georgia-meloni-8773

Giorgia Meloni.

Utrikes

Blandade reaktioner på italienska Fratelli d’Italias 4 november-hälsning

Publicerad 11/8/2018
Annons

Den 4 november 2018 firade Italien hundraårsjubileum för första världskrigets slut. Giorgia Meloni, ledare för Fratelli d’Italia, riktade genom att använda detta symboliska datum och en minnesväckande strof kritik mot George Soros and Emmanuel Macron i en video på sociala medier.

Datumet, den 4 november, är den dag då Italien firar andra världskrigets slut. Den minnesväckande strofen är den i Italien berömda ”Utlänningen kommer inte här förbi ”, hämtad från ”Piaves sång”, en av de populäraste italienska patriotiska sångerna, skriven av Ermete Giovanni Gaeta år 1918.

Idag är utlänningen som hotar och skadar Italiens suveränitet och frihet av många olika slag, menar Giorgia Meloni.

– Vi talar inte bara om invandring, utan också om försäljning till underpris av italienska företag till utlänningar, och om det faktum att central infrastruktur måste förvärvas av staten. Vi talar även om olagliga moskéer, jihadistisk islam och mord på muslimska flickor som önskar leva i enlighet med vår livsstil.

De polemiska reaktionerna på Giorgia Melonis kampanj kom omedelbart. På vänsterkanten ansåg många att videon var skamlig, medan inrikesminister Matteo Salvini gav Fratelli d’Italias initiativ sitt fulla stöd.

Claudia Gasparrini
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
465Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons