Giorgia Meloni.

Blandade reaktioner på italienska Fratelli d’Italias 4 november-hälsning

Delningar

Den 4 november 2018 firade Italien hundraårsjubileum för första världskrigets slut. Giorgia Meloni, ledare för Fratelli d’Italia, riktade genom att använda detta symboliska datum och en minnesväckande strof kritik mot George Soros and Emmanuel Macron i en video på sociala medier.

Datumet, den 4 november, är den dag då Italien firar andra världskrigets slut. Den minnesväckande strofen är den i Italien berömda ”Utlänningen kommer inte här förbi ”, hämtad från ”Piaves sång”, en av de populäraste italienska patriotiska sångerna, skriven av Ermete Giovanni Gaeta år 1918.

Idag är utlänningen som hotar och skadar Italiens suveränitet och frihet av många olika slag, menar Giorgia Meloni.

– Vi talar inte bara om invandring, utan också om försäljning till underpris av italienska företag till utlänningar, och om det faktum att central infrastruktur måste förvärvas av staten. Vi talar även om olagliga moskéer, jihadistisk islam och mord på muslimska flickor som önskar leva i enlighet med vår livsstil.

De polemiska reaktionerna på Giorgia Melonis kampanj kom omedelbart. På vänsterkanten ansåg många att videon var skamlig, medan inrikesminister Matteo Salvini gav Fratelli d’Italias initiativ sitt fulla stöd.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

44 KOMMENTARER

 1. Ska jag vara ärlig, tror jag globalismen och socialismen är på väg tillbaka, och patriotismen och nationalismen är på väg framåt. Fler och fler länder väljer nationalistiska ledare som sätter sitt land och sitt folk i första rummet.

  Vi ser utvecklingen i land efter land i Europa, och jag tror att det kommer till Sverige med. Vi är bara så ängsliga för detta, vi har ju inte känt denna stolthet på så många år. Istället har vi tryckts ner av slipade politiker och högröstade journalister.

  Men det är hög tid att vi börjar bli högröstade med. Börjar våga säga ifrån. Försöka få fram ett parti, tuffare än SD. SD var bra, men tyvärr fallit till föga i många viktiga frågor. Och innan någon tar upp Kasselstrand, han är bra men för ung.

  • Håller med dig fram till tredje stycket. Sd är nog så radikalt som Svensken klarar av och har potential för vad som behövs och uppstädningen av Svensk politik

   • Ja, jag tror på SD i ett första steg. Så att folk ser att det inte är farligt med lite nationalism. Men i förlängningen måste SD återgå till det de var innan, eller ett nytt parti träda in. Medborgelig samling exempelvis. För att återta vår trygghet, frihet och demokrati.

    För, då vi historiskt sett har levt ett väldigt skyddat liv, har vi inte behövt kämpa för dessa rättigheter. Och nu när vissa extrema, yttre krafter försöker ta det ifrån oss, försöker vissa att hindra oss från att ta det tillbaka. Med ord som ”rasism”, ”kränkande”, diskriminerande”, försöker de stoppa oss. De har fått för sig att det är deras uppgift att ”fostra” oss till underkastelse. Och det har de lyckats med bra, under en period.

    Men nu börjar fler och fler skruva på sig. De inser att det är viktigt att vi kämpar för att återfå det som vi tidigare tog för givet. Inget är gratis, vi har bara haft turen att vara förskonade.

    Så därför behöver vi tuffa, nationalistiska, konservativa ledare. Ledare som inte skräder orden, som vågar säga saker och ting rakt ut. Som, med stöd av sina väljare, kämpar för sitt land och sina landsmän. Därför behöver vi en ledare som Trump, Orban, allt vad de heter. Men vi kanske behöver ett par mellansteg innan vi är där.

    • Din tankar stämmer nog bra även om jag nog ser det som om tiden får utvisa om det behövs något radikalare eller om utvecklingen tillåter Sd att stå kvar som nr1. Den politiska utvecklingen i Sverige är åtminstone intressant att följa just nu inte bara dagspolitiskt.

  • Dessutom behöver vi en konstitutionsdomstol som kan stoppa vidriga grundlagändringar liknande den som Reinfeldt gjorde i källaren!
   SD behöver ett ”Landsråd” som är över SD Riks och Mu m.m. stollar.

  • I slutet av rad ett misstänker jag att du menar ”är på tillbakagång” , eller hur?
   Annars blir det dubbla budskap.

  • Hur gammal måste man vara för att inte längre vara för ung? Kasselstrand har hunnit passera 31. Jämför det med t ex Österrikes mindre än ett år äldre förbundskansler Sebastian Kurz.

   Eller menar du kanske att Kasselstrand inte är tillräckligt mogen (vilket är långt ifrån samma sak som att vara för ung).

   Själv känner jag omogna 60-75-åringar och mogna 20-åringar, även om det omvända må vara vanligast.

   • Du har fullständigt rätt, jag sitter här och känner mig tillrättavisad. Naturligtvis menar jag ”mogen”.

    Alltså, i mångt och mycket gillar jag hans ideologi. Han har rätt på många punkter. Men jag saknar någon form av substans i hans frågor. Det känns lite emellanåt som ”äsch, det löser sig”, men jag vill inte ha något som är på så lösa boliner. Jag vill även se konkreta lösningar.

    Så vad jag vill se är ett parti som är det bästa från både SD och Alternativ för Sverige. Ett parti som jag trodde och kände att det hade potentialen att bli det, var Medborgelig Samling. Men tyvärr hördes det inte mycket från dem, mer än då från Alexander Bard och Katerina Janouch. Och nu hörs det inget alls från dem. Likaså Alternativ för Sverige, skulle kännas mer seriöst om jag läste MER om dem än vad jag gör nu, vilket är i princip inget alls.

    • Jag tycker det känns redan betydligt bättre, och tycker faktiskt det är riktigt roligt att man äntligen börjar ta upp dessa frågorna. Friska vindar i vårt ukna samhälle. Bravo!!
     Fram med rätt tänkande och mogna ungdomar som är beredda på att vara med att få upp Sverige på rälsen igen även om det kommer att bli en lång resa, men åtminstone i rätt riktning. Det är aldrig för sent att vilja göra någonting som är bra för Sverige. Det kommer att bli kämpigt då extrem vänstern är väl rotad i Sverige och övriga Europa. Där har ni namnet på sjukdomen : Extrem Vänstern. Lycka till!!

 2. Kungen med anhang vägrar träffa det engelska kungahuset då den italienska regeringen är inbjuden. Fy fan, vad då politiskt obunden?

  • PK kommer bli mer och mer isolerat. Sitter i sina skyddade rum. Vidrigt. Tidigare stött kungahuset, men inte längre. Bort med fanskapet, har noll förtroende för kungafamiljen numera, representerar dock svensken bra. Feg, svag och vänsterbliven.

  • Dags att införskaffa Republik, väck med sån skit som Monarki!
   Börjar väl alla S, V o MP på sidan (som sniffar runt) lipa nu *snyft* *snyft*

   Jamen, Kungen drar ju in tiofalt mot vad han kostar säger somliga – skitsnack säger jag, varför får inte myndigheter kolla upp precis ALLT inom kungahuset då??
   Väntar ivrigt på svar från ovannämnda partisniffare på Samhällsnytt!!

   • Var i Kina för några år sen, samtidigt kom Victoria dit, kinesiska journalister ville ha en intervju men tvärnobben. Visserligen privatbesök, men vadå pr-värde för Sverige? Kunde ju offrat en halvtimme.
    Nä, republik tack!

 3. Vänstern anser så sjukt mycket hela tiden. Kanske rensa bort sophögen framför sin egen dörr innan man gnäller på andra. Vänsterpacket försvarar alltid det värsta och sämsta i samhället. Vänstern ÄR hotet.

 4. Vilken fantastisk förändring : USA, Italien… väntar bara på Vox i Spanien, Marine Le Pen i Frankrike, AfD i Tyskland… 7-klövern kommer att bli isolerad och bajslukten kommer att bli outhärdlig i Riksdagis

 5. Alla vi som vet vad Italien åstadkom i första världskriget skakar på våra huvuden och undrar vart förnuftet tagit vägen.

 6. Pga Sveriges och tysklands pullfactors av utlänningar kommer Italien att lämna EU. Då rasar hela korthuset på Södermalm och Soros blankar hem miljarder mot Euron.

 7. Tack Claudia med italienskor som du överlever Italien. Bra reportage som visar Europas verkliga problem vänsterextremismen. Det är inget fel på nationsvänner som ger lite pay back

  • Ja här vägrar folk fortfarande inse att ordningen måste återställas. Italien kommer sakta men säkert bli ett säkert land igen medan vi och många andra länder i EU fortsätter med sin förstörelse.

 8. Mycket bra hälsning från Giorgia Meloni, ledare för Fratelli d’Italia! Det är samma fruktansvärda utveckling i hela Europa. Globalistmaffian bäddar målmedvetet för ett tredje världskrig. Det är upp till folket att stoppa denna globalistmaffia som är ondskan personifierad.

  ”’Stay In That Good Fight’ Retired Green Beret Urges Americans To Stand Up To The Globalists”:
  https://www.zerohedge.com/news/2018-11-04/stay-good-fight-retired-green-beret-urges-americans-stand-globalists

LÄMNA ETT SVAR