soder kovacs (1)

Björn Söder tillsammans med Zoltan Kovacs (i mitten).

Inrikes

Björn Söder (SD) träffade talespersonen för den ungerska regeringen

Publicerad 3/27/2019
Annons

Igår besökte den ungerske statssekreteraren och talespersonen för den ungerska regeringen, Zoltán Kovács, Sverige riksdag. Det var utrikesutskottet som tog emot honom efter att svenska regeringen vägrat. ”Pinsamt” beskriver Björn Söder regeringens agerande.

Kovacs är den som oftast för fram den ungerska regeringens ståndpunkter och bemöter den kritik som ofta förs fram av det vänsterliberala etablissemanget i EU. Han ville träffa någon från regeringskansliet men de hade ”fulltecknad kalender” enligt SvD.

– Han framförde saker och ting på ett mycket bra sätt och bemötte övriga partiers kritik, berättar Björn Söder för Samhällsnytt.

Söder inledde sitt framförande vid mötet med att betona att trots vad svenska regeringen och andra i Sverige säger så har Ungern också vänner här. Efter det höll han ett kort anförande:

Jag vill å många svenskars vägnar verkligen be om ursäkt för hur den svenska regeringen samt några av de andra oppositionspartierna agerat när de berättar för er hur ni ska styra ert eget land och när de kritiserar er för att ni står upp och skyddar ert eget land, folk och försvarar er nations kristna värderingar.

Björn Söder fortsatte att påtala det hyckleri han menar att den svenska regeringen uppvisar när man kritiserar Ungerns pressfrihet samtidigt som man samarbetar med Google och Facebook för att inskränka yttrandefriheten. Han kritiserade även George Soros:

Vad beträffar George Soros så anser jag att han är en av de farligaste män för tillfället. Den påverkan han har på politiska grupperingar och partier i Europa är skrämmande. [..] De senaste diskussionerna inom EPP-gruppen visade klart och tydligt att han är den som drar i trådarna. Det skrämmer verkligen mig.

Söder avslutade med att skicka sina tack till Ungern och Orban för att de försvarar den västerländska civilisationen.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons