysta i sina hemländer för grova brott de kan inte kastas ut ur landet, för det vet inte vilket land de kommer ifrån??
  Sedan en annan aber, länder som vägrar ta emot sina landsmän!

 66. ”Det borde handla om vad personerna försökte göra, inte vad som av slump rent tekniskt lyckosamt inte inträffade.”

  Det beror väl på hur duktiga man bedömer att mobben var på att själva göra riskbedömningar. Om de själva insåg att det inte förelåg en särskilt stor risk att branden skulle spridas till fastighetens byggnader, så innebär det ju att de inte ens försökte, och att det alltså inte berodde på endast en lyckosam slump att det inte inträffade.

  Artikelförfattaren utgår av oklar anledning från att gärningsmännen var väldigt klantiga och att den begränsade skadan var ett misslyckande snarare än ett medvetet val att begå ett något mindre allvarligt brott i syfte att slippa alltför långa straff.

   • Faktiskt ingen aning… Jag reagerade bara på den sista delen av artikeln där jag, som privatperson/lekman, tyckte att författaren resonerade väldigt märkligt eller rentav fel. Men ”utvisningsjuridik” saknar jag helt kunskap om, t.ex. om domstolar förväntas lyssna mest på UD:s eller Migrationsverkets bedömningar.
    Så det enda jag kan svara är det självklara; att med AfS:s politik, så hade det inte varit något att ens fundera på, för Feras har ju i vilket fall som helst ”missbrukat svenskarnas gästfrihet”, oavsett brottsrubriceringen och oavsett vad vad den ena eller den andra svenska PK-myndigheten tror om Israels rättssystem.

 67. Det s.k ”Röda blocket” anser naturligtvis att denna individs kunskaper på olika områden, särskilt då brottets område, är berikande för landet Sverige.

  Något man absolut vill ha kvar för rikets utveckling i önskad ”rödblocksriktning”.

  Som seden är i detta röda block med Wallström i spetsen skall naturligtvis grova brottslingar som tagit sig hit skyddas från rättvisan så mycket det går.

  Att som brottsling ta sitt rättmätiga straff är inte något som försvävar detta röda block.

  Karln kall utvisas enligt svensk lag men detta röda block ger ju inte mycket för den svenska lagstiftningen eftersom man anser att den är rasistisk och främlingsfientlig och egentligen aldrig borde upprätthållas.

  Tala om att ha gått ner sig i ett rött moras av oegentligheter.

  Hovrättens ledamöter skyddar naturligtvis i första hand sin befodringsgång och hoppas att målet skyfflas vidare till nästa instans.

  Å andra sidan är ju resonemanget lite märkligt då det styrs av Wallströms uppfattningar om Israel som Palestinas fiende och då borde ju denne man bli särskilt väl mottagen i Palestina?!

 68. Det har skadat svensk utrikespolitik att det var Margot som blev utrikesminister. Margot avskyr av nån anledning judar, vad hon än må påstå själv.

 69. Jag bryr mig inte om ifall de riskerar sina liv i sitt hemland. Skicka tillbaka dem om de gjort en grov brottslig handling. De hitresta brottslingarna får faktiskt skylla sig själva. Jag bryr mig inte. Varför ska vi ömka dessa patetiska sk människor som i många fall har åsamkat många andra här i Sverige ett stort lidande.

 70. Nog borde Ekeroth känna till Non refoulement: den internationella lag som fattades av det internationella syndikatet FN 1951. Den lagen förbjuder mottagarländerna att återsända asylsökande från alla länder oavsett skäl. ETT folkslag är undantaget och det är palestinierna. De kan inte söka asyl eller få hjälp i något land, inte heller i Sverige, och de kan inte sändas tillbaka eftersom de enligt det internationella FN-syndikatet inte har något hemland. Palestinierna omfattas heller inte av återvändanderätten.
  ”The international community decided not to include the Palestine refugees in the mandate of the UNHCR, but to create a special agency – UNRWA. Also, they were excluded from the 1951 Refugee Convention.”. Se länk nedan:

  http://www.unhcr.org/protection/basic/3b66c2aa10/convention-protocol-relating-status-refugees.html?query=1951%20Convention%20relating%20to%20the%20Status%20of%20Refugees

 71. Utländska medborgare utan uppehållstillstånd som begår brott i Sverige borde självklart utvisas eftersom de har förverkat sin rätt till skydd och vistelse här. Domstolsväsendet som ofta tar beslut som gynnar asylsökande brottslingar har dock en annan syn på brott och straff som inte sällan inte överensstämmer med allmänhetens rättsuppfattning. Det här fallet är ett gott exempel. Någon skyldig till mordbrand får hjälp att stanna kvar i landet på skattebetalarnas bekostnad. I vilket annat land gör man så här?!

  • Det gör man i det duma Sverige, vet du inte det?
   Titta på valresultat, 8 procent röstade på kommunister, 8 procent röstade på C som vill ge uppehålltinstånd till stora barn med skägg från Afganistan ( alla tappade sitt pass men ingen tappade sin modern mobiltelefon) ca 28 procent röstade på S som vill ge uppehålltistånd till Afganer, till det finns pengar men inte till fattiga pensionerer som byggde upp det här landet. Man behöver inte så mycket att vara Sveriges stadsminister, det räcker att vara svetsare.

 72. Domstolen är illa informerad. Om man flyger till Tel Aviv och tar en Israelisk taxi över gränsen är sannolikheten att stoppas mycket liten. Man åker INTE från Jerusalem. Extra säkert blir det om en svensk myndighetsperson finns med. Problemet är snarare att passera den israeliska gränskontrollen på flygplatsen.

 73. Men det är ok att denna kafir får stanna här ok köra med judar anser denna domstol! Kafiren lär inte byta uppfattning efter avtjänat straff!

 74. Mordbrännare ska naturligtvis utvisas för all tid och evighet liksom våldtäktsmän, mördare, ISIS-soldater och andra kriminella.

 75. Väl skrivet av Ekeroth.

  Det är svårt att tro annat än att domen måste vara skriven av personer med en hatisk, antisemitisk inställning till Israel. Men i vänsterns Sverige, där ”nazist” är det värsta skällsordet, så är vänstervriden antisemitism något fullständigt naturligt och normaliserat, samtidigt som kärlek till vårt svenska Fädernesland är tabubelagt och naziststämplat. Detta är galenskap och nu måste vi ta kampen mot kulturmarxismen på allvar.

  Som Mattias Karlsson skrev, nu handlar det om att segra eller dö.

  SD2022!

 76. Hört så mkt om denna sida som är f.d. avpixlat. Så det är alltså här smygrasisterna i Sverige gömmer sig. Och av alla som finns i partiet så har vi då denna jude som sitter snackar snackar om vad som definierar en svensk? Har du inte några barer att stå o bråka i? En jubelåsna som dig som springer runt o slåss som en 12 åring hör inte hemma i svensk politik. Dessutom är du den sista som ska öppna käften om vad det är som gör någon ”Svensk” när du inte ens tjänat ditt land, detsamma gäller er psykologiskt instabila partiledare Jimmie, vars intelligens kan jämföras med en schimpans då han inte ens kan klara av att avsluta en universitetsutbildning och inte heller har tjänstgjort. Om ni ändå ska stå o briljera som nazister så saknar ni personer i partiet som faktiskt har potential. Ni är åsnor hela högen 🙂

 77. Det låter som om detta beslut att ej utvisa skulle vara unikt. Tyvärr ärdet inte det, en massa våldtäktsmän , mördare och pedofiler har fått stanna , varför? Jo tydligen är alla länder förutom Sverige för farliga…..enligt svenska domstolar.
  Vilket är nys då dessa personer åker och besöker släkten i dessa länder.

 78. Käre Kenth – i landet tvärs om med en inavlad märklig syn på rätt och riktigt så förefaller åtgärden vara helt i sin ordning. Att klientelet på något sätt skulle få uppleva negativ åtgärd i någon som helst form, skulle direkt väcka stor förvåning. Låt denne ädle ”svensk” få elda som han vill – vi som inte tycker så är säkert bara okunniga och lågutbildade.
  Mvh Företagare i lagom ålder och kontant miljonär – men det är väl inget att yvas över.

LÄMNA ETT SVAR